SpaceX Mars Yörüngesine Roket Gönderdi

Abi düşünceme katıldığın için teşekkür ederim ama bence orada ki mühendisler gezegenin o tarihteki yerini düşünerek fırlatmıştır roketi. Yani tam olarak şu an Mars'a gitmiyor olabilir.

Tam da korktuğum şey oldu roketler fazla ateşlendi.
Yörüngede son bir ateşleme yapılır.
Bu ateşleme katı yakıtlı iticiler tarafından yapıldığı için kesin sonuç almak profosyonel üstü hesaplamalar ile yapılır.
Ama Elon Musk bunu tutturamadı.
En azından fazla yada eksik ateşlemeye önlem olarak az bir yakıt alınabilirdi rotayı düzenlemek için ama nafile.
Yazık oldu milyon dolarlık proje.

Bunu nereden duydunuz veya okudunuz? Ben projenin 90 civarı olduğunu duydum.

Tekrar denerler. TESLA tekrar, tekrar ama tekrar denemeye alışmış ekiplerle dolu. Musk'ın biyografisini okuduysanız SpaceX'in erken dönem başarılarının ne kadar sancılı haftaların ardından geldiğini ve teknoloji girişimciliğinin harbiden de cam yemeye ve sürekli ölümün karanlığını izlemeye benzediğini görürsünüz. Ki bu herifler (TESLA mühendisleri) Dokuzlar gibi. Yüzüklerin Efendisi'ndeki. Karanlığa alışıklar. Birkaç seneye Mars'ta geziye çıkan Roadster'lar görebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
O araçta yön verecek kadar yakıt vardır. İniş için de gerekli olacak çünkü.

Kesinlikle yavaşlatmak için yakıt kullanılır ama o yakıtta katı itici olduğu için ateşlendiği zaman bir daha durduramazsınız.
Benim kastettiğim minik monopropellant iticiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…