İnceleme Spigen Essential F711D 10000 mAh Powerbank İncelemesi

Spigen Essential F711D

Geçen sene Mart ayında almıştım. 1 seneden fazladır kullanıyorum ve işimi fazlasıyla görüyor. Kısa bir inceleme yazayım dedim.

1650003913257.png1650002081935.png1650002979227.png1650003872822.png1650003893788.png

Özellikleri:
  • Dış malzemesi: Plastik, kaymaz tırtıklı yapı.
  • Kapasite: 10.000 mAh
  • Çıkışlar: 2 adet USB (İkisi de 12 Watt. Yani ilan başlıklarında 24 W yazdığına kanmayın, toplamını yazmışlar.) (Aynanda 2 adet cihaz şarj edilebiliyor.)
  • Giriş: Micro USB (10 Watt) [Type-C olmaması bence eksi bir özellik.)
  • LED şarj göstergesi
  • Ağırlık: 209 gram
  • Kalınlık: 14.9mm
  • Akıllı çip koruması ile aşırı voltajdan veya aşırı ısınmadan cihazı korur, voltaj dalgalanması testip edildiğinde pili otomatik olarak kapatır.
  • Kutu içeriği: Powerbank ve MicroUSB kablo.
Deneyimim:

Üzerinde yazdığı 10000 mAh değerini verdiğini düşünüyorum, telefonumu en az 3 kere tam şarj edebiliyor. 12 W şarj hızı benim için yeterli geliyor çünkü telefonumun adaptörü 18 W; ancak daha hızlı şarjlara alışanlar için 12 W düşük gelebilir. Ürünü aldığım ilk ay her gün kullandım, zaten gerekli olduğu için almıştım -telefonumun ekranının sürekli açık olması gereken bir iş yapıyordum. Daha sonra -telefonumun şarjı normal kullanımda 1 günü çıkarabildiği için- pek kullanma gereksinimi duymadım. Ama misafirliğe, okula, bisikletle gezmeye vs. giderken yanımda götürüyorum hep lazım olursa veya başkasının ihtiyacı olursa diye. Boyutu ve ağırlığı hemen hemen 1 akıllı telefon kadar, sadece biraz daha kalın akıllı telefona göre. Taşıması kolay. Üzerindeki tuşa basınca LED göstergesinde şarj seviyesini 4 adet LED ile gösteriyor. % olarak gösteren bir şey olsa daha iyi olabilirmiş ama bu da çok kötü değil, 1 adet LED yanınca şarja takıyorum. Eksi olarak gördüğüm yanı şarj etmek için Micro USB girişli olması. Type-C olsaydı bunu da telefonumun kablosu ile şarj ederdim. Çok sorun değil tabi. Bu aralar stoklarda pek yok galiba, denk gelirse dandik markalar yerine tercih edilebilecek bir model olduğunu düşünüyorum. Geçen sene Mart ayında 79 liraya almıştım Amazon'dan.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Spigen sarj aleti ve telefon kılıfı kullanıyorum. Ürünleri gerçekten kaliteli.
Maalesef bugün itibariyle ürün bozuldu.

Dün babama kullanması için vermiştim, %75 doluydu ve o da tümden kullanıp bitirmiş bataryayı. Gece şarja taktım sabaha kadar dolsun diye. Sabah baktım, dolmamış hiç. Üzerindeki ışıklar da yanmıyor, hiç tepki yok. Hemen baktım şişmiş mi diye, biraz şişmiş de maalesef. Ürünün kutusunu bulamadım (15 liralık kulaklığın kutusunu bile saklarım ama bunu bulamadım bi türlü). E-arşiv fatura var tabi. E-arşiv faturayla birlikte Spigen Türkiye'ye mail attım.

Bakalım, gelişmeleri yazarım yine. 😅

Güncelleme: Maile dönüş yaptılar. Fatura, not ve ürün ile karşı ödemeli kargo olarak yollayın dediler. Yarın yollayacağım bakalım.
 
Son düzenleme:
Merhaba dostum, aynı ürün bende de var ama kapasitesinin özelliklerinde belirtildiği gibi olduğunu düşünmüyorum. Kendi telefonum olan iPhone 6S Plus cihazımı en fazla 1 kez tam şarj edebiliyor. Normalde 4 defaya kadar tam şarj edebilmesi lazım fakat bir sorun mevcut. Bu konuda bir bilgin var mı?
 
Merhaba dostum, aynı ürün bende de var ama kapasitesinin özelliklerinde belirtildiği gibi olduğunu düşünmüyorum. Kendi telefonum olan iPhone 6S Plus cihazımı en fazla 1 kez tam şarj edebiliyor. Normalde 4 defaya kadar tam şarj edebilmesi lazım fakat bir sorun mevcut. Bu konuda bir bilgin var mı?
Eğer dediğiniz şekildeyse arızalıdır.
 

Geri
Yukarı