Spor yapmanın cilde bir faydası dokunur mu?

Terleme gerçekleştiği için toksinlerin yanı sıra sodyum klor ve ürik vb asit gibi zararlı kimyasalların deriden atıldığı gibi bir gerçek var, o yüzden faydalı.
Ama dediklerine gelirsek bağdaştıramıyorum en azından kendimden yola çıkıp olanları aktarırsam 3 seneye yakın maratondan sonra bu aralar ne kadar salmış olsam da 2 sene de BB yaptım güncel olarak haftanın 3 günü 22-25km Trekking yapıyoruz ve yaşım 20'ye yaklaşsa da sivilceler halen ben burdayım diye el sallıyor ama cilt yüzeyimde genel anlamda matlaşma söz konusu oldu eski fotoğraflarıma kıyasla. Genetik faktörler, tükettiğin besinler, yaşın vb etkenler başta yer alsa da ter bezleri eş zamanlı ve düzenli çalıştırıldığında genel anlamda cilt güzelliğinden öte vücuttan attığı toksinleri göz önünde bulundurursak faydalı olduğu kaçınılmaz.

Terleme gerçekleştiği için toksinlerin yanı sıra sodyum klor ve ürik vb asit gibi zararlı kimyasalların deriden atıldığı gibi bir gerçek var, o yüzden faydalı.
Ama dediklerine gelirsek bağdaştıramıyorum en azından kendimden yola çıkıp olanları aktarırsam 3 seneye yakın maratondan sonra bu aralar ne kadar salmış olsam da 2 sene de BB yaptım güncel olarak haftanın 3 günü 22-25km trekking yapıyoruz ve yaşım 20'ye yaklaşsa da sivilceler halen ben buradayım diye el sallıyor ama cilt yüzeyimde genel anlamda matlaşma söz konusu oldu eski fotoğraflarıma kıyasla. Genetik faktörler, tükettiğin besinler, yaşın vb etkenler başta yer alsa da ter bezleri eş zamanlı ve düzenli çalıştırıldığında genel anlamda cilt güzelliğinden öte vücuttan attığı toksinleri göz önünde bulundurursak faydalı olduğu kaçınılmaz.

Bu sivilcelerden kurtuluş yok zaten anlamadım gitti bende.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı