Spor programı nasıl?

Hocam sağlıklı ve estetik olmak , öyle dev gibi asiri guclu olmak falan değil amacım.
Amacın her ne ise ilk başta belirli bir kas kütlesi eklemen gerekiyor. Öbür arkadaşın dediği gibi çalışıp 4 ayda çok estetik bir fizik elde etmen natural sınırlar içerisinde oldukça zor çünkü fazla bir kas kütlen olmayacak. İlk aşamada genel kas kütleni artırman gerekiyor. Bu bağlamda 3 ay boyunca full body programından şaşma. Sonrası için de güçlenmeye ve genel kas kütlesi eklemeye uğraş. Senin boyunda bir insan için 1. senenin sonunda dışarıdan spor yapan birine benzemeye başlayacaksın. O zamana kadar genel kas kütleni artırmayla ilgilen. Sonrasında definasyon veya estetiklik ile ilgilen. Mevcut kas kütlen zaten az ise estetik olayım dediğinde 70 kiloya düşüp 35cm kolların olacak. Bunun olmaması için ilk önceliğimiz genel kas kütlesini artırmak.

Evet şuan zaten spor geçmişim olmadığı için mecbur her kas gurubunu belli bir seviyeye getirmek lazım.
Güray Aydın'ın başlangıç seviyesi için olan videolarını izleyebilirsin. En kıymetli bilgileri veren insanlardan

Evet şuan zaten spor geçmişim olmadığı için mecbur her kas gurubunu belli bir seviyeye getirmek lazım.
Yani sen özellikle omuzları hafiften belli olan karın kası olan ama düşük kas kütleli 70-73kg 35cm kolu olan birisi olmak istemiyorsan (başladıktan sonra istemeyeceksin) senin öbür arkadaşın dediğinin aksine 1 - 2 sene boyunca temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Sosyal medya'da vs çevrende gördüğün estetik ve nispeten büyük 39-40 cm kolu olan insanların seviyesine gelmen için senin boyunda bir insan için minimum 2 sene temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Üstteki arkadaşın dediklerine takılma, kendi araştırmalarını kendin yap çok fazla bilgi kirliliği var.

Son düzenleme:
Amacın her ne ise ilk başta belirli bir kas kütlesi eklemen gerekiyor. Öbür arkadaşın dediği gibi çalışıp 4 ayda çok estetik bir fizik elde etmen natural sınırlar içerisinde oldukça zor çünkü fazla bir kas kütlen olmayacak. İlk aşamada genel kas kütleni artırman gerekiyor. Bu bağlamda 3 ay boyunca full body programından şaşma. Sonrası için de güçlenmeye ve genel kas kütlesi eklemeye uğraş. Senin boyunda bir insan için 1. senenin sonunda dışarıdan spor yapan birine benzemeye başlayacaksın. O zamana kadar genel kas kütleni artırmayla ilgilen. Sonrasında definasyon veya estetiklik ile ilgilen. Mevcut kas kütlen zaten az ise estetik olayım dediğinde 70 kiloya düşüp 35cm kolların olacak. Bunun olmaması için ilk önceliğimiz genel kas kütlesini artırmak.

Güray Aydın'ın başlangıç seviyesi için olan videolarını izleyebilirsin. En kıymetli bilgileri veren insanlardan
Tamamdır hocam teşekkürler bakayım o kanala, ve evet zaten 1 senede bırakmam artık direk bırakmamayı düşünüyorum sporu.

Yani sen özellikle omuzları hafiften belli olan karın kası olan ama düşük kas kütleli 70-73kg 35cm kolu olan birisi olmak istemiyorsan (başladıktan sonra istemeyeceksin) senin öbür arkadaşın dediğinin aksine 1 - 2 sene boyunca temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Sosyal medya'da vs çevrende gördüğün estetik ve nispeten büyük 39-40 cm kolu olan insanların seviyesine gelmen için senin boyunda bir insan için minimum 2 sene temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Üstteki arkadaşın dediklerine takılma, kendi araştırmalarını kendin yap çok fazla bilgi kirliliği var.
Hocam estetik dediğim zaten siska degil yani kollarim vucudum falan dolu dolu olsun isterim aşırıya kacmayacak sekilde.

Son düzenleme:

Güray aydın'ın başlangıç seviyesi için olan videolarını izleyebilirsin. En kıymetli bilgileri veren insanlardan.

Yani sen özellikle omuzları hafiften belli olan karın kası olan ama düşük kas kütleli 70-73kg 35cm kolu olan birisi olmak istemiyorsan (başladıktan sonra istemeyeceksin) senin öbür arkadaşın dediğinin aksine 1 - 2 sene boyunca temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Sosyal Medya'da vs çevrende gördüğün estetik ve nispeten büyük 39-40 cm kolu olan insanların seviyesine gelmen için senin boyunda bir insan için minimum 2 sene temel kas kütlesi eklemen gerekiyor. Üstteki arkadaşın dediklerine takılma, kendi araştırmalarını kendin yap çok fazla bilgi kirliliği var.

Haklılık payınız var tabii genetikte var tabii işin içinde ben spora ilk başladığım zamanlar 16 yaşındaydım 3. ayımda 70 kg bench ile set atıyordum o zamanlar 1.75 boy 64 kiloydum yağ oranım 14 civarıydı çoğu kişi 3 aydır spor yaptığımı düşünmüyordu çünkü 9 aydır full disiplin spor yapan arkadaşım ile aynı ağırlıkları basıyorduk ve ben ondan daha yapılı gözüküyordum.
Sporda çok etken var kendi tecrübelerim bu şekildeydi yine de bölgesel antrenman diyorum hiç pişman etmedi beni, çalıştırdığım kişileri.

Bu sporda full verim için haftada 5 gün spor yapman gerek ne az ne çok tam olarak 5 gün.
Ama 3 gün yapanlar ya müsait olamıyordur ya da haftada 5 gün spora gitmeye üşeniyordur. Program içinde birazdan yazarım şu anda müsait değilim 😊
Hocam genel olarak spora ilk başladığım günden itibaren 4 gün spora gidiyorum vaktimde var fakat yaptığım antrenmanın yükünü 3 gün dinlenerek tolere edebiliyorum bu durum kişiden kişiye göre değişir ideali bu diyemeyiz. Estetik vücuttan bahsetmişsiniz fakat bunun antrenman düzeniyle bir alakası yok. İster split yapsın ister full body genetiği buna yatkın değilse kişi estetik gözükemez. Kaslar ben split yapıyorum otomatik olarak diğer programa göre omzum daha iyi genişlesin demez. Kişinin genetiğinde büyük trapez dar omuz varsa birde beli kalınsa isterseniz yıllar boyu antrenman yaptırın, geniş omuz, beli ince olan biri spor yapmasa bile daha estetik gözükecektir. Estetik konusunda iş tamamen genetikte bitiyor.

Son düzenleme:
Hocam genel olarak spora ilk başladığım günden itibaren 4 gün spora gidiyorum vaktimde var fakat yaptığım antrenmanın yükünü 3 gün dinlenerek tolere edebiliyorum bu durum kişiden kişiye göre değişir ideali bu diyemeyiz. Estetik vücuttan bahsetmişsiniz fakat bunun antrenman düzeniyle bir alakası yok. İster split yapsın ister full body genetiği buna yatkın değilse kişi estetik gözükemez. Kaslar ben split yapıyorum otomatik olarak diğer programa göre omzum daha iyi genişlesin demez. Kişinin genetiğinde büyük trapez dar omuz varsa bir de beli kalınsa isterseniz yıllar boyu antrenman yaptırın, geniş omuz, beli ince olan biri spor yapmasa bile daha estetik gözükecektir. Estetik konusunda iş tamamen genetikte bitiyor.

Tamamen genetikte bitmez ama neyse sen kendinden bayağı eminsin öyle diyorsan öyledir.

Tamamen genetikte bitmez ama neyse sen kendinden bayağı eminsin öyle diyorsan öyledir.
Buyrun hocam iki sporcuda rüştünü ispatlamış sporcular. Markus 180 boyunda kas kütlesi egeye göre oldukça fazla. Ege ise 188 boyunda bu şekilde. Size göre markusun estetik olmamasının sebebi yanlış antrenman yapması olabilir fakat markus ekstra olarak trapez çalışıp belini kalınlaştırmak için çaba harcamadı aksine inceltmeye çalıştı aradaki görüntü farkını ise genetik belirliyor. Olabilecek en yakın formlarını bulmaya çalıştım. Ege’de Markus seviyesinde kas geliştirse Markus’sa göre kat be kat estetik duracaktır (Markusu daha çok David Laidle karşılaştırabiliriz fakat ben genetiği estetikliye yatkın kas kütlesi düşük birinin daha estetik görünebileceğini savunduğum için bu şekilde karşılaştırma yaptım). Evet herkes kas yapabilir fakat kasların bağlanma yerleri, ne kadar estetik görüneceğiniz tamamen genetik.

Dosya Ekleri

• IMG_0882.jpeg
    IMG_0882.jpeg
    44,3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_0883.jpeg
    IMG_0883.jpeg
    52,8 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Buyurun hocam iki sporcuda rüştünü ispatlamış sporcular. Markus 180 boyunda kas kütlesi egeye göre oldukça fazla. Ege ise 188 boyunda bu şekilde. Size göre markusun estetik olmamasının sebebi yanlış antrenman yapması olabilir fakat markus ekstra olarak trapez çalışıp belini kalınlaştırmak için çaba harcamadı aksine inceltmeye çalıştı aradaki görüntü farkını ise genetik belirliyor. Olabilecek en yakın formlarını bulmaya çalıştım. Ege'de markus seviyesinde kas geliştirse markus'sa göre kat be kat estetik duracaktır (markusu daha çok david laidle karşılaştırabiliriz fakat ben genetiği estetikliye yatkın kas kütlesi düşük birinin daha estetik görünebileceğini savunduğum için bu şekilde karşılaştırma yaptım). Evet herkes kas yapabilir fakat kasların bağlanma yerleri, ne kadar estetik görüneceğiniz tamamen genetik.

Yalnız Marcus'un estetik olmaya çalıştığını nereden öğrendin adam zaten bodybuilder estetik olmayı istemiyor estetiklikten kastım david laid tarzında eğer marcus spora ilk başladığı günden beri estetik amaçlı spor yapsaydı şu anki haline göre daha estetik olurdu yine beli kalın olurdu ama en azından estetik olabilirdi bende bunu demeye çalışıyorum genetik estetik olmak için %60-70'lik bir kesimdir kalan ise senin çalışma tipine bağlı.
Doğru bir karşılaştırma için ise estetik olmaya çalışan 2 farklı genetiğe sahip sporcu göstermen gerekir.

Yalnız Marcus'un estetik olmaya çalıştığını nereden öğrendin adam zaten bodybuilder estetik olmayı istemiyor estetiklikten kastım david laid tarzında eğer marcus spora ilk başladığı günden beri estetik amaçlı spor yapsaydı şu anki haline göre daha estetik olurdu yine beli kalın olurdu ama en azından estetik olabilirdi bende bunu demeye çalışıyorum genetik estetik olmak için %60-70'lik bir kesimdir kalan ise senin çalışma tipine bağlı.
Doğru bir karşılaştırma için ise estetik olmaya çalışan 2 farklı genetiğe sahip sporcu göstermen gerekir.
Hocam genetik nasildir bilmem , elimden geleni yapacağım olduğu kadar olur artık , şuanki halimden daha iyi olacağım kesin, genetik konusunda elden birşey gelmez sonuçta.

Hocam genetik nasildir bilmem, elimden geleni yapacağım olduğu kadar olur artık, şu anki halimden daha iyi olacağım kesin, genetik konusunda elden bir şey gelmez sonuçta.

Aynen öyle sen sporu asla aksatma sürekli tükenişe git sonucu 1.5 ay sonra gözle görülür şekilde anlayacaksın, spor hayatında başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı