Sosyoloji okunur mu?

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE, tercih yapıyordum da. 52.481 sıralamamla 25K'dan 125K'ya kadar olan 14 adet üniversite seçtim. Açıkta kalma ihtimalim var mı?

Selamlar. Sıralaması 52 olan bir adayın tercih aralığı 20-130 bin arası olsa yeterlidir. Bu aday açıkta kalmaz. 125 bine kadar yazmışsınız, açıkta kalmazsınız aşırı olağan durum olmadığı sürece.

Sosyoloji okunur mu arkadaşlar? Okuyanların deneyimlerini öğrenmek isterim. Sözelde 52K sıralamam var, sanırsam gidebiliyorum. Bu puanla gidebileceğim sözel bölüm var mı düzgün? EA 340k, ondan da olabilir... Sözelden masa başı iş mesela sosyal medyayla alakalı vs. bir iş yok mudur? Teknolojiyle içli dışlıyım, yazılım bilmem, PC başında vakit bolca geçirebilirim ve eğer konusu verilirse, bildiğim bir konuysa uzunca ve akıcı yazılar yazabilirim.

Eğer öylesine diplomam olsun niyetiyle okuyacaksanız niye olmasın? Okumasıda eminim keyiflidir. Ama maalesef ülkemizde felsefe, sosyoloji gibi bölümlere gidenler işsizliği göze almalı.

Eğer öylesine diplomam olsun niyetiyle okuyacaksanız niye olmasın? Okumasıda eminim keyiflidir. Ama maalesef ülkemizde felsefe, sosyoloji gibi bölümlere gidenler işsizliği göze almalı.
Öğretmenlik düsünüyorum hocam Türkçe veya Sosyal Bilgiler. Teşekkür ederim.

Merhaba @Shinsai. Sosyoloji bölümü Eşit Ağırlık 340.000 sıralama için pek iyi değil diye düşünüyorum. Belki bulunduğu yer güzel diye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yazılabilir.

Eşit Ağırlık 340.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 yer:
1. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme.
2. İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi.
3. Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği.
4. Kapadokya Üniversitesi tam burslu Grafik Tasarımı.
5. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri (bu sene ilk kez öğrenci alacakmış).

Sözel 52.000 sıralama ile gelme ihtimali olan 5 yer:
1. YTÜ Fotoğraf ve Video.
2. Ankara Bilim Üniversitesi tam burslu (İngilizce) Yeni Medya ve İletişim.
3. Akdeniz Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema.
4. Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı.
5. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim (bu sene ilk kez öğrenci alacakmış).

Bunun yanı sıra konuda bahsi geçtiği için yazıyorum. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sağlık Yönetimi de Sınavsız İkinci Üniversite ile Örgün Öğretim 4 yıllık bir bölüm ile birlikte okunabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı