Spora yazıldım fakat utanıyorum

Merhaba. Bugün fitness üyeliği aldım daha gitmedim sınavlardan ötürü bu hafta sonu gideceğim fakat utanıyorum. Pek özgüvene sahip bir insan değilim kilom da fazla olunca gidince ne yapacağım bilmiyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Olduysa nasıl başa çıktınız?

Dostum hastanede ki bir hastaya güler misin? Bu da aynı şey...

Rahat ol o salona giren çoğu birey özgüvensiz olarak girdi. Sende kendini geliştirmek için oraya gidiyorsun zaten. Hocadan program iste ardından programdaki hareketleri youtube da araştır doğru formda nasıl yapılır falan onu öğren. Gerisi de zamanla gelir için rahat olsun.

Merhaba. Bugün fitness üyeliği aldım daha gitmedim sınavlardan ötürü bu hafta sonu gideceğim fakat utanıyorum. Pek özgüvene sahip bir insan değilim kilom da fazla olunca gidince ne yapacağım bilmiyorum. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Olduysa nasıl başa çıktınız?

Ben de 1 ay önce başladım, aynen senin gibi utanacağımı düşünüyordum. Ayrıca senin gibi benim de kilom fazla ve öz güvenim düşük. Ayrıca pek spor hakkında disiplinli biri değilim, taekwando, Muay Thai gibi savunma üzerine sporlar, yüzme ve basket gibi bilindik sporları da çok denedim ama en fazla bir ay gibi bir sürede bıraktım. Evde spora başlayınca da aynı şekilde 1 ay yapıp sıkılıp bıraktım. Spor salonuna ilk gün gene de erkenden gittim ve kaydımı yaptırdım. Sabah erken saatlerde gittiğimde salon boştu ve ortama ısınmaya başladım. Kulağımda kulaklıklarla yapmam gereken sporu yapıp çıkıyordum, sonra gitgide kalabalık saatlerde de gitmeye başladım. Tahminimin aksine hiç sorun olmadı, gayet rahattım ve ortamda güzeldi. Sen de ilk adımı at ve git, rahat ol yapman gerekeni yap. Kendini motive edecek şeyler bul, örneği ben fiziksel ve mental durumumdan nefret ediyordum. Bir nevi kendimi iyileştirmek için başladım spora. 1 ayda bile kendimde gelişmeler görüyorum ve inan bana bayağı mutlu ediyor. Spora gitmekten mutlu oluyorum, evet yorucu fakat elde edeceğim sonucu düşününce gayet az bile. Bence sen de kendini motive edecek bir sebep ile başla ve pes etme.

Orada ki bodyciler sütten çıkma ak kaşık değiller. Utanma bence zaten herkes bireysel çalışıyor sana bakarak spor yapacaklarını sanmam.

Dostum kimseden utanmana gerek yok. Spor yaptıkça özgüvenin artar zaten. Sadece disiplinli ol ve işin profesyonellerinden yardım al. Umutsuz olma bu iş çabuk olacak diye bir şey yok. Sağlıklı ve düzenli git yeter.
Şişmanım, sıskayım, fakirim, yoğunum bla bla bla bu tür şeylerle sakın sporu bırakma.
YouTube'dan motive edici videolar izle. Spor yaparken motive edici müzikler dinle.
Al bu benim spor için playlistim :) YouTube'da izleyin tuşuna bas.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve son olarak
we're all gonna make it brah that's it ;) :D

Son düzenleme:
Teşekkür ederim daha kimseyle tanışmadım taksit le olduğu için kaydımı ben okuldayken babam yaptı.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim asosyal bir birey olduğumdan dolayı basit şeylerde bile utanıyorum tanımadığım insanlar bana bakınca rahatça hareket edemiyorum, kendimi ifade etmekse zorlanıyorum ama yavaş yavaş aşacağım.
Hocam nasıl bir deneyimdi bende gitmeyi düşünüyorum ama utanıyorum.

Hocam nasıl bir deneyimdi bende gitmeyi düşünüyorum ama utanıyorum.
Ben iki aydır gidiyorum ciddi anlamda ve sizin gibi utangaçtım. Salona girdiğimde şunu fark ettim, gerçekten kimsenin umurunda değilsiniz. İki aydır gitmeme rağmen salondaki tek bir kişiyi bile tanımıyorum çünkü kimse umurumda değil, aynı şekilde onlar da beni tanımıyor çünkü umurlarında değilim. Oraya vücudumu geliştirmek, zaman geçirmek için geliyorum. Yaptığım tek sosyalleşme aktivitesi, kaç setin kaldı diye sormak oluyor. Utanılacak hiçbir şey yok gerçekten hatta utanıyorsan spor salonuna gitmek zorundasın bence çünkü ben epey utangaçlığımı yendim. Özellikle salondan çıktıktan sonra özgüvenim ister istemez zirvelere ulaşıyor, bir yerde işim varsa genellikle önce salona gidip antrenman yapıyorum sonra o işimi halletmeye çalışıyorum. Gir salona, kayıt olmak istiyorum de, gerekeni onlar yapacak zaten, sonra girersin içeri başlarsın kendi kendine, etraftaki insanları izleyerek vs. çözersin her türlü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı