Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

• Evet

Oy: 61 78,2%
  • Hayır

Oy: 17 21,8%

• Oy verenlerin toplamı
    78
Tarih, en azında bilgilendirme amaçlı fena olmazdı bence de. Fakat siyasetten ötürü, biri çıkar kendi bildiği bir şeyi birilerine yutturmaya çalışacaktır. Ee, tabi yutturamayınca da tartışma ve haliyle de beraberinde siyaset getirecektir.
Ha, farklı görüşe, düşünceye tahammüllü olabilsek lafı bile olmaz, zaten en baştan açarlardı diye düşünüyorum.

Yine en mantıklı söyleyimi Erkan abimiz vermiş :) Haklısın.

Tarih, en azında bilgilendirme amaçlı fena olmazdı bence de. Fakat siyasetten ötürü, biri çıkar kendi bildiği bir şeyi birilerine yutturmaya çalışacaktır. Ee, tabi yutturamayınca da tartışma ve haliyle de beraberinde siyaset getirecektir.
Ha, farklı görüşe, düşünceye tahammüllü olabilsek lafı bile olmaz, zaten en baştan açarlardı diye düşünüyorum.
Her mesajında beğeniyi hak ediyorsun abi. :)

Gelin bir deneme yapalım veya varsayalım. Konu "II. Abdulhamit Nasıl Bir Padişahtır" olsun. (Bu konuyu seçmemde özel bir sebep yok, sadece tartışmaya hazır bir konu olduğu için yazdım.)
Sarı: Çok zeki bir insandır, devleti 30 yıl ayakta tutmuştur... (Bu şekilde devam eder. Bir kaç kaynak gösterir.)
Mavi: Çok yanlış kararlar almış, devletin batışını hazırlamıştır, donanmayı çürütmüştür... (Bu şekilde devam eder. Bir kaç kaynak gösterir.)
(Buraya kadar her şey güzel. Herkes fikrini söylüyor. Bizim şuan bu yaptığımız gibi.)
Kırmızı: Kendi ecdadınızı bilmiyorsunuz. O olmasaydı sizin babanız belli değildi... (Bu şekilde devam eder.)
Siyah: Gericinin tekidir. Sizlerde onu överek gericiliğinizi belli ediyorsunuz... (Bu şekilde devam eder.)
(Ama burada iki zeki arkadaş konuyu katlediyor.)
Kırmızı ve Siyah'ın yorumlarından sonra herkes hararetli bir tartışmanın içine girecek ve kendi görüşünü karşısındakine kabul ettirmeye çalışacaktır. Konu sapacak siyaset, hakaret... Ne bulursanız konunun içine girecektir.
Eğer şimdi Kırmızı ve Siyah gibi insanlar olmayacak, olursa da engellenecekse "Tarih" bölümünü açalım.

Açılmalıdır ama bazılarının işine gelmeye bilir. Çünkü gerçekleri öğrenmekten korkan kişiler var. Hem ayrıca tarih bölümü açılırsa tarihten çok siyaset konuşulacağından eminim.

Siyasetin önüne işkembeden atanları engelleyerek geçilir. Objektif bir kaynak sunmayan dikkate alınmaz olur biter. Bunlara açılan konuya yorum yapanlarda dahil olmalı tabi ki.

Ben bu foruma yeni katıldım ama katıldığım zamandan bu zamana baya zaman geçiriyorum hoşuma gitti, birçok konu başlığının olduğunu gördüm fakat tarihin olmadığını fark ettim. Benim düşüncem bence Tarih adı altında konu başlığı açılabilir.

O konu başlığının içinde de tarihte yaşanmış olayları eleştirebilir, şöyle değil de böyle olsaydı gibi fikirler sunup farklı senaryolarda o tarihi olayın tarihe nasıl etki edeceğini tartışabiliriz. Bence bu çok keyifli olur fakat bu tartışma kavga tarzı değil fikir alış-verişi tarzında olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı