İnceleme SoundPeats H2 TWS Kulaklık İnceleme

Bir süredir kablosuz kulak içi bir kulaklık arıyordum. Geçtiğimiz günlerde SoundPeats H2 kulaklığını sipariş ettim ve bugün (18 mart) elime ulaştı. Aramızdaki kulaklık arayışında olan arkadaşlara yardımcı olması için bu kulaklıkla olan tecrübelerimi burada paylaşacağım. Yapmamı istediğiniz bir test olursa yazabilirsiniz.

Not: Yeni bir gelişme olursa yeni bir mesaj atmak yerine bu mesajı editleyeceğim.
Not2: Kullandığım telefon Huawei Mate 20 lite. 4.5 yıllık bir telefon. Bluetooth 4.2 destekliyor. Kulaklık ise Bluetooth 5.2 destekliyor. Bu sebepten kulaklığın bazı özelliklerini pazarlanandan daha az tecrübe edebilirim. Değerlendirme yaparken bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum.

(Gün 1)
-Kulaklık elime ulaştı. Kutusundan 3 farklı boyda silikon, şarj kablosu, kulaklık + kap ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Kulaklığı telefona ilk bağladığımda sol kulaklık çalışmıyordu. Reset atınca düzeliyor (bknz: nasıl reset atılır).
-Menzili için yaptığım testte arada engel olmadan 12.5 metreye kadar bağlantı kopmadı (daha fazla deneyemedim çünkü ev bitti :P). Duvar olduğunda ise ~7-8 metreye kadar dayanabildi.
-Ses yüksekliği konusunda dikkat etmeniz gereken bir durum var. Kulaklığın kendi ses yüksekliği ile telefonun ses yüksekliği farklı. Kulaklığın sesini maximuma aldığınıza (sağ kulaklığa 1 kez dokununca sesi arttırıyor) ses seviyesi oldukça yükseğe çıkıyor. Telefonun son sesine alamadan kulağım acımaya başlamıştı.
-Ses kalitesi oldukça güzel. Basslar net bir şekilde hissedilebiliyor. Favori sopranonuzu da rahatça dinleyebiliyorsunuz :)
-ANC özelliği yok. Ama büyük silikonları taktığınıza pasif bir şekilde sesi gayet yeterli düzeyde engelliyor.
-Anlamadığım bir sebepten dolayı sol kulağımda büyük boy silikon kısa sürede ağrı yaptı ama sağ kulak gayet rahat. Soldaki silikonu medium boyla değiştirdim.
-Görüşme yaparken ses iletiminde herhangi bir problem yok gibi duruyor. Daha detaylı mikrofon testini önümüzdeki günlerde yaparım.
-Gecikme testini bir oyunda yapmadım. Ama video izlerken görüntü ile ses arasında senkronizasyon bozukluğu yok.
-Okuduğum bazı yorumlarda kulaklığın ikinci gün bozulduğunu yazmışlardı. Bakalım kulaklık yarına sağ çıkabilecek mi.
Güncelleme: cVc denilen ANC özelliği bulunuyormuş. Özellikleri okurken şimdi farkettim. Transparan mod bulunmuyor.
 
Son düzenleme:
İnceleme gayet güzel olmuş elinize sağlık. Birkaç gün önce aynı kulaklığı almış biri olarak ben de bir şeyler yazmak istiyorum.

Mevcut telefonum Samsung S21 Fe, bluetooth 5.0 destekliyor. Kulaklıkta herhangi bir kopma vesaire yaşamadım. Benim için bu kulaklığın en büyük artısı en ufak bir dipses sorunu bulundurmaması. Sesler gayet temiz. Ekolayzerla sesler tahmin ettiğimden daha fazla değişiyor, oturup uğraşmanıza değer.
Yorumların büyük kısmında ses kalitesi oldukça övülmüştü. Daha önceden kablosuz kulakiçi deneyimi olmayan biri olarak ortalama bir kabloludan birkaç tık daha iyi sesi var diyebilirim.
Kulaklığın hafiften bir tombulluğu var. Kibar bir şey arıyorsanız farklı alternatiflerine bakabilirsiniz. Kaba durmuyor, fakat hassasiyeti olan insanlar olabilir diye yazdım.
Benim için tek sıkıntı uygulamasına kulaklığımı bağlayamamam. Uygulamasına girip ekrana tıklıyorum, beni bluetooth ekranına atıyor. Kulaklığımı bağlıyorum, uygulamaya geri giriyorum tekrar ekrana tıklamamı istiyor fakat bu sefer hiçbir şey olmuyor. Diğer sosyal arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim 😁.

Oldukça uzun bir yazı oldu ama son birkaç bir şey söylemem gerekirse ben ürünü gayet fiyat performans buldum. Aklımda jabra elite 3 ve buds 2 gibi diğer seçenekler de vardı. Jabradaki dip ses sorunu ve buds 2nin -söylenene göre- daha düşük ses kalitesi ve aradaki 300 lira fiyat farkından dolayı Soundpeats H2yi tercih ettim. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye edebilirim. İyi sosyaller dilerim.
 
Gün 2 ve kulaklık hala çalışıyor :)
Benim için tek sıkıntı uygulamasına kulaklığımı bağlayamamam. Uygulamasına girip ekrana tıklıyorum, beni bluetooth ekranına atıyor. Kulaklığımı bağlıyorum, uygulamaya geri giriyorum tekrar ekrana tıklamamı istiyor fakat bu sefer hiçbir şey olmuyor. Diğer sosyal arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim 😁.
Evet hocam ben de bağlayamadım. Sanırım H2 kulaklığına uygulama desteği henüz gelmedi. Teknik desteğe yazmayı düşünüyorum. Bu arada ekolayzer ayarlarını nereden değiştiriyorsunuz.
 
Gün 2 ve kulaklık hala çalışıyor :)

Evet hocam ben de bağlayamadım. Sanırım H2 kulaklığına uygulama desteği henüz gelmedi. Teknik desteğe yazmayı düşünüyorum. Bu arada ekolayzer ayarlarını nereden değiştiriyorsunuz.
Telefonun kendi ses ayarlarından değiştirdim ben. Destek bir yanıt yazarsa buraya da eklersen çok sevinirim🙂.
 
Bende H2 alacaktım yeterli inceleme bulamadığım için bütçeyi arttırıp Buds 2 almayı tercih ettim, almayı düşünen arkadaşlar için biraz da olsa yardımcı olabilir.
 
Air 3 pro ve bu model arasında kaldım ne önerirsiniz?

Amazon ve Hepsiburada da kulaklık var fakat aralarında 300 tl fark var. Hepsiburada güvenilir midir?
Öncelikle Air 3 pro modelini denemedim, bilmiyorum. Benim aldığım zamanda ürün 920 lira bantlarında direkt bir şekilde satılıyordu. Şimdi 640 lira üzerine 330 lira ithalat ücreti konularak satılıyor Amazon'da. Garip bir durum. Amazondan şaşmamak lazım bana sorarsanız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı