Sosyalde Çoğu Kişinin Herkesi Zengin Zannetmesi

Tipitip

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2017
Mesajlar
817
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sosyalde sürekli tavsiyeler okuyorum ve fark ettim de çoğu kişi insanlara bütçesinin üstünde şeyler söylüyor. Örneğin adamın bütçesi 200 TL oluyor, bazı kişiler de diyor ki biraz daha biriktir 350 TL'ye şunu al ben bunu anlamıyorum arkadaş bir bana mı anormal geliyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Soyle bir sey var.

Orn: Adamın butcesi 250 TL. 250 TL'ye A model bir ürün alacak. Bunun seviyesi 2 diyelim.

290 TL'ye de C model bir ürün var diyelim. Bunun seviyesi de 4.

40 TL verip 2 seviye yuksek modeli almak mantıklıdır. Adam kurus yukseltemem butceyı derse zaten yapacak bır sey olmaz. Ama boyle cok ucuk olmayan oneriler yapılabilir.

Bu iyimser bir harekettir. Üyenin iyiliği düşünülüyordur.
 
En çok sinirimi bozan adam R5 2600 2060 yapmaya bütçeyi yetiyor, yok intel daha iyidir ekran kartından kıs K ibareli bir işlemci al :p
Diğer türlü ben de üstüne koy al tarafındayım, 1 ay kulaklıksız yaşayabilir, 2 yıl yerine 3 yıl kullanır.
 
Ben sizin gibi düşünmüyorum. İnsanlar bunu genel olarak boşuna söylemiyor. Yani bir tık daha ileri seviye bir şey alsın ve onu 1 yıl daha fazla idare ettirsin istiyorlar. Bunun en büyük örneğini monitörlerde görüyorum. Çok iyi sistem toplanmış ama monitör için düşük bütçe kalmış arkadaşlara 144Hz alması konusunda diretiyorlar. Çünkü 60Hz alırsa, bir süre sonra memnun olmayacak ve bu sefer 144Hz için yeniden para vermek zorunda kalacak.
 
200 liraya o istenen şeyin kaliteli bir versiyonu yoksa önermiyor kimse. Olay burada zaten. Zengin zannetmekten çok insanların olan paralarını boşa harcamamalarını sağlamak. Hepimiz zorlanıyoruz ama 1-2 ay sabredip 150 lira daha koysun insanlar diyorum. En azından bekledikleri, istedikleri şeyi alır kullanırlar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı