Spora yeni başlayacak biri için öneriler

fatogg001

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba spora mart ayında başlıycağıö 15 yaşına gireceğim kilom en son baktığımda 56-58 araları idi benim istediğim kollarımın şişmesi göğsümün yapılı durması halihazırda kendimi sanki biraz çalışsam kollarım şişecek gibi hissediyorum göğsüm zaten hafif şişik, iş yerindekş ustamın vücüdu yapılı kolları genetiğinden çok şişmiyormuş onun bir programı var ama onun gibi her gün pilav hindi yiyor ben her gün onun gibi yiyemem ev yemekleri yerim hem anneme o konuda yük olmak istemem hem de o denli karşılıyacak maddi gücüm yok babamı da o durumlara sokmak istemem.
Sizce kol ve göğüs için hangi hareketleri ne kadar sürede yapmam lazım bir program biçebilir misiniz eğer istek olur ustamın programı atarım.
Ve önereceğiniz takviyeler nedir ben şu anlık protein ve kreatin düşünüyorum iş hayatımdan yorgunluk çok oluyor kreatini o yüzden proteini de beslenmemden dolayı düşünüyorum sizin önerileriniz nedir?

Sana tavsiyem şu anlık spor salonuna yazılmamandır. En azından 2-3 ay süre evde spor yapman senin için daha iyi hem vücudun spora alışır hem de hamlığını atmış olursun. Alacağın takviyelerden önce sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırıp eksik vitamin değerlerine baktırman gerekiyor. Protein ne kadar önemliyse vitaminler de o kadar önemlidir.

Yaşın itibariyle takviye almanı önermem. Herhangi bir takviye için de aile hekimine gidip kan tahlili yaptırmanı öneririm. Evde annen ne pişiriyorsa yiyebilirsin, o kadar çok düşünmene gerek yok. Paketli gıdalardan, şekerden ve hamur işlerinden uzak durursan sağlıklı beslenirsin. Spor olarak da sadece fitnes değil yapabiliyorsan koşu ve yüzme de yapabilirsin. Fitnes için internette yeni başlayanlar için sunulan programları kullanabilirsin.

Sana tavsiyem şu anlık spor salonuna yazılmamandır. En azından 2-3 ay süre evde spor yapman senin için daha iyi hem vücudun spora alışır hem de hamlığını atmış olursun. Alacağın takviyelerden önce sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırıp eksik vitamin değerlerine baktırman gerekiyor. Protein ne kadar önemliyse vitaminler de o kadar önemlidir.
hocam b12 im eksik 1 ay önce baktım tahlilde b12 ilacı kullanıyorum 2 cisi yaklaşık 2 senedir futbola gidiyorum vücudum o kada hantal değil işlerde çalıştım hantal tembel bi vücudum yok ama bu sıralar üstümde yorgunluk var

Yaşın itibariyle takviye almanı önermem. Herhangi bir takviye için de aile hekimine gidip kan tahlili yaptırmanı öneririm. Evde annen ne pişiriyorsa yiyebilirsin, o kadar çok düşünmene gerek yok. Paketli gıdalardan, şekerden ve hamur işlerinden uzak durursan sağlıklı beslenirsin. Spor olarak da sadece fitnes değil yapabiliyorsan koşu ve yüzme de yapabilirsin. Fitnes için internette yeni başlayanlar için sunulan programları kullanabilirsin.
örnek ustamın kullandığı 1 günlük
1.gun
1)Incline bench press 2x12 arada 45 sn dinlen kilo artır 45 sn dinlen 12 tekrar yap 30 sn dinlen 12 tekrar yap 15 sn dinlen 12 tekrar yap
2)Incline db fly 2x12 ve 3x10
3)Yatarak db press 2x15 ve 2x10
4)Cable cross over 2x15ve 2x12
5)Ayakta Calf 2x20 ve 4x20
6)Leg press Calf 4x20
7)Oturarak Calf 2x20 ve 4x20
Diğer hareketlerde 30 sn dinlen

Arkadaşlar merhaba spora mart ayında başlıycağıö 15 yaşına gireceğim kilom en son baktığımda 56-58 araları idi benim istediğim kollarımın şişmesi göğsümün yapılı durması halihazırda kendimi sanki biraz çalışsam kollarım şişecek gibi hissediyorum göğsüm zaten hafif şişik, iş yerindekş ustamın vücüdu yapılı kolları genetiğinden çok şişmiyormuş onun bir programı var ama onun gibi her gün pilav hindi yiyor ben her gün onun gibi yiyemem ev yemekleri yerim hem anneme o konuda yük olmak istemem hem de o denli karşılıyacak maddi gücüm yok babamı da o durumlara sokmak istemem.
Sizce kol ve göğüs için hangi hareketleri ne kadar sürede yapmam lazım bir program biçebilir misiniz eğer istek olur ustamın programı atarım.
Ve önereceğiniz takviyeler nedir ben şu anlık protein ve kreatin düşünüyorum iş hayatımdan yorgunluk çok oluyor kreatini o yüzden proteini de beslenmemden dolayı düşünüyorum sizin önerileriniz nedir?
@emircanunlts

Son düzenleme:
Evde annen ne pişiriyorsa yiyebilirsin, o kadar çok düşünmene gerek yok.
Hocam öyle demeyin. Protein olmazsa kaslar nasıl gelişecek? Arkadaşın yaşı küçük protein ihtiyacı daha az diye düşünmeyin. Klasik ev yemekleriyle o proteini yakalayamaz. Bu işin %70'i beslenme ise kalanı spordur. Her gün proteinli besinler yemesi lazım. Öyle haftada 1-2 kez tavuk alıp yemekle ne yazık ki olmuyor. Evet, protein diyince sadece et, tavuk, yumurta vs. değil klasik ev yemeklerinin bazılarıyla da proteini alabilir ama yetmiyor işte.

Hocam hevesinizi kırmak istemem ama beslenme işini halledemeyecekseniz spora da yazılmayın derim. Emeğinize yazık olur. Dediğiniz gibi işin hem maddiyat tarafı var hem de muhtemelen yemekleri anneniz pişiriyor. Her gün size tavuklu pilav pişirmekle uğraşacak mı anneniz? Sanmıyorum. Yine de siz bilirsiniz. Ben işin uzmanı değilim ama iyi kötü zamanında bu işleri yaptım ve tecrübe ettim.

Süreklilik önemli. Bende gidiyorum ve kendimdeki kilolardaki artışı görünce mutlu oluyorum benimde 1. ayım doldu. Önemli olan istikrar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı