Souls türüne wuchang ile başlanır mı?

Droxye

Decapat
Daha fazla  
Daha önce hiçbir Souls oyunu oynamadım ama bu türe yavaştan girmek istiyorum. Game Pass'te Wuchang: Fallen Feathers'i gördüm ve atmosferi oldukça ilgimi çekti. Ancak bu tarz oyunlara hiç aşina olmadığım için Wuchang, türle tanışmak için uygun bir oyun mu emin olamadım. Sizce bu türü Wuchang ile deneyimlemek mantıklı mı, yoksa önce Dark Souls, Lies of P veya başka bir yapım mı oynamalıyım? İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Hangi sırayla oynadığın çok önemli değil ama örnek Elden Ring'den Dark Souls 1'e geçince insan bir afallar, eğer bütün soulsları kesin oynayacağım diyorsan eskiden yeniye oynamak daha mantıklı olabilir.

Ayrıca Sekiro öneririm.

Wuchang yapısal olarak FromSoftware'in ilk Souls-like oyunlarına benzese de ben yine de türe onunla başlanmasını önermem. Çünkü çok da iyi bir oyun değil Wuchang, bir oyuncunun Wuchang'e katlanabilmesi için Souls-like türüyle gerçekten bir bağı olması gerekiyormuş gibi hissediyorum o nedenle. Hani oyunun oynanışı o kadar iyi değil, bosslar o kadar iyi değil, keşif o kadar iyi değil çünkü silah çeşitliliği çok az, ee niye katlanasın ki o zorluğa, neden çaba gösteresin ki. Türün hayranı değilsen senin de katlanacağını sanmıyorum.

Ben seri içerisindeki gelişimin görülmesi açısından ilk Dark Souls'dan sırasıyla oynanması gerektiği taraftarıyım ancak, Dark Souls 1 ve 2 şu an pek çok oyuncu için eski kalan oyunlar. O nedenle onlara da katlanabileceğinden şüpheliyim, ben olsam katlanırdım çünkü eski oyunları oynamak benim için problem teşkil etmiyor genelde. Ancak herkesten aynı özveriyi beklememek lazım.

Bence ilk Souls'u bir dene, çok eski gelirse Lies of P ile devam edersin. İlk Dark Souls'da kayıt noktası mesafesi epey fazla, bu yüzden seni türden soğutabilir ancak merak etme; türdeki her oyun böyle değil. Dark Souls 3, Sekiro, Elden Ring ve Lies of P de kayıt noktası konusunda eli epey bol yapımlar.

Hangi sırayla oynadığın çok önemli değil ama örnek Elden Ring'den Dark Souls 1'e geçince insan bir afallar, eğer bütün soulsları kesin oynayacağım diyorsan eskiden yeniye oynamak daha mantıklı olabilir.

Ayrıca Sekiro öneririm.
Direkt de sekiro ile başlarsa 😶

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı