Spor programı önerisi

• Konuyu başlatan 370z
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 269

370z

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 17 yaşındayım, 183 boyunda 95 kilo yağlı bir vücuda sahibim. Önümüzdeki yaklaşık 1 yıl boyunca spor ve benzeri aktivitelere ayırabilecek çokça zamanım var. Daha öncesinde birkaç kere başlayıp bir süre gidip bıraktığım olmuştu bu nedenle temel bilgilere ve hareketlere hakimim. Haftada 4 veya 5 gün gitmeyi düşünüyorum. Zaman sorunum olmadığı için uzun kardiyorlar ve programlar yazabilirsiniz. Teşekkürler.

Merhaba 17 yaşındayım, 183 boyunda 95 kilo yağlı bir vücuda sahibim. Önümüzdeki yaklaşık 1 yıl boyunca spor ve benzeri aktivitelere ayırabilecek çokça zamanım var. Daha öncesinde birkaç kere başlayıp bir süre gidip bıraktığım olmuştu bu nedenle temel bilgilere ve hareketlere hakimim. Haftada 4 veya 5 gün gitmeyi düşünüyorum. Zaman sorunum olmadığı için uzun kardiyorlar ve programlar yazabilirsiniz. Teşekkürler.
Hayırlı günler kardeşim. Öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler.
Öncelikle spor yapmayı düşündün alan neresidir? imkanlarımız nelerdir ?

Spor programı ve beslenme programı her zaman çözülür ve halledilir. Daha radikal kararlar almalısın. Daha sözünün başında ofsayt var. Önünde ki 1 yıl değil. Önünde ki "hayatının sonuna kadar'' yıl kadar spor yapmalısın. Bugün metaanalizler sayesinde biliyoruz ki. Spor yapmayıp, sürdürebilir bir hayat tarzı olmayan insanlar. Verdikleri kilonun 2 katına kadar alıyor. Hem de 100 tane kilo veren insandan 90ı 2 yıl içerisinde, diğer 5I ise 10 yıl içerisinde. Başarılı olan sadece %5. o yüzden neden kilo vermek istediğini rasyonelize edeceksin. Ve sporu hayatına adapte edeceksin. Rasyonel bir şekilde. Kilo her zaman verilir. Ama seçtiğin/seçeceğin hayat felsefesini seçmek için "her zaman" bir vaktin olur mu bilmiyorum. İş işten geçebiliyor.

Hayırlı günler kardeşim. Öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler.
Öncelikle spor yapmayı düşündün alan neresidir? imkanlarımız nelerdir ?
Spor salonuna gideceğim ek olarak spor salonuna gitmediğin günler için (örneğin salona 4 gün git üstüne 1 günde evde çalış falan gibi bir önerin olacaksa) küçük bir dumbell seti vs. ek olarak alabilirim.

Spor salonuna gideceğim ek olarak spor salonuna gitmediğin günler için (örneğin salona 4 gün git üstüne 1 günde evde çalış falan gibi bir önerin olacaksa) küçük bir dumbell seti vs. ek olarak alabilirim.
Spor salonuna gitmediğin günler bir tercihten çok. Gerekliliktir. Kaslar dinlenme zamanında büyür ve olmasını istediğin hale gelir. Off daylerde tabii ki de ağırlık kaldırmayacaksın. Haftanın 7 günü spor yapan insanların derdi çok başka. Kas yapmaktan daha çok, kondisyona odaklanıyorlar. İdealleri farklı. Disiplinleri farklı. Bizim derdimiz kas yapmak ise, kitabına göre oynamalıyız oyunu. 4 gün ağırlık kaldırmak. 3 gün aktif dinlenme günü iyidir. Yani, aktif dinlenme günü demek: Boşta kalmak yerine kardiyo yapılabilir. Bu 4 günde çalışılmayan bir kas grubu var ise, yapılabilir...

Spor programı ve beslenme programı her zaman çözülür ve halledilir. Daha radikal kararlar almalısın. Daha sözünün başında ofsayt var. Önünde ki 1 yıl değil. Önünde ki "hayatının sonuna kadar'' yıl kadar spor yapmalısın. Bugün metaanalizler sayesinde biliyoruz ki. Spor yapmayıp, sürdürebilir bir hayat tarzı olmayan insanlar. Verdikleri kilonun 2 katına kadar alıyor. Hem de 100 tane kilo veren insandan 90ı 2 yıl içerisinde, diğer 5I ise 10 yıl içerisinde. Başarılı olan sadece %5. o yüzden neden kilo vermek istediğini rasyonelize edeceksin. Ve sporu hayatına adapte edeceksin. Rasyonel bir şekilde. Kilo her zaman verilir. Ama seçtiğin/seçeceğin hayat felsefesini seçmek için "her zaman" bir vaktin olur mu bilmiyorum. İş işten geçebiliyor.
Hocam dediğinizi anlayabiliyorum ancak hedefimi 1 yıl içerisinde ortalama bir fiziğe gelip sonra bırakmak olarak düşünmeyin. 1 yıl dememin en büyük nedeni 1 yıl sonra şehir merkezinden çok uzak bir yere taşınacak olup spor salonuna gidip gelemeyecek olmam. Demek istediğim 1 yıl sıkı sıkı spor salonuna giderek çalışabilecek hem zamanım hem imkanım var ancak sonrasında evde dumbell seti vs. alarak daha sakin en azından elde ettiğim formu geliştiremesemde formumu koruyacak bir spor düzenine geçmek zorunda olacağım.

Split mi fullbody mi? ilk ayın mı olacak?

Hocam dediğinizi anlayabiliyorum ancak hedefimi 1 yıl içerisinde ortalama bir fiziğe gelip sonra bırakmak olarak düşünmeyin. 1 yıl dememin en büyük nedeni 1 yıl sonra şehir merkezinden çok uzak bir yere taşınacak olup spor salonuna gidip gelemeyecek olmam. Demek istediğim 1 yıl sıkı sıkı spor salonuna giderek çalışabilecek hem zamanım hem imkanım var ancak sonrasında evde dumbell seti vs. alarak daha sakin en azından elde ettiğim formu geliştiremesemde formumu koruyacak bir spor düzenine geçmek zorunda olacağım.

Çok iyi. İnşallah daim olur. Daim olmalı. Güven bana pişman olmayacaksın asla. Bu arada 1 yıl içerisinde senin kilonda biri için (yağ oranı yüksek demek istiyorum) istediğin fiziğe gelmek zor olacak. 1 yılda koyulabilecek kas kütlesi sınırı belli. Bu kas kütlesini eklerken de, aynı zamanda yağ yakıcaksın. En zor yol senin yolun. Ne skinny fat, ne de zargana. En zor yol. Yağ oranı yüksek olup kas kütlesi eklerken o yağ oranını düşürmektir. Kalori hesabı yap. Ve upper lower 2X program edin internetten (çoğu iyidir.) İstediğin yere geleceksin. Devam.

Split mi fullbody mi? ilk ayın mı olacak?
İlk ayım olacak. Geçmişte split çalışırken spor sürem çok düşük kalıyordu eğer uzun program yapabilirsek tercihim split olur ama fullbodyde uyar yani.
Çok iyi. İnşallah daim olur. Daim olmalı. Güven bana pişman olmayacaksın asla. Bu arada 1 yıl içerisinde senin kilonda biri için (yağ oranı yüksek demek istiyorum) istediğin fiziğe gelmek zor olacak. 1 yılda koyulabilecek kas kütlesi sınırı belli. Bu kas kütlesini eklerken de, aynı zamanda yağ yakıcaksın. En zor yol senin yolun. Ne skinny fat, ne de zargana. En zor yol. Yağ oranı yüksek olup kas kütlesi eklerken o yağ oranını düşürmektir. Kalori hesabı yap. Ve upper lower 2X program edin internetten (çoğu iyidir.) İstediğin yere geleceksin. Devam.
Tabi hocam ortalama bir fizikten kastım yağ oranımın daha düşük olduğu spor yapmayan ama sağlıklı beslenen diyebileceğimiz ortalama bir insan vücudu. 1 yıl gibi bir sürede kaslı bir vücut hedeflemek yanılsamadan başka bir şey olmaz. Teşekkürler.

Öncelikle yağ oranı yüksek ve boy oranı yüksek bir kişisin. Eklem açıklıklarının ne düzeyde olduğunu görmek için belli başlı ortopedik kontroller ve yağlanmanın hormonal dengesizliklerden kaynaklanmadığını anlamak açısından yapman gereken dahiliye kan, idrar ve dışkı testi istenebilir.

Spor salonu seçimi ise aylık üyelik veyahut maksimum 3 aylık üyelik yapınız. Eğer spor salonu konusunda çekingenseniz. Önce evinize ekipman alıp 2-3 ayın sonunda ( mobilite kazanımı ve kasların spora adapte olması ) durumunda daha ileri ağırlıklar, hareket disiplinleri için spora salonuna gidebilirsiniz.

ÖRN: Şınav 3 set 10 tane çektikten sonra ağırlıklı şınava geçip daha iyi bir seviyede şınav çekmek gibi.

Splint ve Fullbody yalnızca belli seviyelerde ve belli kas dengesizlikleri durumunda karar verilecek bir olgudur.

Özetle : mevcut kilonuzun eklemler üzerinde stres yaratıp yaratmadığını yani kısacası eklem boşluklarına yük binip binmediğin ve boşlukların ne derece olduğunu bilmeliyiz ki egzersiz seçimimizi ona göre planlayalım. Diyet içinse sizin hormonal bir sıkıntınızın olmadığını bilmemiz gerekiyor ki doğru beslenme düzeni oluşturup metabolizmanızı bozmayalım.

ÖRN: Tip 1 diyabet var ise yağlı yiyeceklerden kaçınırken lifli ve posalı yiyecekleri azalta biliriz. Tip 2 diyabetiniz var ise öğünleri yağlı ve, lifli posalı yiyeceklerden tamamlayabiliriz.

Vücudunun hangi bölümünde hangi tip yağ dokusunun olduğunu bilmek için elle kontrol etmek gerekir. Yumuşak dokular hızla verilebilirken sert olan dokular için daha sabır gerekebilir. Sarkan deri veya jinekomasti var ise bunlar ameliyatla düzeltilebilir.

Jinekomasti içinse önce dahiliyede testesteron ve östrojen hormonlarına bakılması devamında ise " Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları " uzmanlarından randevu alınması gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı