Spora nereden başlanır?

Aslan Kedi

Decapat
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
728
Makaleler
1
Ben 15 yaşımdayım. Birkaç aya 16'ya gireceğim inşallah. Boyum 180cm. Kilom galiba 103 ya da 104. Fitness yapmak istiyorum ama ilk önce zayıflamam mı lazım? Yoksa fitness yaparken mi kilo vermeliyim bilmiyorum. Spor hocası 1 ay kardiyo sonrasında fitness yapacağımı söyledi.
 
İlk 1 ay kardiyo eğer kilonuz fazlaysa mantıklı olabilir fakat vücudu ağırlıklara hiç ısındırmamak saçma olur. Vücudunuz 1 ay içinde en azından ağırlıklara ısınsın ki sonradan ağrılar yaşamayın.
 
Ben senin gibi yapmıştım. 30 kilo kadar verdim. Yaklaşık olarak 6 kilo kas kaybı yaşadım.
Sonra spora ara vermek zorunda kaldım ve 15 kilosunu geri aldım(15 kilonun 5'İ kas.) Sonuç olarak 15 kilo verip 1 kilo kas kaybetmişim gibi oldu ama memnun değilim.
Bence ağırlıkla beraber olması daha iyi olur.
Yine de sadece kardiyo yapıyorsan bile en azından kas kaybı yaşamayacak şekilde beslenmeye dikkat et.
 
Kardiyoyla vakit kaybetme bence.Direkt agirlik kaldirmaya basla.Gunluk kalorini hesapla onun 300-400 altinda almaya calis.Yag oranini bilmiyorum ama muhtemelen 75-80 kg arasi bir yerde de bulk yapmaya baslayabilirsin.
 
Diyetisyene git. Öncelikle baktır neyin var neyin yok kafana göre yapma. Boyuna göre kilon çok fazla, +yaşına göre de fazla. Diyetisyen eşliğinde yap ne yapacaksan. Daha gençsin, ileride daha büyük sıkıntılar çıkartma başına.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı