Sporda herkes "Programım sana göre değil" diyor

Daha fazla  
Dostlar bizim bir arkadaş spora başladı. Program soruyor insanlara ben de 5x5 önerdim ağırsağlamın. Millet arkadaşıma diyor ki benim program sana göre değil, ben ağır çalışıyorum falan diyor da gören zanneder Olympiacı hepsi. Ben inanmıyorum açıkçası. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar bizim bir arkadaş spora başladı. Program soruyor insanlara ben de 5x5 önerdim Ağırsağlam'ın. Millet arkadaşıma diyor ki benim program sana göre değil, ben ağır çalışıyorum falan diyor da gören zanneder Olympiacı hepsi. Ben inanmıyorum açıkçası. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer insanlar koçluk sistemini kullanıyorlar ise kişiye özel antrenman programı uygulanıyordur demektir. Belki bu yüzden olabilir.

Haklılar yeni başlayan arkadaşlarım falan sorduğunda bende öyle diyorum. Daha 5 kilo dumbelli eğile büküle tutan birisi nasıl orta düzey antrenmanı yapsın ki? sonra verim alamıyorum diyip sporu bırakıcaklar. En son birine benim programı verdiğimde barbell row girip bu nasıl hareket hiç verimli değil diyip beni sinir etmişti.

Haklılar yeni başlayan arkadaşlarım falan sorduğunda bende öyle diyorum. Daha 5 kilo dumbelli eğile büküle tutan birisi nasıl orta düzey antrenmanı yapsın ki? sonra verim alamıyorum diyip sporu bırakıcaklar. En son birine benim programı verdiğimde barbell row girip bu nasıl hareket hiç verimli değil diyip beni sinir etmişti.
Çok doğru 60 kilo bench yapamayan bir adamın göğüs gününe ihtiyacı yoktur diyordu birisi çok çok haklı daha belli hareketleri belli ağırlıklarda yapamayanların izole çalışmasına gerek yok gerekiyorsa full body den devam

Eğer insanlar koçluk sistemini kullanıyorlar ise kişiye özel antrenman programı uygulanıyordur demektir. Belki bu yüzden olabilir.

Yok hocam öyle değil.

Haklılar yeni başlayan arkadaşlarım falan sorduğunda bende öyle diyorum. Daha 5 kilo dumbelli eğile büküle tutan birisi nasıl orta düzey antrenmanı yapsın ki? Sonra verim alamıyorum deyip sporu bırakıcaklar. En son birine benim programı verdiğimde barbell row girip bu nasıl hareket hiç verimli değil deyip beni sinir etmişti.

Ya hocam yaptıkları çoğu hareket aynı makine kullanıyorlar zaten. Herkes kendini Olympia'da sanıyor sanki ona sinir oluyorum. Çocuk soruyır var mı sende bir göz atsam olur mu diye adam diyor ki "yok kanka benim yaptığım program sana göre olmaz dehşet bir program herkesin yapabileceği bir şey değil sen altından kalkamazsın." diyor. Sonra bir bakıyorum lateral raise hareketinde belden destek alıyor.

Yok hocam öyle değil.

Ya hocam yaptıkları çoğu hareket aynı makine kullanıyorlar zaten. Herkes kendini Olympia'da sanıyor sanki ona sinir oluyorum. Çocuk soruyır var mı sende bir göz atsam olur mu diye adam diyor ki "yok kanka benim yaptığım program sana göre olmaz dehşet bir program herkesin yapabileceği bir şey değil sen altından kalkamazsın." diyor. Sonra bir bakıyorum lateral raise hareketinde belden destek alıyor.
Hocam program demek sadece hareketleri makinede veya serbestte yapmak değil, kaç tekrar tükeniş vb. bunları da içerir. Hadi benim programı verdim diyelim ilk hareket bench press yapıyorum ve ilk set ısınma diğer 3 set tükenişe kadar gidiyorum 9-10 7-8 tekrar gibi. Ondan sonra incline dumbell press yapıyorum sonra da fly machine. Benim yaptığım şekilde bench setini yapsa zaten alışık olmadığı için boş barla yapacak onu da düzgün yapamayacak ve 2. hareketi uygulayacak gücü kalmayacak. Tamamen demek istediğim bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı