Spora başlarken ne yapılmalı?

aqruamm1

Femtopat
Daha fazla  
Yazın spora başlamayı düşünüyorum hem çalışacağım hem de spora gideceğim biraz zor olacak ama elimden geleni yapacağım sadece yazın değil sonra da devam etmeyi düşünüyorum zaten merak ettiklerim klasik tartışma konusu olan şeyler.

Kreatin kullanmalı mıyım sağlık açısından bir sorun olur mu?

Protein tozunun sağlık açısından problem olmadığını biliyorum ama kullanmalı mıyım?

İlk önce 1 aylık üyelik alacağım salondan sonra 1 yıllık almayı düşünüyorum 16 yaşındayım 175 boyundayım 53 kiloyum yani zayıfım başlama sebebimde zaten sağlıklı şekilde kilo almak ve vücut geliştirmek önerileriniz varsa onları da belirtebilirsiniz teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazın spora başlamayı düşünüyorum hem çalışacağım hem de spora gideceğim biraz zor olacak ama elimden geleni yapacağım sadece yazın değil sonra da devam etmeyi düşünüyorum zaten merak ettiklerim klasik tartışma konusu olan şeyler.

Kreatin kullanmalı mıyım sağlık açısından bir sorun olur mu?

Protein tozunun sağlık açısından problem olmadığını biliyorum ama kullanmalı mıyım?

İlk önce 1 aylık üyelik alacağım salondan sonra 1 yıllık almayı düşünüyorum 16 yaşındayım 175 boyundayım 53 kiloyum yani zayıfım başlama sebebimde zaten sağlıklı şekilde kilo almak ve vücut geliştirmek önerileriniz varsa onları da belirtebilirsiniz teşekkür ederim.

İlk olarak yeterli beslenebiliyorsan ne kreatine ne de protein tozuna ihtiyacın yok.
İkinci olarak ayda 2 kg hedef koy kendine. Obur gibi beslenip ayda 6-7 kilo almaya çalışma yağlanırsın ve bu yağı atman çok daha zor olur. Temiz ve dengeli beslenmeye çalış. Her gün aynı şeyi yiyip şekeri tamamen kesme tabii ki ama beni anladığını düşünüyorum.
Üçüncü olarak ev yemekleriyle beslen. Evde o gün ne varsa ye. Bu yemekte protein yok diye düşünüp yememezlik yapma.
Dördüncü olarak hareketlerin tam formunu oturtana kadar ağır kiloyla çalışma. Hareketlerin formunu oturtmadan ağır kilo az tekrar yaparsan sakatlanma ihtimalin var. İlk işin formu oturtmak olsun. Hareketlerin doğru formunun nasıl yapıldığına YouTube'dan bak.
Beşinci olarak belini veya omuriliğini riske atacak hareketlerden kaçın. Mesela deadlift squat gibi. Yapma demiyorum fakat çoğu insan deadlift ve squatta formu oturtturamadığından belinden güç alıyor ve sakatlanıyor. Bir arkadaşım bu yüzden fıtık ameliyatı oldu.
Altıncı olarak daha ilk 2-3 aydan şu bölgem eksik kaldı bu bölgem eksik kaldı diye düşünme. Sadece çalışmaya devam et. Eksik kalan bölgeleri ilk 2-3 ayda değil ilk 1 seneden sonra fark edip üstüne yoğunlaşabilirsin çünkü vücudunun belirli bölgeleri hareketlere daha iyi tepki veriyordur ve gelişmeye daha açıktır. Sabırlı olman lazım işin özü.
Yedinci ve son olarak günde 2-3 saat spor yapmaya çalışma. Yaptığın antrenman taş çatlasa 1.5 saat sürsün.

Supplementlerin hiçbiri gerekli veya aşırı fark yaratan şeyler değildir. Sadece kreatin için durum biraz farklı çünkü onu günlük beslenmeyle belli bir grama kadar alabilirsiniz, onun takviyesi mantıklı o yüzden. Supplement alsam mı almasam mı diye hiç düşünme önemli şeyler değil önemli olan beslenme. Ama diyorsan ki maddi olarak beni çok zorlamaz Kreatin, D Vitamini, Omega 3, ZMA al yoluna bak.
Onun dışında ilk aylarda sadece spor salonuna alışmaya hareketlerin formlarını öğrenmeye çalış. Gereksiz ağırlık arttırma. Son olarak cidden güzel gelişmek istiyorsan Youtube'da çok güzel hocalar var boş zamanlarında onların videolarını izle.

Supplementlerin hiçbiri gerekli veya aşırı fark yaratan şeyler değildir. Sadece kreatin için durum biraz farklı çünkü onu günlük beslenmeyle belli bir grama kadar alabilirsiniz, onun takviyesi mantıklı o yüzden. Supplement alsam mı almasam mı diye hiç düşünme önemli şeyler değil önemli olan beslenme. Ama diyorsan ki maddi olarak beni çok zorlamaz kreatin, D vitamini, Omega 3, ZMA al yoluna bak.
Onun dışında ilk aylarda sadece spor salonuna alışmaya hareketlerin formlarını öğrenmeye çalış. Gereksiz ağırlık arttırma. Son olarak cidden güzel gelişmek istiyorsan YouTube'da çok güzel hocalar var boş zamanlarında onların videolarını izle.

Bu arada ek olarak magnezyum da alabilirsin. İnsanı sakinleştiriyor ve kas toparlanmasını hızlandırıyor ayrıca kilo alman gerektiğini söylüyorsun sindirime de yardımcı oluyor işe yarayacağını düşünüyorum. Ashwaganda var fakat Türkiye'de yasak hemen hemen aynı etkilere sahip ginseng var ileride 1 sene sonra falan aklında bulunsun onları da araştırabilirsin.

Çok teşekkür ederim videolar izliyorum yaza kadar öğrene bildiğim kadar şey öğrenmeye çalışıyorum sosyal forumlarda sizin gibi bilgili insanlara danışarak en sağlıklı ve en iyi yolu bulmaya çalışıyorum suplement kullanma isteme sebebim hani her gün kendine göre yemek hazırlanmadığı için aile evinden kaynaklı o gün ne yapıldıysa o nu yemek zorundasın ekstra olarak kilo almak için ara öğünler yulaf falan tüketerek ayda 2 kg alma hedefim var şu an 53 kiloda olduğum için yazda 3 ay olduğundan 59 60 kilolara gelsem ve cılız görünümden kurtulsam devamı gelir zaten hep bir spora başlamak isterdim ilk defa bu yaz yapabilecek cesaretim var beni zorlayacak tek şeyin hem çalışırken hem spora gitmek olacağını düşünüyorum araştırdığım kadarıyla uyku gelişim için çok çok önemli 10 saat bir işte çalışıp 7-8 saat uyku uyuduktan sonra kalan zaman spora gidecek bu da zorlayacak ama vazgeçmeyi düşünmüyorum geçen yaz bunlar planımda vardı 1 gün gittim yoruldum dedim gitmedim bir daha 1 yıldır bunun pişmanlığındayım bu arada normalde çalışma gibi bir zorunluluğum yok ailem zorlamaz kesinlikle ama eski bir hayalim daha vardı bilgisayar toplamak gibi o yüzden ikisini aynı anda yürütmeye çalışacağım cevap verdiğiniz için hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Bu arada ek olarak magnezyum da alabilirsin. İnsanı sakinleştiriyor ve kas toparlanmasını hızlandırıyor ayrıca kilo alman gerektiğini söylüyorsun sindirime de yardımcı oluyor işe yarayacağını düşünüyorum. Ashwaganda var fakat Türkiye'de yasak hemen hemen aynı etkilere sahip ginseng var ileride 1 sene sonra falan aklında bulunsun onları da araştırabilirsin.

