SpaceX Mars Yörüngesine Roket Gönderdi

6 Ay sürecek. sonuçta gezegenin yörüngesi her saniye değişiyor ve mesafe artıyor.
Arkadaşlar yaptığın yorumlar düz hesap A noktasından B noktasına gidilmiyor burada. A noktasından sürekli yeri değişen bir noktaya gidiliyor ve Marsın güneş etrafındaki turu yaklaşık 650 gün ve 4. gezegen olduğundan ve aradaki mesafeyi hesaba katarsanız dünya ile aynı hızda ilerliyor hemen hemen. Bu yüzden kat edeceği mesafe yaklaşık 100 milyon Km civarında diye hesaplıyorum.
Abi düşünceme katıldığın için teşekkür ederim ama bence orada ki mühendisler gezegenin o tarihteki yerini düşünerek fırlatmıştır roketi. Yani tam olarak şu an Mars'a gitmiyor olabilir.

Tam da korktuğum şey oldu roketler fazla ateşlendi.
Yörüngede son bir ateşleme yapılır.
Bu ateşleme katı yakıtlı iticiler tarafından yapıldığı için kesin sonuç almak profosyonel üstü hesaplamalar ile yapılır.
Ama Elon Musk bunu tutturamadı.
En azından fazla yada eksik ateşlemeye önlem olarak az bir yakıt alınabilirdi rotayı düzenlemek için ama nafile.
Yazık oldu milyon dolarlık proje.

İçinde bir Tesla Roadster ve onun içinde de bir astronot mankeni var. Dünya atmosferini aşarken arabada şarkı dinliyorken videosu var. Dünyada ilk! Ayrıca iki adet ek roketlerde tekrar kullanılmak üzere Dünya'ya başarıyla iniş yaptılar. Falcon Heavy roketi 150 milyon dolar... Gönül isterki memleketimizde de görelim ve gururlanalım...
Bunu nereden duydunuz veya okudunuz? Ben projenin 90 civarı olduğunu duydum.

Tekrar denerler. TESLA tekrar, tekrar ama tekrar denemeye alışmış ekiplerle dolu. Musk'ın biyografisini okuduysanız SpaceX'in erken dönem başarılarının ne kadar sancılı haftaların ardından geldiğini ve teknoloji girişimciliğinin harbiden de cam yemeye ve sürekli ölümün karanlığını izlemeye benzediğini görürsünüz. Ki bu herifler (TESLA mühendisleri) Dokuzlar gibi. Yüzüklerin Efendisi'ndeki. Karanlığa alışıklar. Birkaç seneye Mars'ta geziye çıkan Roadster'lar görebiliriz.

Image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle yavaşlatmak için yakıt kullanılır ama o yakıtta katı itici olduğu için ateşlendiği zaman bir daha durduramazsınız.
Benim kastettiğim minik monopropellant iticiler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı