Spora ara vermek ve geri dönmek

lemonFPS

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 9 ay gibi bir süredir spora gidiyorum daha öncesinde de zaman aralığıyla gitmiştim. Kas gelişimi için tükenişe gitmenin ve kası tamamen tüketmenin gerektiğinin farkındayım ve bu şekilde uyguluyorum ama önümüzdeki aylarda spora ara vermem gereken ya da bazı günler antrenmanı hafifletmem gereken günler olacak. Bu durumda hafif-orta bir antrenman yapılması kasları uyaracağı için kaybı minimuma indirir mi? Form ve ağırlıklar ne kadar düşer? Antrenman yapamayacağım günlerde şınav mekik barfiksle ne kadar verim alabilirim (direkt kendisi sürekli şınav barfiks çeken insanlar var herkes salonda idman yapmıyor)?

Dipnot: Spora ara vermem gerekecek ve antrenmanları hafif orta tutmam gerekecek süre tahmini 6 ay olacak. Bu durum moralimi bozuyor özellikle bilgisi olan birisi varsa cevaplarsa sevinirim bazı makalelere baktım ama örneğin 12 ayda yapılan bir vücuda 6 ay ara verdikten sonra ne kadar da toparlayacağı gibi veriler yok. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba 9 ay gibi bir süredir spora gidiyorum daha öncesinde de zaman aralığıyla gitmiştim. Kas gelişimi için tükenişe gitmenin ve kası tamamen tüketmenin gerektiğinin farkındayım ve bu şekilde uyguluyorum ama önümüzdeki aylarda spora ara vermem gereken ya da bazı günler antrenmanı hafifletmem gereken günler olacak. Bu durumda hafif-orta bir antrenman yapılması kasları uyaracağı için kaybı minimuma indirir mi? Form ve ağırlıklar ne kadar düşer? Antrenman yapamayacağım günlerde şınav mekik barfiksle ne kadar verim alabilirim (direkt kendisi sürekli şınav barfiks çeken insanlar var herkes salonda idman yapmıyor)?

Dipnot: Spora ara vermem gerekecek ve antrenmanları hafif orta tutmam gerekecek süre tahmini 6 ay olacak. Bu durum moralimi bozuyor özellikle bilgisi olan birisi varsa cevaplarsa sevinirim bazı makalelere baktım ama örneğin 12 ayda yapılan bir vücuda 6 ay ara verdikten sonra ne kadar da toparlayacağı gibi veriler yok. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum teşekkürler.
Kas kaybı kolay kolay yaşanacak bir şey değildir. Çok ciddi kirli beslenmen gerek,onun haricinde kas hafızası daima insanların bünyesinde duran bir sistemdir. Max 1 aya geri dönüş sağlarsın. Ancak 6 ay yatıp,kötü beslenip. Hamlanırsan,bu biraz süreç ister. Şınav,mekik,barfiks vücudun hamlığını az çok olsa da hem atar,hemde dinç tutar. Ama genel kasları zorlayamazsın,spor da olduğu gibi,biliyorsun. Geri düşme durumunda,geriye düşmeme gibi bir lüksün olmayacak. Geriye düşeceksin elbette ama ne kadar düşeceğin insandan insana farkeden bir durum. Bunu kimse net bir şekilde cevap veremez. En kötü hastalandığın an 2 hafta gidemiyorsun,vücut dağılıyor. Geri dönüşü bile biraz zaman istiyor. Geri dönüşünde ne kadar istikrarlı spor yapacağın ile alakalıdır geri dönüş hızın. Eğer temiz beslenip,kendini daima fit tutup. Kendince spor yapıp,evde ısınarak az da olsa ağırlık kaldırırsan,kaslar yabancılık çekmeyecektir. Ancak ağırlık elbette düşüyor. Mesela 2 aydan sonra ufaktan performans kaybı yaşatacaktır. Ancak dediğim gibi dönüş kas hafızasından dolayı seri olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı