Spor programı nasıl?

Elimden geleni yapacağımda spor salonun yorumlarda bir garibime gitti hocam, çoğu alet bozuktu falan yazmışlar çoğu sağlamdı aynı yere mi gittim şaşırdım vallahi, hata birisinin 15 yaşındaki çocuğunu durup dururken dövmüşler ama bana pek inandirici gelmedi sahte yorumlar sanırım. Sahte değilse sorunlu tiplerle uğraşmak istemem.

Spor salonlarında karşılıklı müsabaka oluyor müşteri çekmek için belki onlar yazmıştır ama bu olaylar nadir olur hele ki kavga imkansız gibi.

Kardio yazdığına göre biraz fazla kilon var kardioyu iyi yap.
Kardio haricinde diğer hareketlerde 1.45-2 saat sürer fazla sürerse çok dinlendiğin anlamına gelir.
Bu sporda gelişmenin sırrı tükeniş son tekrarını attığında kolun titriyor ve kıpkırmızı olmuş olman gerek.
Evet hocam bugun arkadaşımla çalışırken öyle oldu , titreye titreye yaptım vallaha.

Fullbody yazmış, 3 ay yap minimum bu programı 3 kez gidebilirsin haftalık. Yeni başladığın için vücudun hızlıca gelişecek. Temel hareketlerden şaşma bench press - dumbell press, - Lat pulldown - herhangi bir row, leg press squat vs. Yan omuzunu muhakkak çalış. Shoulder press de ekle. Tükenişe gidip 3-4x12 yapabilirsin bunları 3 ay boyunca önemli ölçüde gelişim yakalarsın.
Hocam hareketleri bilmiyorumda hoca öğretir diye düşünüyorum , öğretmesede sora sora falan öğrenirim.

Spor salonlarında karşılıklı müsabaka oluyor müşteri çekmek için belki onlar yazmıştır ama bu olaylar nadir olur hele ki kavga imkansız gibi.
Bencede hocam , tabi dövmesi doğrul değil ama öyle birşey olduysada kimse durup dururken yapmaz , çocukta illaki şansını zorlamıştır.

Evet hocam bugün arkadaşımla çalışırken öyle oldu, titreye titreye yaptım vallaha.

Hocam hareketleri bilmiyorumda hoca öğretir diye düşünüyorum, öğretmesede sora sora falan öğrenirim.

Bencede hocam, tabii dövmesi doğrul değil ama öyle bir şey olduysada kimse durup dururken yapmaz, çocukta illaki şansını zorlamıştır.

3 ay falan full body yapma usta bir anlamı yok en az 2 hafta full body en fazla 1 ay yap.

Evet hocam bugun arkadaşımla çalışırken öyle oldu , titreye titreye yaptım vallaha.

Hocam hareketleri bilmiyorumda hoca öğretir diye düşünüyorum , öğretmesede sora sora falan öğrenirim.
Sorarsın. Youtube'ya yazsan bile gösterir hareketleri. Onun dışında programın çok güzel. Pek fark etmez ama bana kalınırsa başlangıçta daha iyi adaptasyon için serbest ağırlıkta çalışmak daha verimli. Makine yerine bar ve dumbelleri tercih etmen. Ama tercih meselesi makinelerde de aynı gelişimi yakalarsın.

3 ay falan full body yapma usta bir anlamı yok en az 2 hafta full body en fazla 1 ay yap.
Tamamdır hocam 1 aydan sonra nasıl bir yol izlemeliyim peki , benim arkadaş 3 günlük döngü yapıyor sırt-bacak/ göğüs falan diye ayırmış direk onun aynisinimi yapayim.

Sorarsın. Youtube'ya yazsan bile gösterir hareketleri. Onun dışında programın çok güzel. Pek fark etmez ama bana kalınırsa başlangıçta daha iyi adaptasyon için serbest ağırlıkta çalışmak daha verimli. Makine yerine bar ve dumbelleri tercih etmen. Ama tercih meselesi makinelerde de aynı gelişimi yakalarsın.
Hocam zaten bir spor geçmişim olmadığı için çok ağır kaldıramıyorum makine daha iyi olmaz mı?

Tamamdır hocam 1 aydan sonra nasıl bir yol izlemeliyim peki, benim arkadaş 3 günlük döngü yapıyor sırt-bacak/ göğüs falan diye ayırmış direk onun aynisinimi yapayim.

Bu sporda full verim için haftada 5 gün spor yapman gerek ne az ne çok tam olarak 5 gün.
Ama 3 gün yapanlar ya müsait olamıyordur ya da haftada 5 gün spora gitmeye üşeniyordur. Program içinde birazdan yazarım şu anda müsait değilim 😊

Ne kadarlık bir spor tecrüben var bilmiyorum ama Fullbody az geliştiren bir program değil. Aksine yeni başlayan bir insanın 3-4 ay yapsa da olacağı mükemmel verim alacağı bir program
Hocam 1 ay mı 3 ay mı yapayım ozaman , bide sporu uzun vadeli yapacağım yani 3 ay sonra bırakmıycam üniversitede devam edeceğim , şu zamana kadar sağlımı çok boşladım o yüzden artık toparlayacağım.

Tamamdır hocam 1 aydan sonra nasıl bir yol izlemeliyim peki , benim arkadaş 3 günlük döngü yapıyor sırt-bacak/ göğüs falan diye ayırmış direk onun aynisinimi yapayim.

Hocam zaten bir spor geçmişim olmadığı için çok ağır kaldıramıyorum makine daha iyi olmaz mı?
Dediğim gibi ciddi bir fark yaratmaz. Ağır kilodan kastımız da sana ağır gelen kilolar. Bana kalırsa yeni başlayan bir insanın eşitsizlik sorunuyla, barı veya dumbelli düzgün kaldırmayı öğrenerek başlaması gerekiyor. Bunu da temel hareketlerini serbest ağırlıklarda yaparak yapabilirsin. Ciddi bir fark yaratmaz dediğim gibi makine de kullanabilirsin.

Hocam 2-3 ay fullbody planda ilerleyin kilo vermekse hedefiniz spor sonrası 20-25 dk cardio yapın ve sabahları aç karnına 30 dk yürüyüş yapın. 2-3 ay fullbody yaptığınızda haftada 3-4 gün gittiğinizde etkisini göreceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı