Spor programıma gelen kötü eleştiriler normal mi?

Göğüs-omuz-sırt-triceps-biceps aynı günde nasıl çalışıyorsunuz hocam, kasa bile odaklanamazsınız bence, mümkünse biceps ve triceps bütün setlerini haftada 2 ayrı güne koyun, çok garip bir program olmuş.
Kasa odaklanmanın anlamı ne tam olarak? Bir antrenmanda kas başına 12 set yapmaksa bunun kas gelişimine daha fazla katkısı yok. Bir antrenmanda kas başına efektif setler 6 civarıyla sınırlı.

Neden böyle maceralara giriyorsunuz ki anlamıyorum. Push pull legs gibi harika bir sistem varken.
Konu sahibi haftada 4 gün gidiyor. Haftada 4 gün PPL yapmak mantıksız olur. Ki zaten 6 günlük PPL ile 4 günlük UL'ı karşılaştırınca UL daha avantajlı. Daha çok dinlenme günü=daha az sinir sistemi biktinliği.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sporun ilk aylarını geçtiyseniz 2 3 aydır yapıyorsanız buna başlayın antrenman programınada kafayı takmayın spora odaklanın birçok kişinin hayatına dokunmuş çok bilindik bir program.

Konu sahibi haftada 4 gün gidiyor. Haftada 4 gün PPL yapmak mantıksız olur. Ki zaten 6 günlük PPL ile 4 günlük Ul'ı karşılaştırınca ul daha avantajlı. Daha çok dinlenme günü = daha az sinir sistemi biktinliği.

4 gün yapmak istediğini belirtmediği elindeki programlar 4 günlük olduğu için PPL önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sporun ilk aylarını geçtiyseniz 2 3 aydır yapıyorsanız buna başlayın antrenman programınada kafayı takmayın spora odaklanın birçok kişinin hayatına dokunmuş çok bilindik bir program.

Çok da iyi değil açıkçası.

Çok da iyi değil açıkçası.

Şahsen çok iyi program diye bir program yok bence hocam sistemi doğru programsa gerisi kişiye göre değişir ki bence bu programın sistemi gayet iyi kası hiç boş bırakmıyor spor yaptığım dönemde kullandığım çoğu programda ya sonra ki antrenmana kadar kaslar iğleşmediği için tam performans veremiyordum ya da kaslarım yeteri kadar yorulmuyordu bu programa geçince her anternmanımı tam performans atmaya başladım tabii ki kişisel şeyler bunlar.

@OOM500 'ü sporla ilgili konularda hep görürüm. Programında gözüme çarpan tek konu bir üst vücut gününde göğüs için 2, diğer günde sırt için 2 hareket tercih etmek ve hangisinde 2 hareket varsa o gün o bölge ile başlamanın daha mantıklı olacak olması, onun dışında gayet güzel bir program hazırlanmış. Belki biceps için de 2 hareket 3'er settense 1 hareket 4 set yapmak tercih edilebilir. 4 gün için en iyi program Upper-Lower'dir. Bir müddet ilerlendikten sonra bacak fazla dominantlaşırsa veya bacak çalışmaktan nefret ediliyorsa Push-Pull-Legs-Upper'a dönülebilir.

Programında gözüme çarpan tek konu bir üst vücut gününde göğüs için 2, diğer günde sırt için 2 hareket tercih etmek ve hangisinde 2 hareket varsa o gün o bölge ile başlamanın daha mantıklı olacak olması, onun dışında gayet güzel bir program hazırlanmış.
Ben genel olarak upper lower'dan bahsettim önerdiğim set sayılarını, bu setlerin hareketlere nasıl bölüneceğini, hareket sırasını (önceliğe ya da eksik bölgeye göre) v.s. anlattım ve konu sahibine bıraktım. Bana kalsa ben de kas başına 3 seti geçmeyecek bir program hazırlardım fakat toparlanabilecekse neden olmasın. Olmadı düşürür. Sırtta 2 hareket biri lat biri üst sırt için.

@OOM500 'ü sporla ilgili konularda hep görürüm. Programında gözüme çarpan tek konu bir üst vücut gününde göğüs için 2, diğer günde sırt için 2 hareket tercih etmek ve hangisinde 2 hareket varsa o gün o bölge ile başlamanın daha mantıklı olacak olması, onun dışında gayet güzel bir program hazırlanmış. Belki biceps için de 2 hareket 3'er settense 1 hareket 4 set yapmak tercih edilebilir. 4 gün için en iyi program Upper-Lower'dir. Bir müddet ilerlendikten sonra bacak fazla dominantlaşırsa veya bacak çalışmaktan nefret ediliyorsa Push-Pull-Legs-Upper'a dönülebilir.
Merhabalar. Biceps için fazladan birer hareket ben kendim ekledim. Normalde programda yoktu. Programı da önce Chat GPT ye hazırlattım. Sonra @OOM500 ün önüne sundum. O da bicepsin fazla olduğunu söylemişti zaten. Ben insiyatif aldım.

Chat GPT karışık olarak 10 ile 15 tekrar öneriyordu bazı hareketlerde. Ben çoğunu 10 a sabitledim.

Programı olumlu karşılamıza sevindim ancak "Programında gözüme çarpan tek konu bir üst vücut gününde göğüs için 2, diğer günde sırt için 2 hareket tercih etmek ve hangisinde 2 hareket varsa o gün o bölge ile başlamanın daha mantıklı olacak olması" kısmını tam anlamadım. Biraz daha açar mısın?

Ben genel olarak upper lower'dan bahsettim önerdiğim set sayılarını, bu setlerin hareketlere nasıl bölüneceğini, hareket sırasını (önceliğe ya da eksik bölgeye göre) v.s. anlattım ve konu sahibine bıraktım. Bana kalsa ben de kas başına 3 seti geçmeyecek bir program hazırlardım fakat toparlanabilecekse neden olmasın. Olmadı düşürür. Sırtta 2 hareket biri lat biri üst sırt için.
Henüz orta seviye olmamış bireylere yüksek intensity düşük volume çok uygun kaçmıyor bence o intensityi uygulamayı çok oturtamayabiliyorlar. O yüzden toparlanma konusunda da biraz daha rahat oluyorlar. Sırtta iki hareketle alakalı sorunum yok zaten, sadece bu volumede idman çok uzun süreceğinden dolayı ve de göğüs hacmini de eşitlemek istemek sebebiyle önerdim. Bana kalsa ben iki günde de ikişer hareket yapar, bir gün göğüs ilk öbür gün sırt ilk hareket koyar geçerim. İyi akşamlar hocam yine denk geliriz bir başka spor konusunda.

Programı olumlu karşılamıza sevindim ancak "Programında gözüme çarpan tek konu bir üst vücut gününde göğüs için 2, diğer günde sırt için 2 hareket tercih etmek ve hangisinde 2 hareket varsa o gün o bölge ile başlamanın daha mantıklı olacak olması" kısmını tam anlamadım. Biraz daha açar mısın?
''İki upper günü de göğüs tek hareket tercih edilmiş. Her bölgenin iki hareket olması idman süresini fazla uzatabilir. Bir gün göğüs bir gün sırtın 1 hareket olması tercih edilirse ve 2 hareket olan bölge o günün ilk bölgesi olursa daha mantıklı olabilir.'' Demek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı