Spor programı nasıl?

muratthemis

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Buradaki arkadaşların önerisi ile bir program yaptım ama Fitness'a yeni başladığım içim hareketler hakkında tam bilgim yok, mesela reverse fly pull gününe koydum ama zaten push gününde omuz çalışıyorum bu durumda yanlış mı olur? Programı bakıp en iyi hareketler hangisi olur, hangisini çıkartayım veya ekleyeyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

pushpulllegsupperlover
bench press 3*10lattplldown 3*12legg press 3*12bench press 3*10legg press 3*12
fly 3*12T bar 3*10legg curl 3*12fly 3*12legg curl 3*12
incline benc press 3*10seated cable row 3*12legg extensionlattplldown 3*12legg extension
overhead press 3*10Reverse fly 3*12calf raiseseated cable row 3*12calf raise
lateal raise 3*12barbel curl 3*12overhead press 3*10
pusshdown 3*12cable biceps curl 3*12pusshdown 3*12
skullcrash 3*12skullcrash 3*12

Upper günü bench press değil incline bench press yapın. Push günü 2 set overhead press yeter makinesi varsa onu yapın sakatlanma ihtimali yüksek bir hareket. Pull günü hacim çok, reverse fly 2 sete düşürün, curllerden bir tanesini tutun yanına hammer curl varyasyonu ekleyin. Seated cable rowda 2 sete düşebilir çok yoruluyorsanız. Leg press yerine squat daha iyi olabilir. Hip adduction ya da hip abduction makinesi varsa 2 set yapılabilir. Upper günü dediğim gibi incline ile benchi değiştirin, fly 2 set yeterli olur. Flyı upper günü High to low şeklinde yapınki orta ve alt göğüs çalışsın. Cable row yerine t bar row yapın bence yine upper günü, lat pull down zaten kanatları çalıştırıyor. Upper günü biceps hareketi yok, skull crush'ı silin bir tane biceps hareketi koyun. 2. Lower günü leg press yerine romanian deadlift yapın.

Sitede gördüğün en mantıklı program olabilir gerçekten. Tek eleştrim push günü overhead press yerine stabilite için shoulder press yapabilirsiniz, pull günü T bar row yerine cable pullover eklenebilir.

t bar rowun iyi bir hareket olduğunu düşünmüyorum, keza konforlu da değil. Kendim pullover deneyip çok verim aldığım için yazma gereği duydum.
T bar row varyasyonu herhangi bir şey olur bende machine row yapıyorum zaten ama cable pull over kanat çalıştırırken t bar row üst sırt trapez falan çalıştırıyor. Eğer T bar row benzeri hareket yapmıyorasnız muhtemelen sırtınızın ortasını ve üstünü çalışmıyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı