Sosyalleşememe nedeniyle psikiyatriste gitmek mantıklı mı?

Ortaokuldan beri insanların benim hakkımda ben bilmeden kötü bir şey konuşmasını istemediğimden dolayı zorunda kalmadıkça kimseyle iletişim kurmuyordum.
Ama yaş ilerledikçe insanların gerçekten her dakika senin hakkında konuşmadıklarını anlıyorsun. Yinede bir ortama girince kendini hemen gösterme, iyimser insan her zaman kötümser insanları çeker.

Öncelikle bir soru:

Kendin ile barışık mısın?

Eğer kendini tanıyor ve barışık isen, diğer insanların ne düşündüğü veya söylediği önemli değil. Çünkü ağız torba değil ki büzesin.
Emin ol, gözün üstünde kaşın var diyerek seni eleştirmek için bahane bulabilirler.

Hayatı kendin için yaşa.

Toplum içinde çok kötü alışkanlıklar var.
Elalem ne der?
Bırak ne derlerse desinler. Hayatı onları söylemlerine bina etme.
Hedefini çiz. Basamakları belirle.

Kişisel takıntı mı yapıyorsun? Paran var ise uzman birinden danışmanlık alabilirsin. Şahsen bunu kişisel olarak çözebilirsin. En yakın kitapçıya git. Oradaki kişisel gelişim ve NLP kitaplarından tek tek sıra ile okumaya başla. Bir dönem, bazı lokasyonlarda masa sandalye olan kitapçılar var idi. İnsanların satın almadan kitap okumalarına müsaade ediyorlardı.
Bahsettiğim kitaplar, roman gibi seri şekilde okumaya müsait değil. Basamak basamak seni yönlendiriyor. Dolayısı ile her söylenen aşamayı yaşaman, hissetmen gerek.

Unutma, hayat kısa.
Ali - veli - Ayşe - Fatma için heba edilecek veya onların sözleri - gülmeleri ile yönlendirilmeyecek kadar önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı