Spora giderken nasıl yemek yenmeli?

Enerji verici, yapay seker orani dusuk hatta olmasa daha iyi, yag orani dusuk, karbonhidrat ve protein degerleri yuksek besinler tuketmelisin. Spordan ortalama 1-1.5 saat once olmali ki hazim sorunu olmasin sonra sporda miden bulanabilir. Ayrica yine full doyana kadar tika basa yemek yerine sana sporda yetecek kadar yemeni oneririm. Spor sonrasi zaten protein - karbonhidrat - sebze agirlikli ana tuketimi yapacaksin.

Enerji verici, yapay seker orani dusuk hatta olmasa daha iyi, yag orani dusuk, karbonhidrat ve protein degerleri yuksek besinler tuketmelisin. Spordan ortalama 1-1.5 saat once olmali ki hazim sorunu olmasin sonra sporda miden bulanabilir. Ayrica yine full doyana kadar tika basa yemek yerine sana sporda yetecek kadar yemeni oneririm. Spor sonrasi zaten protein - karbonhidrat - sebze agirlikli ana tuketimi yapacaksin.
İlk spora başladığımda 12.sınıfta staj yüzünden hep AVM'de yemek zorunda kalıyordum. Bu yüzden dediğiniz mide sorunlarını baya çektim ama bitince daha iyi hale geldim denebilir ve gelişme eskisine nazaran daha hızlıydı.

Merhaba, fitnessa gidiyorum ve beslenme programı yapmak istedim. Yaş: 16 kilo: 75 amacım yağ oranını düşürmek ve kas kütlesi arttırmak. @cinar_yasarrr
O zaman kahve iç idman öncesi 40-45 dakikaya kadar yeterli. 2-3 saatlik açlık ile git. Yağ oranını yakmaya ve vereceği enerji çok etkilidir. (Kahve Kesinlikle Sade olmalı)

İlk spora başladığımda 12.sınıfta staj yüzünden hep AVM'de yemek zorunda kalıyordum. Bu yüzden dediğiniz mide sorunlarını baya çektim ama bitince daha iyi hale geldim denebilir ve gelişme eskisine nazaran daha hızlıydı.
O tarz durumlarda AVM süpermarketinden 2 muz+ Ufak bitter çikolatalardan almak daha mantıklı olur. Hem eforu az hem ekonomik hemde uygun.

O zaman kahve iç idman öncesi 40-45 dakikaya kadar yeterli. 2-3 saatlik açlık ile git. Yağ oranını yakmaya ve vereceği enerji çok etkilidir. (Kahve Kesinlikle Sade olmalı)

O tarz durumlarda AVM süpermarketinden 2 muz+ Ufak bitter çikolatalardan almak daha mantıklı olur. Hem eforu az hem ekonomik hemde uygun.
Bunlar olalı neredeyse 5 yıl olmuş zaten hocam fakat gene de teşekkürler.

Enerji verici, yapay seker orani dusuk hatta olmasa daha iyi, yag orani dusuk, karbonhidrat ve protein degerleri yuksek besinler tuketmelisin. Spordan ortalama 1-1.5 saat once olmali ki hazim sorunu olmasin sonra sporda miden bulanabilir. Ayrica yine Full doyana kadar tika basa yemek yerine sana sporda yetecek kadar yemeni oneririm. Spor sonrasi zaten protein - karbonhidrat - sebze agirlikli ana tuketimi yapacaksin.

1698330710675.png

Söyle bir liste oluşturdum nasıl sizce eklenmesi gereken birşey var mı?

Eki Görüntüle 1991025

Söyle bir liste oluşturdum nasıl sizce eklenmesi gereken birşey var mı?

Gayet iyi yanında sebze ve şeker sebebiyle abartı olmayacak şekilde meyve tüketimini unutmayın. Yağ yakmak istediğiniz için çok makarnaya yönelmeyin. Pilav yanında fırında zeytinyağlı patates tavuk domates soğan sarımsak kombosunu önerebilirim. Bunun yanında etli fasülye - nohut gibi yemeklere de yönelebilirsiniz. Hepsi zeytinyağlı olsun mümkünse.

Gayet iyi yanında sebze ve şeker sebebiyle abartı olmayacak şekilde meyve tüketimini unutmayın. Yağ yakmak istediğiniz için çok makarnaya yönelmeyin. Pilav yanında fırında zeytinyağlı patates tavuk domates soğan sarımsak kombosunu önerebilirim. Bunun yanında etli fasulye - nohut gibi yemeklere de yönelebilirsiniz. Hepsi zeytinyağlı olsun mümkünse.

Hocam kahvaltıda ne yiyebilirim okula giderken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı