Spora nasıl başlanmalı?

Raskolnikov33

Centipat
Daha fazla  
Yani uzun zamandır kafama spor yapmayı koymuştum ama gerek sınav senesi olduğundan gerekse kortizollü bir ilaç kullandığımdan spor yapamadım. Şimdi ise sınav senesi gecti ve kendimi bir boşluktaymışım gibi hissediyorum. Bu nedenle spor yapmak istiyorum ancak ne nasıl yapılmalı hiçbir şey bilmiyorum. Boyum 1.75 civarı kilom 65-70 arası, 18 yaşındayım. Kilom sizce yeterli mi boyuma göre ve ayrıyeten ne yemeliyim ya da sporun ilk ayı ne yapmalıyim? Deneyimli kişiler bana yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kayıt olduğunuz yerdeki hocalar yardımcı olur zaten. Yemek konusunda abur cuburları hayatından komple çıkarman gerek ve şekeride kesebilirsen iyi olur şahsen ben hala kesemiyorum ekmeğide bırak onun yerine kepek ekmeği yiyebilirsin. İlk ay iyi bir şekilde hareketlerin formlarını öğrenmen iyi olur sakın 1 ay sonra gelişim göremeyip bırakma.

Kayıt olduğunuz yerdeki hocalar yardımcı olur zaten. Yemek konusunda abur cuburları hayatından komple çıkarman gerek ve şekeride kesebilirsen iyi olur şahsen ben hala kesemiyorum ekmeğide bırak onun yerine kepek ekmeği yiyebilirsin. İlk ay iyi bir şekilde hareketlerin formlarını öğrenmen iyi olur sakın 1 ay sonra gelişim göremeyip bırakma.

Şeker yiyen birisi degilim meyve dışında bir yerden şeker almıyorum yalnız òncesinde bana arkadaşlarım çok yemek yemem gerektiğini söylemişlerdi bende o gün bugündür beyaz ekmekle yiyorum yemeklerimi (kilo almak için)
O halde artık ekmek yemiyeyim ama hala kendimi kilo acisindan yetersiz goruyorum yukaridaki boy ve kilo sizce yeterli mi ona göre hareket etmek istiyorum.

Şeker yiyen birisi degilim meyve dışında bir yerden şeker almıyorum yalnız òncesinde bana arkadaşlarım çok yemek yemem gerektiğini söylemişlerdi bende o gün bugündür beyaz ekmekle yiyorum yemeklerimi (kilo almak için)
O halde artık ekmek yemiyeyim ama hala kendimi kilo acisindan yetersiz goruyorum yukaridaki boy ve kilo sizce yeterli mi ona göre hareket etmek istiyorum.

ilk başladığında bulk yaparsın bir süre sonra kendini hazır hissettiğin zaman definasyona girersin.
Beyaz ekmeğe gelecek karbonhidratı pilavdan almayı tercih et ben her öğünümün yanına illaki pilav yerim. Şu an anladığım kadarıyla zaten kilo almak istiyorsun pilavını 3-4 kaşık daha çok koyarsın.

Hocam ilk etap beslenmeye,programa vs takılma. İlk makinaları,dambılları öğren. Avucunun içi bir süre nasır olsun. Hareket nizamiyetini öğren,sistemi oturt. İlk süre git gel yap,alışmaya çalış. Bir anda program,beslenme vs vs derken. Sen spordan soğursun,en büyük yapılan hata da odur. Hocaların program verecektir zaten. 1-2 sonra yemek sistemini öğrenirsin. Protein ve karbonhidrat hesabı yapman yeterli ilk etap,günlük 2-3 litre suyunu iç. Bol bol yeşillik ye.

Yapmaman gereken şeyleri saydıktan sonra yapman gerekenlere geçeceğim: bu forumdaki insanları dinlemek, salondaki hocaları dinlemek. Salonda hoca olarak dolaşıp 1 dakikanın altında dinlen, bench atma diyip duran; kendisi saçma sapan bir kürle yarım yamalak vücudu ile övünen kimselere denk gelmen olası. Belki salonda harika birine denk geleceksin ama işini şansa bırakma. Yapman gerekenlere gelirsek Ağırsağlam, Güray Aydın, dilin varsa Jeff Nippard gibi kişilerin ilgili bütün videolarını izlemek. Saydığım kişilerden bu iş hakkındaki her şeyi birkaç günde bilimsel olarak öğrenebilirsin. Kendi programını yap ben bildiğim gibi ilerlerim hocalar maymundur diye ilerle demiyorum, işin tamamını onlara bırakma. İnternette harika insanlar, harika bilgi birikimleri ve çeşitli optimal programlar mevcut.

Lütfen bu önerilere kulak asma. Şekeri kes, ekmeği kes, unu kes, karbohidrat alma şişersin, yağ alma yağlanırsın, bir öğün maksimum 20 gr protein emilir gibi anlamsız bilgiler TC halkında inanılmaz yaygın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı