Spora yeni başlayınca neler yapılmalı?

Can1875

Hectopat
Daha fazla  
Spora başladım ama ne yapacağımı bilmiyorum hareketleri bilmiyorum bugün yağ kilo ölçümü aldılar 22 yağ oranı 71 kiloyum isterseniz direk fotografını atabilirim yazıyorum şimdilik. Aletler hakkında bilgim yok biraz çekiniyorum o konuda yarın adaptasyon programı verecekler nelere bakmam gerekir? Sabah yumurta falan fazla yemiyorum protein tozu kullanmamda sakınca var mı? Creatin, BCAA gibi ürünler saç dökümünü hızlandırır mı baba tarafı saçları döküldü ama anne tarafı sapasağlam.

Heıght 174 cm.
Weıght 71.0kg
Bmı 24.3
Bmr 7485 kj.
1789KCAL.
Fat% 22.4%
Fat mass 15.9kg
Ffm 55.1
TBW 40.3

Bcaa Creatin'e hatta bence şuan Whey protein'e bile gerek yok. Öncelik dengeli beslenmen olsun. Önce kendine bir antrenman programı belirle. Benim önerim eğer ki hiç hayatında spor deneyimin yok ise Haftada 3 gün full body şeklinde yap. Diyet olarak da sakın aşırı abartı yada aşırı fazla yeme. Günlük ne yiyorsan az biraz daha protein ekle yada hocanın dediklerine uy. Bazı youtuber bozuntuları gibi yok şuna tek attık şunu gömdük gibi saçma olaylara girme.

Spora başladım ama ne yapacağımı bilmiyorum hareketleri bilmiyorum bugün yağ kilo ölçümü aldılar 22 yağ oranı 71 kiloyum isterseniz direk fotografını atabilirim yazıyorum şimdilik. Aletler hakkında bilgim yok biraz çekiniyorum o konuda yarın adaptasyon programı verecekler nelere bakmam gerekir? Sabah yumurta falan fazla yemiyorum protein tozu kullanmamda sakınca var mı? Creatin, BCAA gibi ürünler saç dökümünü hızlandırır mı baba tarafı saçları döküldü ama anne tarafı sapasağlam.

Heıght 174 cm.
Weıght 71.0kg
Bmı 24.3
Bmr 7485 kj.
1789KCAL.
Fat% 22.4%
Fat mass 15.9kg
Ffm 55.1
TBW 40.3
Creatin saç dökme olayı tamamı ile genetiğine bağlı. Ama bazıları genetikte olmasına rağmen kel olmuyor. Bcaa,Creatine,WheyProtein gibi supplementlere şuanlık gerek yok. 1.Ayın sonunda başlarsın ilk olarak bence whey protein ve bcaa al. Bazıları bcaa gereksiz diyebilir ama whey proteinin içindeki bcaa oranı çok düşük ve hiç bir şeye yaramaz. O yüzden ilk olarak bcaa ve whey al. Sonrasında 2.-3. aylarda creatine alırsın.

BCAA Creatin'e hatta bence şu an whey Protein'e bile gerek yok. Öncelik dengeli beslenmen olsun. Önce kendine bir antrenman programı belirle. Benim önerim eğer ki hiç hayatında spor deneyimin yok ise haftada 3 gün Full body şeklinde yap. Diyet olarak da sakın aşırı abartı ya da aşırı fazla yeme. Günlük ne yiyorsan az biraz daha protein ekle ya da hocanın dediklerine uy. Bazı YouTuber bozuntuları gibi yok şuna tek attık şunu gömdük gibi saçma olaylara girme.

Gün içinde fazla iştahım yok son 6-7 aydır 81 kiloydum çalıştıgım içinde bir hayli zayıfladım fazla iştahım yok neler yemeliyim sizce? Öğle yemeğini iş yerinde yiyorum o yüzden o konuda seçemiyorum bazen et yemekleri bazen kızartmalar geliyor o yüzden proteini sordum

Creatin saç dökme olayı tamamı ile genetiğine bağlı. Ama bazıları genetikte olmasına rağmen kel olmuyor. BCAA, creatine, wheyprotein gibi supplementlere şu anlık gerek yok. 1.ayın sonunda başlarsın ilk olarak bence whey protein ve BCAA al. Bazıları BCAA gereksiz diyebilir ama whey proteinin içindeki BCAA oranı çok düşük ve hiçbir şeye yaramaz. O yüzden ilk olarak BCAA ve whey al. Sonrasında 2.-3. aylarda creatine alırsın.

Yağ oranı konusunda ne diyorsunuz kaça düşürmeliyim? Ölçüm yaptığımda 4-6 hafta düzenli uyarsan ve güzel beslenirsen 4-6 haftanın sonunda farkı görürsün dedi

Gün içinde fazla iştahım yok son 6-7 aydır 81 kiloydum çalıştıgım içinde bir hayli zayıfladım fazla iştahım yok neler yemeliyim sizce? Öğle yemeğini iş yerinde yiyorum o yüzden o konuda seçemiyorum bazen et yemekleri bazen kızartmalar geliyor o yüzden proteini sordum

Yağ oranı konusunda ne diyorsunuz kaça düşürmeliyim? Ölçüm yaptığımda 4-6 hafta düzenli uyarsan ve güzel beslenirsen 4-6 haftanın sonunda farkı görürsün dedi
Hocam yağ oranı sağlıklı olman için en iyi ortalaması %10-13 arası hatta daha düşersen iyi. İştahın spora başladığın için antrenman şiddetini arttırdığında iştah otomatik açılıyor. Şahsen bende öyle oldu ben 65 kg'ydim. Spora başlamadan önce öyleydi şuan 6 ay oldu gidiyorum iştah ilk 2. hafta başladı ve şuan 10kg aldım. Kas kütlesi koydum doğru tekniklerle. Eskiden yazıldım gittim ordan her hareketi biliyordum vs. Ama hocam sana kesin önerim Arda Build'in sitesinden program al öyle başla. Sana antrenman programı, beslenme programı, hareketler nasıl yapılır vs gibi şeyleride veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı