Spor salonuna gitmek ne kadar mantıklı?

Hocam egefitnessin 1-2 videosunu izledimde ben zaten günde 1000 civarı kalori alıyorum 3000 kalori alırsam obez olurum.

3000 kalori diyeti bulktur zaten definasyon değil 1500 1800 civarı falan oluyordu kalori 1000 civarı sabit yerine carb cycling yapsan daha iyi olur bazen karbonhidratı kesip bazen tam alıp 1000 de harbiden az o kadar yapma bence.

Günlük 200 250 gram karb vs yanına da 400 500gram et tavuk ben bu şekilde yaptım diyeti gayet iyi sonuç vermişti karbonhidratı da boş günlerde azaltıp 100 150'ye aktif olduğun günlerde 200 250 yapsan iyi olur bazen 0 karb da yapıyordum ben hızlanmak istediğimde.

Anladım peki göbek kısmını eritmek veya spor için farklı farklı diyetmi seçmeliyim? Bir arkadaşım bana vücuttaki yağı kasa çevirebileceğimi söyledi ama saçma gelmişti ilk önce göbek kısmını eritip ondan sonramı kasa çalışmalıyım yoksa direkmi kasa çalışmalıyım.

Sadece belirli bir bölgeden yağ yakamazsın tüm vücuttan genetiğine göre gider. yağı kas a çevirmek diye bir şey yok tabii. yağlıysan önce sıkı bir diyet yapıp yağ oranını düşürüp kas yapmaya odaklanabilirsin, aşırı yağlı değilim beni çok rahatsız etmiyor dersen olduğun kilonu koruyup yeterli proteini alırsan yağ yakıp kas da yapabilirsin yeni başladığın için. ama ben olsam ufak bir diyet yapıp yağ oranını düşürüp sonra temiz bulk yapmaya başlardım.

Son düzenleme:
Diyetisyene boşa para verme. Internet üzerinden ihtiyacın olan kalori ihtiyacını hesapla ve 300-500 kalori artırıp yüksek protein + ağırlık idmanı ve kardiyo ile beraber kas kütleni temiz bir şekilde artırarak kilo al. Kilo alacaksın dedim diye korkmana gerek yok çünkü kas kütlesi alacaksın ve bu senin metabolizma hızını artırıp yağ yakmana yardımcı olacak. Kilonla boyun arasında çok fark olmadığı için bulk yap diyorum.

Diyetisyene boşa para verme. Internet üzerinden ihtiyacın olan kalori ihtiyacını hesapla ve 300-500 kalori artırıp yüksek protein + ağırlık idmanı ve kardiyo ile beraber kas kütleni temiz bir şekilde artırarak kilo al. Kilo alacaksın dedim diye korkmana gerek yok çünkü kas kütlesi alacaksın ve bu senin metabolizma hızını artırıp yağ yakmana yardımcı olacak. Kilonla boyun arasında çok fark olmadığı için bulk yap diyorum.

Hocam bulk olayını ben sanırsam kafamda biraz yanlış anladım bulk şunun gibi olup kütle kazanmak olmuyor mu?
Ben bu tür bir şey değil de şu anki yağımı hem eritip hem de kas yapma gibi bir şey yapmayı düşünüyorum(bu arada fotoğraftaki kadar göbeğim yok yanlış anlaşılmasın internetten aldım bunu)

1730227378694.png

Annemle konuştum şöyle yapmayı düşünüyorum.
Spor salonuna gitmediğim günlerde.
200gr tavuk eti.
100 gr beyaz peynir.
3 haşlanmış yumurta.
1 çorba tabağı pilav.
30 dakika kardiyo.
Spora gittiğim günlerde.
300 gr tavuk eti.
100gr peynir.
3 haşlanmış yumurta.
2 tabak pilav.
30 dakika kardiyo 2 saat idman.