Sosyoloji okunur mu?

Öğretmenlik okunur mu arkadaşlar? Sözelde 52K sıralamam var, öğretmenliklere sıcak bakıyorum. Doğu görevi falan sağlık olsun, buralarda da yapılıyormuş taşralarda sanırsam. Atanmayı beklerken özelde veya tarlada çalışırım. Öğretmenlik okunur mu? Sosyal bilgiler, tarih öğretmenliğinden bahsediyorum. Veya Sağlık yönetimi mi ne varmıs o okunur mu? İlahiyat ve gastronomi istemem. Bahsettiğim bölümler bahsettiğim koşullarda okunur mu? Atanma beklerken çalışacağım yani. Şimdiden teşekkür ederim. Okul öncesine puanım yetmiyor, zaten erkeğim diye ön yargı bile olabilir bilemem.

Öğretmenlikleri tavsiye etmiyorum maalesef. Mezunu fazla ve eğitim fakültesi kontenjanlarında azaltmaya gidilmişti. Bir de mülakat mağduru öğretmenler de var. Siz mezun olana kadar daha da mezunu dolar.

Öğretmenlik okunur mu arkadaşlar? Sözelde 52K sıralamam var, öğretmenliklere sıcak bakıyorum. Doğu görevi falan sağlık olsun, buralarda da yapılıyormuş taşralarda sanırsam. Atanmayı beklerken özelde veya tarlada çalışırım. Öğretmenlik okunur mu? Sosyal bilgiler, tarih öğretmenliğinden bahsediyorum. Veya Sağlık yönetimi mi ne varmıs o okunur mu? İlahiyat ve gastronomi istemem. Bahsettiğim bölümler bahsettiğim koşullarda okunur mu? Atanma beklerken çalışacağım yani. Şimdiden teşekkür ederim. Okul öncesine puanım yetmiyor, zaten erkeğim diye ön yargı bile olabilir bilemem.
İdeallerin ve büyük hayallerin yoksa öğretmenlik okuma. Devlete girmek çok zor.

İdeallerin ve büyük hayallerin yoksa öğretmenlik okuma. Devlete girmek çok zor.
Nasıl büyük hayaller hocam? Açıkçası babadan kalma tarlalarım olacak fakat elimde çiftçilik harici yapabileceğim bir meslek istiyorum. Atanana kadar tarlada çalışır, özelde çalışırım diye düşündüm.
Öğretmenlikleri tavsiye etmiyorum maalesef. Mezunu fazla ve eğitim fakültesi kontenjanlarında azaltmaya gidilmişti. Bir de mülakat mağduru öğretmenler de var. Siz mezun olana kadar daha da mezunu dolar.
KPSS'de çok iyi yapsak? Mülakata bir şey diyemem, hatta ben öğretmen olana kadar 2029 olacak zaten :) Belki değişir başımızdaki de adaletsizlik varsa da gider, kimse bir şey diyemez.

@Shinsai, KPSS'den 90 alıp, mülakattan düşük alıp da elenen birçok öğretmen adayı var. Resmi kanıtım olmadığı için net detay veremem de sadece bunu söyleyebilirim.

@Shinsai, KPSS'den 90 alıp, mülakattan düşük alıp da elenen birçok öğretmen adayı var. Resmi kanıtım olmadığı için net detay veremem de sadece bunu söyleyebilirim.
Anladım. Dediğim gibi 2028-2029 olacak en kötü ben mezun olana kadar. Belki bir şeyler değişir diye düşündüm hocam. İlahiyat ve gastronomi istemiyorum ki sanırsam ondan sonra en mantıklısı bunlar. Okul öncesine puanım yetmiyor, Sınıf öğretmenliği EA, matematik ve fen dersleri desen yok. Bir şansımı denerim gibi. Sağlık yönetimi mi ne o nasıl hocam? Hastanenin girdi çıktısını tutuyormuş bilgisayarda. Halkla ilişkiler falan dediler ama olmaz gibi.

Öğretmenliğin atama sorunu yıllardır var, yeni değil ve mezun sayısı çok fazla. Sağlık yönetimi konusunda da pek bir fikrim yok.

KPSS yok artık. AGS denilen sistem var ilk kez bu yıl denenmeye başlanacak. Öğretmen adayları artık AGS sınavında başarılı olurlarsa akademiye gidip 2 yıl eğitim görecekler. 2 yıl boyunca asgari ücret alarak okullarda öğretmenlik yapacaklar ve bir yandan eğitim almaya devam edecekler. Başarılı olurlarsa atanacaklar.

Sınıf öğretmenliğinde matematik ve fen dersleri alıyorsun, bu dersler öğrenciye TYT seviyesindeki bilgileri geçmeyecek şekilde vermek ve bu bilgiler vasıtasıyla hazırlanan ders materyalleri ile sunum, ödev vs talep ediyor. Yani matematik ve fen var ancak zor değil tabii ki, yok demişsin onu düzeltmek istedim. Sınıf öğretmenliğinde okumakla ilgili sormak istediklerin varsa onları da cevaplayabilirim istersen.

Sınıf öğretmenliğinde matematik ve fen dersleri alıyorsun, bu dersler öğrenciye TYT seviyesindeki bilgileri geçmeyecek şekilde vermek ve bu bilgiler vasıtasıyla hazırlanan ders materyalleri ile sunum, ödev vs talep ediyor. Yani matematik ve fen var ancak zor değil tabii ki, yok demişsin onu düzeltmek istedim. Sınıf öğretmenliğinde okumakla ilgili sormak istediklerin varsa onları da cevaplayabilirim istersen.
Teşekkür ederim fakat sınıf öğretmenliğini maalesef okuyamam. EA istiyor sanırsam, o bende yok... Sıralamam 340K. En azından 30-40K yapmalıydım.

@333365, tercih yapıyordum da. 52.481 sıralamamla 25K'dan 125K'ya kadar olan 14 adet üniversite seçtim. Açıkta kalma ihtimalim var mı?
1754157681580.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı