KS
KS
WD40
Ziyaretçi
Tamam da Türkiye'de kızlar pek güzel değil?
Çok güldüm, Allah da seni güldürsün.
Biraz da aynaya mı baksak ne yapsak? Acaba neden karşıma güzeller çıkmıyor diye.
Tamam da Türkiye'de kızlar pek güzel değil?
Üslubu düzeltelim. Türk kızları hoş bulmuyorum dedim.Çok güldüm, Allah da seni güldürsün.
Biraz da aynaya mı baksan ne yapsak? Acaba neden karşıma güzeller çıkmıyor diye.
Üslubu düzeltelim. Türk kızları hoş bulmuyorum dedim.
Japon kızları bana tatlı ve hoş geliyor.
Önceki mesajda belirttim dostum. Senin yazdığın cümle farklı anlamlarada çıkıyor.Üslubumda bir sorun yok. Hakaret etmemişim küfür etmemişim. Sadece küçük bir tavsiyede bulundum. Neden gerdi ki sizi?
Ayrıca orada bir genelleme yaptım. Aynaya bakma mevzusu sana özel değil. Karşısına güzel kız çıkmayanlar için söyledim. Hakaret değil bir şey değil.
Japon kızlarını beğendiğinizi söyleseniz anlardım ancak "Türkiye'de kızlar pek güzel değil" dediğin aynı anlama gelmiyor. Yani ben nereden anlayabilirim ki senin Japonlardan hoşlandığını?
Buralara artık yazmıyorum ama başlık içeriği iyi yakalanmış ve ciddi gördüğüm için ilgimi çekti.
Yetmişleri, doksanları ve 2000 sonrası bu 3 dönemi yaşamış biri olarak size yalnızlığın toplumu nasıl sardığını anlatayım.
Telefon, tablet, laptop ve bilgisayar bunların elbette rolü var ama asıl neden bu değil.
Asıl neden, bizim toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlayışıyla bu araçlar arasında balans ayarı yapamamasından kaynaklanıyor. Henüz bilinçli bir toplum olmayı başaramamışken bir anda teknoloji ile tanışıldı. Bizlere sunulan teknolojiyi kontrol etme yetisi olmadığı için ona teslim olundu. Bu teslimiyet sevgi, saygı, dostluk, arkadaşlık, komşuluk, güvenç gibi var olan değerleri de aldı götürdü. Ekonominin, üretimin ihtiyacın altında olması, dünya pazarında yerimizin olmaması, daha büyük hedefler yerine insanları temel ihtiyacı karşılama noktasına mahküm etti. Buna kültürel yozlaşmayı da eklediğimizde karşımıza yalnızlık çıkıyor.
Aslında yukarıda yazdıklarımın günlük yaşamda ne gibi davranışlar getirdiğini de yazacaktım ama bence bu kadar yeter.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.