Vücudun fenaymış abim helal olsun vallahi çok beğendim.

Çok teşekkür ederim videolar izliyorum yaza kadar öğrene bildiğim kadar şey öğrenmeye çalışıyorum sosyal forumlarda sizin gibi bilgili insanlara danışarak en sağlıklı ve en iyi yolu bulmaya çalışıyorum suplement kullanma isteme sebebim hani her gün kendine göre yemek hazırlanmadığı için aile evinden kaynaklı o gün ne yapıldıysa o nu yemek zorundasın ekstra olarak kilo almak için ara öğünler yulaf falan tüketerek ayda 2 kg alma hedefim var şu an 53 kiloda olduğum için yazda 3 ay olduğundan 59 60 kilolara gelsem ve cılız görünümden kurtulsam devamı gelir zaten hep bir spora başlamak isterdim ilk defa bu yaz yapabilecek cesaretim var beni zorlayacak tek şeyin hem çalışırken hem spora gitmek olacağını düşünüyorum araştırdığım kadarıyla uyku gelişim için çok çok önemli 10 saat bir işte çalışıp 7-8 saat uyku uyuduktan sonra kalan zaman spora gidecek bu da zorlayacak ama vazgeçmeyi düşünmüyorum geçen yaz bunlar planımda vardı 1 gün gittim yoruldum dedim gitmedim bir daha 1 yıldır bunun pişmanlığındayım bu arada normalde çalışma gibi bir zorunluluğum yok ailem zorlamaz kesinlikle ama eski bir hayalim daha vardı bilgisayar toplamak gibi o yüzden ikisini aynı anda yürütmeye çalışacağım cevap verdiğiniz için hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Vallahi reis açık konuşayım bende 2.5 aydır yapıyorum. 2.5 ayda bu kadar oldu. Sınavlardan dolayı bir 2 hafta falan ara vereceğim ama hayırlısı sonra tam gaz devam.

Hocam bu arada yulaf yersen yulafın sindirimi zor olduğundan seni tok tutar daha zor acıkırsın. Yulafı kilo vereceğin zaman tüketmelisin. Şu an için bence sindirimi kolay besinlere yönel. Ev yemekleri ye mesela.

Vallahi reis açık konuşayım bende 2.5 aydır yapıyorum. 2.5 ayda bu kadar oldu. Sınavlardan dolayı bir 2 hafta falan ara vereceğim ama hayırlısı sonra tam gaz devam.

Hocam bu arada yulaf yersen yulafın sindirimi zor olduğundan seni tok tutar daha zor acıkırsın. Yulafı kilo vereceğin zaman tüketmelisin. Şu an için bence sindirimi kolay besinlere yönel. Ev yemekleri ye mesela.

Tamamdır o zaman bu arada 2.5 ayda bence çok iyi yapmışsın ben 3 ayda o kadar gelişemem diyordum teşekkür ederim.

@Sylesws bilmiyorsan konuşmaman daha iyi güzel kardeşim. Bir ölçek kreatin alabilmen için 1kg kırmızı et yemen lazım.

Dostum iyi bir fiziğe kavuşmak için illa her gün 5 gr kreatin almana gerek yok. Supplement olmadan da çok iyi bir fizik inşa edebilirsin. O takip ettiğiniz steroidli abilerinden supplement sponsorluğu göre göre kafayı yemişsiniz. Ne o arkadaş ne de ben çocuğa günlük 5 gr kreatin al ama bunu doğal besinlerden al gibi bir şey dememişiz niye buraya gelip şu kadar kreatin için şu kadar et yemen tarzı bir şey diyorsun ki?

Tamamdır o zaman bu arada 2.5 ayda bence çok iyi yapmışsın ben 3 ayda o kadar gelişemem diyordum teşekkür ederim.

Genetikte önemli ben 6 yaşımdan beri futbol oynuyordum futbolu bıraktıktan sonra başladığım için vücudum pek de kötü değildi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı