Sosyalizm ve feminizm nasıl bir çelişki içinde?

@bitwise yani hocam mesela PTT gibi devlet kuruluşları (şu anda ne alemde bilmiyorum) falan mantıksız mı sizce? Onun yerine devlet işini düzgün yapanı mı desteklemeli? -Dediğiniz mesaj zaten bu sonuca ulaştırıyor.-
 
Son düzenleme:
@bitwise yani hocam mesela PTT gibi devlet kuruluşları (şu anda ne alemde bilmiyorum) falan mantıksız mı sizce? Onun yerine devlet işini düzgün yapanı mı desteklemeli? -Dediğiniz mesaj zaten bu sonuca ulaştırıyor.-

Evet. PTT yerine, kargo firmalarina zamaninda teslim etmemeleri durumunda ceza verse cok daha buyuk katki saglamis olur topluma. PTT'de calisan memurun isini kaybetme endisesi yok, neden acele etsin? Ya da bizden alinan vergiler neden Mustafa'nin kayincosuna gonderecegi kargonun tasinmasina harcansin? PTT zarar ederse bu devlet butcesinden yani bizden karsilaniyor. Neden?
Devlet esitligi ve hukuku saglasin, marketi isinin ehli insanlar doldursun. Bence en iyisi bu.
 
@bitwise anladım hocam. Güzel tartışma için teşekkür ederim. Her ne kadar bazı düşüncelerinize katılmasam da (çoğuna katılıyorum) fikirlerinize saygım var bu konuda. İyi akşamlar dilerim :).
 
Sosyalizm dediğin de ütopya, Çin bile kapitalist oldu. Sosyalizm hiçbir zaman mutluluk getirmemiştir. Sosyalist ülkelerin hepsine bak hepsinin halkı mutsuz, sürekli çalışıyorlar ve dünya standartlarının altında yaşıyorlar. 2. sınıf insan muamelesi görüyorlar. Kapitalizm sosyal devletle birlikte çok iyi sistem.
Sosyalist ülkelerin refah seviyesinin düşük olmasının sebebi sosyalizmin başarısızlığı değil, emperyalist süper güçlerin antikomünist hareketleridir. Öte yandan kapitalizmde güçlü olan kazanır, sosyal devlet ile çelişir.
 
Feminzm, kadın-erkek eşitliği değil ki.
Sosyalizm ile Feminizm taban tabana zıt ideojiler.
Feminizm Kadıncılık demek Yunanca. Yani Kadın Milliyetciliği demek.
Sosyalizm/Komünizm ise halkın eşitliğidir. Hiyerarşiyi ortadan kaldırmayı amaçlar. Tüm herkes eşittir.
Feminizm Sağ görüş iken, Sosyalizm ise Sol görüştür.
 
Feminizm saman ateşine benzer, ateştir ama boş bir ateştir. Feministler genel olarak sinirli insanlardır. Ne istediklerini bilmezler. İstedikleri ve savundukları çelişki içindedir. Feministler kadın üstünlükçü bir sistem isterler. Terazi eşit olsun istemezler kadın ağır bassın isterler. Soayalizm ise eşitlikçidir.
Bu arada sosyalizme başarısız veya gerçekçi değil diyenlere gülüp geçiyoruz.
 

Geri
Yukarı