mnms
Hectopat
Teşekkürler hocam.Aynen öyle sen sporu asla aksatma sürekli tükenişe git sonucu 1.5 ay sonra gözle görülür şekilde anlayacaksın, spor hayatında başarılar dilerim.
Teşekkürler hocam.Aynen öyle sen sporu asla aksatma sürekli tükenişe git sonucu 1.5 ay sonra gözle görülür şekilde anlayacaksın, spor hayatında başarılar dilerim.
O belle o adam istese de estetik duramaz. Ki zaten yağ oranı da düşük şuan. Omuz çatısı, pelvis genişliği "estetik odaklı çalışmak" ile düzeltilebilecek bir şey değil. Estetik odaklı çalışmaktan kastı da anlamadim tek yapılması gereken maksimal kas gelişimi sağlanacak şekilde programlama yapmak. Bu da fullbody ile harika bir şekilde sağlanabilir.Yalnız Marcus'un estetik olmaya çalıştığını nereden öğrendin adam zaten bodybuilder estetik olmayı istemiyor estetiklikten kastım david laid tarzında eğer marcus spora ilk başladığı günden beri estetik amaçlı spor yapsaydı şu anki haline göre daha estetik olurdu yine beli kalın olurdu ama en azından estetik olabilirdi bende bunu demeye çalışıyorum genetik estetik olmak için %60-70'lik bir kesimdir kalan ise senin çalışma tipine bağlı.
Doğru bir karşılaştırma için ise estetik olmaya çalışan 2 farklı genetiğe sahip sporcu göstermen gerekir.
O belle o adam istese de estetik duramaz. Ki zaten yağ oranı da düşük şu an. Omuz çatısı, pelvis genişliği "estetik odaklı çalışmak" ile düzeltilebilecek bir şey değil. Estetik odaklı çalışmaktan kastı da anlamadim tek yapılması gereken maksimal kas gelişimi sağlanacak şekilde programlama yapmak. Bu da fullbody ile harika bir şekilde sağlanabilir.
Buyrun hocam David laid sadece trapezini büyüttüm, omuzunu daralttım, belini kalınlaştırdım sonuç ortada. Sanırım genetiği bu yönde olan bir insana yanlış antrenman yaptığın için estetik olamıyorsun, splite geç estetik olacaksın demeliyiz.Yalnız Marcus'un estetik olmaya çalıştığını nereden öğrendin adam zaten bodybuilder estetik olmayı istemiyor estetiklikten kastım david laid tarzında eğer marcus spora ilk başladığı günden beri estetik amaçlı spor yapsaydı şu anki haline göre daha estetik olurdu yine beli kalın olurdu ama en azından estetik olabilirdi bende bunu demeye çalışıyorum genetik estetik olmak için %60-70'lik bir kesimdir kalan ise senin çalışma tipine bağlı.
Doğru bir karşılaştırma için ise estetik olmaya çalışan 2 farklı genetiğe sahip sporcu göstermen gerekir.
Hocam malesef belli bir süre spor yapamayacağım , kan degerlerim kötü gelmişti doktor dahiliyeye yolladı bugün , ordaki doktor karaciğer hormonların çok yüksek kolestrol çok yüksek trigliserit asiri yuksek dedi normalde ilac yazmasi gerekmis ama o ilaçta karaciğere çok yük bindiriyor senin zaten yüksek dedi , 1 hafta diyet yapcakmışım 1 hafta sonra kan vercekmişim trgiliserittr düşüş olursa diyetle devam etcekmişiz ama düşmezsse mecbur ilaç yazacakmış bide karaciğer ultrasonu falan çekcekmiş onun için spor yapma yapcaksanda hafif tempoda kardiyo yap onuda çok hızlı yapma dedi , o yüzden sadece hafif kardiyo yapmayı düşunüyorum , peki doktorun hafiften kastı ne 4 5 hızda falan mı yapayım hocam?Peki öyledir.
