Sosyal'in Kalitesinin Düşmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hangi konuya girsem üçer beşer moderatörün mesaj yazdığını görüyorum artık. Sosyal ile bu kadar haşır neşir ve aktif üyelerin moderatör olarak seçilmesinin, gerekli cezaların verilmesini engellediğini düşünüyorum. Üyelere sempati duymak nedir bilmeyen kişiler lazım, gerektiği yerde çat diye bir gün uzaklaştırma vermeli.
İnsiyatif kullanabilir olmalı. Eğer kurallar tam olarak uygulansa buraya 3-5 kişiden fazla giren olmaz. Eskiden noktalamaya acayip dikkat edilirdi. Raporlanırsan ban. Kaçışın yok. Artık ban yok sadece 3-5 saniyelik uyarı. Artık o kadar eski değil.

Türkiye'de sokağa maskesiz çıkılmıyor. Aslında. Çıkılmaması gerek. Markete giderken baktım da, sanırım kurallara uyan tek ben varım.

Moderatör bence aktif olmalı. Yetkisi var diye bırakacak, sadece üyeler çevirsin. Yok öyle bir şey. Her konuya mutlaka bakıyorlar. Ama genelde kullanıcılar cevap veriyor. Bazen yönetim ekibinden de mesaj atanlar oluyor. Recep Baltaş'a bile denk geliyorum ara sıra.

Yönetici dediğin uzakta olmayacak. Aramızda olacak.

@Furkan17TR Aşırıya kaçmamak kaydıyla diye eklemeliydim sanırım. Sosyal’in eski yönetimi buna bir örnek. Moderasyon eleştirilerine gereksiz mesaj uyarısı verilmesi dışında karşı çıktığım bir şey yoktu.

Moderatör bence aktif olmalı. Yetkisi var diye bırakacak, sadece üyeler çevirsin. Yok öyle bir şey. Her konuya mutlaka bakıyorlar. Ama genelde kullanıcılar cevap veriyor. Bazen yönetim ekibinden de mesaj atanlar oluyor. Recep Baltaş'a bile denk geliyorum ara sıra.

Yönetici dediğin uzakta olmayacak. Aramızda olacak.

Belki bu kadar aramızda olması sorundur? Eskiden hiç mi yoktu, elbette hayır.

Bence "en sevdiğin" gibi konular yasaklansın. Çok gereksiz oluyor. Moderatörler yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım etmeli yani gereksiz konularda bulunmamalı. Konu dışında ki konular açılırkene 2 kat denetim yapılsın. Benim konum niye silindi gibi konulara direk kilitlenmeli. Niye ceza aldım gibi konular da sadece gerektiği zaman mesaj yazmalılar.

Yazım kuralları konusunda aşırı katılık iyi olmayabilir. Mesela en ufak şeyden fazla ceza yemek iyi olmaz, şimdiki sistem daha iyi. Ama forumda troll arkadaşlar türüyor son zamanlarda. Moderatör arkadaşlar ne kadar uçursa da yeniden türüyorlar.

Yazım kuralları konusunda aşırı katılık iyi olmayabilir. Mesela en ufak şeyden fazla ceza yemek iyi olmaz, şimdiki sistem daha iyi. Ama forumda troll arkadaşlar türüyor son zamanlarda. Moderatör arkadaşlar ne kadar uçursa da yeniden türüyorlar.
Ceza yemek iyi bir şey bence. Ben önceden nokta koyduktan sonra boşluk bırakmazdım. 2-3 uyarı yedim bundan alaklı hiç ceza yemiyorum. "Şu an" kelimesini şuan yazdım ceza yedim ve artık öyle bir hata yapmıyorum. Bence ceza yemek faydalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı