Sosyal'in Kalitesinin Düşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendilerine meşhur ÖM de gönderiliyor "Hoş geldiniz, kuralları okuyun" diye. Ama okumamakta ısrar ediyorlar; bu yüzden yazım hataları çok artıyor. Gördükçe raporlamamız gerekiyor.

Bir de ha bire yeni üyelik alıp gerçek gibi konu açıp "YEET, YEET..." diye paylaşım yapan birisi var, o da iyi ki uçuruldu.
O kadar fazla var ki raporlasam dahi defalarca gördüğümden sürekli zaman sınırına takılıyorum.
Katılıyorum. Zaman sınırında bir azaltmaya gidilebilir, mesela bildiğim kadarıyla mesaj yazma sınırı 30 saniye, raporlama sınırı da 30 saniyeye indirilebilir.
Bence yeni gelenler konu ve blog açamasın, sadece yorum yazsın. Böylesi daha iyi.
Genellikle yeni üyelerin amacı, yaşadıkları sorunu çözmek. Çözemeyeceklerse üye olmalarının mantığı yok.

Konu açmak şart değil, yorumlardan da yardım isteyebilir. Sadece gereksiz konuları önlemek için...
Gereksiz mesajlar daha çok artar bu sefer. İlgisiz bir konunun altına bu sefer "Konuyla alakasız olacak ama..." diye başlarlar. Konu başındaki sorunu yaşayan birisi bu mesajı görünce kafayı yer.

Ben Technopat Sosyal'e yeni üye olan birisi olarak Türkçe kurallarına ve Technopat Sosyal kurallarına uymaya çalışıyorum. Tabii siz eski olduğunuz için forum eskisi gibi mi değil mi siz bilirsiniz, ben bilemem ama forumun katı kurallar uygulaması forumu daha kaliteli bir yer yapar. Sadece moderatörler değil, forumdaki herkes kuralları uygularsa bu düzen sağlanır diye düşünüyorum.

Eskiden 15 yaşına küçük diyorduk, 11, 12, 13 tayfasının (ortaokul) dolusmasiyla lise tayfaya haksızlık ettiğimi düşündüm.

Genelleme yapmayı sevmem ama nerede boş, troll konu varsa arkasından çoluk çocuk çıkıyor.

Hangi konuya girsem üçer beşer moderatörün mesaj yazdığını görüyorum artık. Sosyal ile bu kadar haşır neşir ve aktif üyelerin moderatör olarak seçilmesinin, gerekli cezaların verilmesini engellediğini düşünüyorum. Üyelere sempati duymak nedir bilmeyen kişiler lazım, gerektiği yerde çat diye bir gün uzaklaştırma vermeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…