Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

Sosyal'e Tarih Bölümü açılsın mı?

• Evet

Oy: 61 78,2%
  • Hayır

Oy: 17 21,8%

• Oy verenlerin toplamı
    78
Hocam yorumunuza katılıyorum. Açılacak konuları, yönetim sınırlandırabilir.
Düşüncem, siyaset/savaş tarihinden ziyade icatların, buluşların, dünyaya etki etmiş olayların (Örneğin, yazının tarihi vb.) konusunun açılmasıdır.
Savaşlar hakkında konu açmayacaksak ne anlamı kalır ki? Ben bir WW2 münazarası olmasını isterim. Bana Nazi Almanyasını verin yeter.

Savaşlar hakkında konu açmayacaksak ne anlamı kalır ki? Ben bir WW2 münazarası olmasını isterim. Bana Nazi Almanyasını verin yeter.
Hocam olabilir tabii. Uygun bir ortam sağlanacaksa, her türlü yardımda da bulunmak isterim. Dediğiniz gibi, münazaralar olursa çok güzel olur.

Her savaş, sadece mülkün tekelleştirilebilmesi sebebiyledir.
Hocam tarih münazarası diyoruz. Modern birleşmiş milletler kongresi gibi. Tarih üzerinden felsefe yapılması bence çok yanlış nede olsa her lider çağın gerektirdiği gibi davranıyor. Onları da o zamanki durumlara göre yargılamıyız.

Tarih üzerinden felsefe yapılması bence çok yanlış nede olsa her lider çağın gerektirdiği gibi davranıyor.
Bunu herkes, istisnasız her çağ ve her insan için diyebiliyorsanız sürdürülebilir. Felsefe, hayatın dışında bir olgu değildir. Tek başına tarih de hiçbir şey anlatmaz. "Tarih, tarihçinin yorumudur." der bir arkadaş.

Son düzenleme:
Tarih, tarihçinin yorumudur.
Bu dediğiniz söze göre tarih kesinlikten uzaklaşır. Bir örnek vermek gerekirse okulumuzdaki din kültürü hocasına göre Hitler WW2’da yahudilerin maşasıymış ve yahudileri savaş sonrası öldürmeye başlamış. Ama tarih bize gösteriyorki Hitler savaş sırasında 6 milyona yakın yahudinin ölümünden sorumlu. Bu yoruma açık ya da tartışılabilecek bir felsefi konu ya da komplo teorisi olamaz. Eğer tarih yoruma açık olsaydı Osmanlı padişahları her sefer de yanında vakanüvis dolaştırmazdı. Biz ancak Hitler neden yahudileri öldürdü öldürmese ne olurdu diye yorum belirtebiliriz.

Bu dediğiniz söze göre tarih kesinlikten uzaklaşır. Bir örnek vermek gerekirse okulumuzdaki din kültürü hocasına göre Hitler WW2’da yahudilerin maşasıymış ve yahudileri savaş sonrası öldürmeye başlamış. Ama tarih bize gösteriyorki Hitler savaş sırasında 6 milyona yakın yahudinin ölümünden sorumlu. Bu yoruma açık ya da tartışılabilecek bir felsefi konu ya da komplo teorisi olamaz. Eğer tarih yoruma açık olsaydı Osmanlı padişahları her sefer de yanında vakanüvis dolaştırmazdı. Biz ancak Hitler neden yahudileri öldürdü öldürmese ne olurdu diye yorum belirtebiliriz.
Peki başta bir şey demiştim. Her savaş sadece mülkiyetin değişimi ile alakalıdır. Şu anda Dünya'da servetin çoğunluğu, kendini ne diye ifade edenlerin elinde? İnsan doğadaki her hayvanı taklit edebilme yetisine sahiptir. Gerekirse bukalemun olur, gerekirse tilki, gerekirse aslan, gerekirse fare.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnsan hem virüs, hem de antivirüstür. Ama bu hastalık öpücükle ya da sarılma ile bulaşmıyor tam tersi her şeyi kucaklayabilirsen bu hastalığı def edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı