Spor sonrası kolları kullanamama

mMichaelMYERS

Hectopat
Yer
Haddonfield, Illinois
15 yaşındayım. Dün bir spor programına başladım ve ilk günü bitirdim. Spordan sonra kollarımı biraz kaldırabiliyordum. Uyudum uyandım şu anda neredeyse hiç kaldıramıyorum. Işığı açmak için bile annem yardımcı oluyor. Bu iyi bir şey midir? Kaslarım gelişiyor mu böyle olunca?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden hiç kaslarınızı bu şekilde zorladığınız bir antrenman yapmadıysanız normal. Ben ilk başladığımda kollarım hafif bükük kalmıştı, düz tutmaya çalışırken ağrıyordu. Spora gittikçe alışırsınız.

Felçli gibi olursun, normaldir. 1-2 haftaya da alışırsın. Kol eklem bölgem hamlamıştı benim.

Bu arada ciddi olarak üstüne basmak gerekiyor, ağırlık arttıracağım derken hareketi düzgün yapamayacak duruma geliyorsan kendini zorlama. Gerekirse yarıya indir ağırlığı ama düzgün yap. Daha faydalı olacaktır.

Felçli gibi olursun,
Aynen tam böyle. Önceden de yapıyordum 2 ay ara verdim. O yüzden oldu o zaman.

Felçli gibi olursun, normaldir. 1-2 haftaya da alışırsın. Kol eklem bölgem hamlamıştı benim.

Bu arada ciddi olarak üstüne basmak gerekiyor, ağırlık arttıracağım derken hareketi düzgün yapamayacak duruma geliyorsan kendini zorlama. Gerekirse yarıya indir ağırlığı ama düzgün yap. Daha faydalı olacaktır.

Hocam 2 gündür spor yapmadım hiç ama hâlâ geçmedi hala ağrıyor. Kas gevşetici içsem iyi gelir mi acaba?

Son düzenleme:
Bu ağrıların iyileşmesi 2-3 haftayı bulabilir ve gayet normaldir. Ağrı var diye sporu bırakmamalısınız.

Spor yaptıkça, o ağrıya alışacaksınız ve bir daha ağrımayacak. Ağrır diye bırakırsanız, başladığınız zaman tekrar ağrır.

Bu ağrıların iyileşmesi 2-3 haftayı bulabilir ve gayet normaldir. Ağrı var diye sporu bırakmamalısınız.

Spor yaptıkça, o ağrıya alışacaksınız ve bir daha ağrımayacak. Ağrır diye bırakırsanız, başladığınız zaman tekrar ağrır.
Ama şuan şınav çekerken aşağı iniyorum kalkamıyorum acıyor. Yani spor yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Kas gevşetici içsem iyi gelir mi?

Ama şuan şınav çekerken aşağı iniyorum kalkamıyorum acıyor. Yani spor yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Kas gevşetici içsem iyi gelir mi?
Kas gevşetici yerine ağrı kesici için. Spor yapan kişiler için kas gevşetici önerilmez genelde.

Kendinizi sakatlamayacak şekilde, ağrımayan bölgeleri çalışın.

Kas gevşetici yerine ağrı kesici için. Spor yapan kişiler için kas gevşetici önerilmez genelde.

Kendinizi sakatlamayacak şekilde, ağrımayan bölgeleri çalışın.
Teşekkür ederim

Hocam şu an olaydan 1 hafta geçti kollarım artık ağrımıyor ama şınav önceden bir kerede 40 tane çekerdim şimdi 2 tane çekince kollarım titremeye başlıyor ve kendimi yukarı basamıyorum. 2-3 haftaya bu da düzelir mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı