Kendilerine meşhur ÖM de gönderiliyor "Hoş geldiniz, kuralları okuyun" diye. Ama okumamakta ısrar ediyorlar; bu yüzden yazım hataları çok artıyor. Gördükçe raporlamamız gerekiyor.
Bir de ha bire yeni üyelik alıp gerçek gibi konu açıp "YEET, YEET..." diye paylaşım yapan birisi var, o da iyi ki uçuruldu.
Katılıyorum. Zaman sınırında bir azaltmaya gidilebilir, mesela bildiğim kadarıyla mesaj yazma sınırı 30 saniye, raporlama sınırı da 30 saniyeye indirilebilir.
Gereksiz mesajlar daha çok artar bu sefer. İlgisiz bir konunun altına bu sefer "Konuyla alakasız olacak ama..." diye başlarlar. Konu başındaki sorunu yaşayan birisi bu mesajı görünce kafayı yer.
Ben Technopat Sosyal'e yeni üye olan birisi olarak Türkçe kurallarına ve Technopat Sosyal kurallarına uymaya çalışıyorum. Tabii siz eski olduğunuz için forum eskisi gibi mi değil mi siz bilirsiniz, ben bilemem ama forumun katı kurallar uygulaması forumu daha kaliteli bir yer yapar. Sadece moderatörler değil, forumdaki herkes kuralları uygularsa bu düzen sağlanır diye düşünüyorum.
Hangi konuya girsem üçer beşer moderatörün mesaj yazdığını görüyorum artık. Sosyal ile bu kadar haşır neşir ve aktif üyelerin moderatör olarak seçilmesinin, gerekli cezaların verilmesini engellediğini düşünüyorum. Üyelere sempati duymak nedir bilmeyen kişiler lazım, gerektiği yerde çat diye bir gün uzaklaştırma vermeli.