Spora yeni başlayan biri için öneriler

gorilimran

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese selamünaleyküm, öncelikle. Hemen giriş yapıyorum. Yaşım 15, boyum 1.69 ve kilom 72.5. fitness salonuna gitmiyorum, sabah erken kalkıp spor yapıp işe gideceğim. Akşam geldiğimde biraz daha egzersiz yaparak uyuyacağım. Çalıştığım yer ağır bir iş değil, bu yüzden pek yorulmuyorum. Evde bir barfiks çubuğu ve 2 adet 5 kg dambıl var. Spora sıfırdan başlayacağım çünkü spor geçmişim yok. Şu anda sadece 1 şınav çekebiliyorum. Kilom ve boyuma göre fazla kilolu olduğumu düşünüyorum. Göbeğimde de biraz yağ birikimi var. Amacım yağ yakmak ve kas yapmak, ancak ne yiyeceğimi bilmiyorum. Ne yiyeceğimi ve ne kadar yiyeceğimi çözemedim. Ayrıca, protein tozu almak için param var, ileriki zamanlarda alabilirim belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selamünaleyküm, öncelikle. Hemen giriş yapıyorum. Yaşım 15, boyum 1.69 ve kilom 72.5. fitness salonuna gitmiyorum, sabah erken kalkıp spor yapıp işe gideceğim. Akşam geldiğimde biraz daha egzersiz yaparak uyuyacağım. Çalıştığım yer ağır bir iş değil, bu yüzden pek yorulmuyorum. Evde bir barfiks çubuğu ve 2 adet 5 kg dambıl var. Spora sıfırdan başlayacağım çünkü spor geçmişim yok. Şu anda sadece 1 şınav çekebiliyorum. Kilom ve boyuma göre fazla kilolu olduğumu düşünüyorum. Göbeğimde de biraz yağ birikimi var. Amacım yağ yakmak ve kas yapmak, ancak ne yiyeceğimi bilmiyorum. Ne yiyeceğimi ve ne kadar yiyeceğimi çözemedim. Ayrıca, protein tozu almak için param var, ileriki zamanlarda alabilirim belki.

Şuan tavuk ve yumurta gibi yemekler tüketip sonradan toza geçebilirsin eğer yediğin halde protein ihtiyacını karşılayamıyorsan. Onun dışındaki düzenin için ne yazabilirim bilemiyorum farklı bir düzen. Kardio değilde ağırlıklı uzun setlere önem verebilirsin hızlı sonuç verir. Kas gelişiminde olur. Genişten aldığın haraketler elindeki ağırlığı değerlendirmene yardımcı olur. FLY haraketleri iş yapar kas gelişiminde. L Carnitin kullanmak işine yarayabilir. Genellikle statik çalışmaya da önem vermen iyi olur, yanma hissi için.

Şuan tavuk ve yumurta gibi yemekler tüketip sonradan toza geçebilirsin eğer yediğin halde protein ihtiyacını karşılayamıyorsan. Onun dışındaki düzenin için ne yazabilirim bilemiyorum farklı bir düzen. Kardio değilde ağırlıklı uzun setlere önem verebilirsin hızlı sonuç verir. Kas gelişiminde olur. Genişten aldığın haraketler elindeki ağırlığı değerlendirmene yardımcı olur. FLY haraketleri iş yapar kas gelişiminde. L Carnitin kullanmak işine yarayabilir. Genellikle statik çalışmaya da önem vermen iyi olur, yanma hissi için.
Abi teşekkür ederim ama pek anlamadım kendim biraz araştırıp baktim şimdi benim 2150 kalori almam gerekiyormuş günlük bende kalori açığı yaparak kilo verip kas yapmak istiyorum 2150 kaloriyi ne kadara indirirsem iyi olur (sabah erken saatte kalkıp 1 saat gibi çalışıp sabah kahvaltı edip ise gidicem öğlen calisiyo olucam akşam biraz daha egzersiz pazartesi de serbest izinliyim ) öğlen ve akşam tavuk pilav yiyebilirim yani arada ton balığı da olabilir tavsiye edersen sabah protein toz kullanarak biseyler yiyedebilirm biraz karışık yazdım ama kusura bakma abi çok ihtiyacım var sen anlarsın

Dostum paranı protei tozu vs gibi şeylere harcama iştahın zaten yerinde ise yemeğe düzgün beslenmeye paranı yatır. Örneğin tavuk eti değil de kırmızı et yemeyi tercih et. Neyi ne kadar yiyeceğini protein değeri olarak sana söyleyebilirim kilonu söylersen.

Dostum paranı protei tozu vs gibi şeylere harcama iştahın zaten yerinde ise yemeğe düzgün beslenmeye paranı yatır. Örneğin tavuk eti değil de kırmızı et yemeyi tercih et. Neyi ne kadar yiyeceğini protein değeri olarak sana söyleyebilirim kilonu söylersen.
Eyw abi kilo 72 boy 169 170 de olabilir emin değilim yaş 15. Kırmızı et felan bana göre değil abi prtein tozuda almam ztn şuan hedef kalori açığı yaparak biraz hızlı şekilde kilo verip kas yapmaya başlamak

Eyvallah abi kilo 72 boy 169 170 de olabilir emin değilim yaş 15. kırmızı et falan bana göre değil abi prtein tozuda almam zaten şu an hedef kalori açığı yaparak biraz hızlı şekilde kilo verip kas yapmaya başlamak.

Kalori açığı oluşturacağım diye kendini aç bırakma. Beslenmene özen göster kırmızı et değilse de tavuk eti yemen lazım. Günlük 70-75 gram protein yeterli. Bu da 200-250 gram tavuk göğsü demek günlük.

Salona girmeden evde 2 tane dumbell ile kas yapamazsın düzgün bir kalori açığı ver şeker tüketme doymuş yağlardan uzak dur bu şekilde kilo verebilirsin sakın protein tozu gibi senin için şuanlık hiç gerekli olmayan şeylere para harcama 70 kilo olduğunu varsayarsak senin 56 gram protein ihtiyacın var bunu çok rahatlıkla karşılayabilirsin ki bunada pek gerek yok şuanlık senin için sağlıklı ve düzenli beslen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı