Sporda vücut yapım süresi nedir?

Confimante

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar spora başlayacağım 5 Ocakta, ama ne kadar sürede değişirim bilmiyorum. 81 kiloyum, 178 boyum var. Yaklaşık yaz tatiline kadar sürem var. O zamana kadar, nelere dikkat etmeli, ne yemeli, ne kadar sürede nasıl değişikliler göreceğim vücudumda. Bu konuları detaylı şekilde yazacak birisi olursa çok memnun olurum.

Yaz tatilene kadar ne için süren var, ne bekliyorsun bu sürede?

Vücudumun düzgün olması gerek. Yaz tatilinde de devam edicem elbette, yani o zamana kadar sıkı çalışma ve düzgün beslenme ile ne olur?

Yaz tatiline kadar değişiklik görmeyi bırak. Sporu + beslenmeyi ayarlamaya bak, 2 ay 3 ay belki de daha fazla süre bu beslenmeni sporunu oturtmaya calis. Belki hicbirini duzgun yapamayacaksin. Yerim, yaparim demek ile olmuyor bu isler, 2. haftadan sonra daraltın geliyor, onları düzeltebilecek misin ilk onlara odaklan

Yaz tatiline kadar değişiklik görmeyi bırak. Sporu + beslenmeyi ayarlamaya bak, 2 ay 3 ay belki de daha fazla süre bu beslenmeni sporunu oturtmaya calis. Belki hicbirini duzgun yapamayacaksin.

Haklısın. Daha öncesinde spor yaptım, fakat belirli sebeplerden bıraktım. İlk olarak düzeni oturtturmam lazım. Ama, bunları yaparken olmaz mı vücut vs?

Hocam ne zaman kendinizde değişiklik görürsünüz o kişiden kişiye göre değişir ama genellikle 3 ay sonun da kendinizdeki değişiklikleri fark edersiniz. 6 ay sonunda hiç başlamadığın haline göre ciddi bir gelişim söz konusudur. Ama kaç gün idman yaptığınız da önemli 1 gün gidin 1 gün off olabilir veya 2 gün gidin 1 gün off olabilir. Onun haricinde kilo almak isterseniz günlük kalori ihtiyacından 200 300 kalori fazla almalısınız definasyona girmek isterseniz günlük kalori ihtiyacından 200 300 kalori az almalısınız.

Ciddi değişimler seneler alıyor. Bu süre zarfında en fazla beslenmeye getireceğin düzenle optimum kilona düşersin.

Göbek vesaire erir mi? Hafif de olsa kas belirginleşir mi?

Haklısın. O zaman, değişiklik olmaz diyorsun.
Pek zannetmiyorum, çünkü bu beslenme + spor işi olmazsa olmazlari. Belki koca bir yıl içerisinde hâlâ beslenme düzenini oturtamayacaksin, sürekli bozup tekrar başlayacaksın, o döngüye surekli gireceksin maalesef.

Teşekkür ederim.

Çok teşekkürler. Her şeyin sonu sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…