Hocam maalesef belli bir süre spor yapamayacağım, kan degerlerim kötü gelmişti doktor dahiliyeye yolladı bugün, oradaki doktor karaciğer hormonların çok yüksek kolestrol çok yüksek trigliserit aşırı yuksek dedi normalde ilac yazmasi gerekmis ama o ilaçta karaciğere çok yük bindiriyor senin zaten yüksek dedi, 1 hafta diyet yapcakmışım 1 hafta sonra kan vercekmişim trgiliserittr düşüş olursa diyetle devam etcekmişiz ama düşmezsse mecbur ilaç yazacakmış bir de karaciğer ultrasonu falan çekcekmiş onun için spor yapma yapcaksanda hafif tempoda kardiyo yap onu da çok hızlı yapma dedi, o yüzden sadece hafif kardiyo yapmayı düşunüyorum, peki doktorun hafiften kastı ne 4 5 hızda falan mı yapayım hocam?
Hocam şimdi bu 1hafta proteyin falan sadece sebze olarak alacağım , haftaya kan vericem trigliserit degerinde dusus olursa diyetisyene gidip diyetle dusurcekmisiz ama eger düşme olmazssa mecbur ilaç la tedavi başlayacakmış o yüzden en azında bu 1 hafta et yemiyecem. Geçen sene bi başlayacam hevesiyle kreatin almıştım sonra yks olunca gidemedim kalmıştı öyle , israf olmasın diye ona başladıydım doktor onuda şuan için bırak dedi.Yani kardeşim kardio yaparken illaki organların yorulur tavsiyem çok güzel bir diyet programı hazırla kendine yine kilo verirsin. Kas yapma işini de sağlık sorunların gidince halledersin.
Ben 1 ayda kardio yapmadan 10 kilo vermiştim yaza hazırlık için sende yapabilirsin ama mineral ve proteini gerektiği kadar al yoksa halsiz düşersin sağlık sorunların artar.
Geçmiş olsun.
Hocam şimdi bu 1hafta proteyin falan sadece sebze olarak alacağım, haftaya kan vereceğim trigliserit degerinde dusus olursa diyetisyene gidip diyetle dusurcekmisiz ama eger düşme olmazssa mecbur ilaç la tedavi başlayacakmış o yüzden en azında bu 1 hafta et yemiyeceğim. Geçen sene bir başlayacağım hevesiyle kreatin almıştım sonra YKS olunca gidemedim kalmıştı öyle, israf olmasın diye ona başladıydım doktor onu da şu an için bırak dedi.
Hocam spor salonu türkiye geneli büyük bir yer diye iade yapmıyorlar ve maksimum 1 ay dondurabiliyoruz, doktor hafif kardiyo yapabilirsin dedi diye hafif kardiyo yapcam tek , dediğiniz gibi şu 1 hafta geçsin doktor izin verir belki hafif agirliklara.Kreatin muhtemelen artık çöp olur topaklanır ama boş ver kullanma zaten çok da pahalı değil zamanı geldiğinde tekrar alırsın.
Sana şunu diyeyim ben zamanında lise 1'e kadar kiloluydum yanaklıydım sonra spora bir başladım çevrem hep sporcu kaslı arkadaşlarımla doluydu onlar sayesindede bayağı bilgi kazandım ve dış görünüşümü değiştirdim, hani bunlar geçiçi şeyler 6 ay bile spor yapsan eski halinle aranda dağlar kadar fark olur sağlık bu hayatta her şeyden önemlidir kas gelir ama sağlık asla geri gelmez bu yüzden bu sağlık sorunlarından dolayı 1 hafta bekle test sonucuna bak eğer diyet yapmanda bir sakınca yoksa güzel bir diyet programı yaparsın yardımcıda olurum.
Her günde 1 saat dışarıda yürüyüş yaparsın istediğin kiloyuda gösterdiğin azime göre 2 3 ay içerisinde verirsin.
Sadece nefsine sahip ol diyet için yeterli.
Ama spor salonuna gitme kaydın varsa da adama durumu anlat paranı geri al ya da üyeliğini 3 aylığına dondur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.