Sporda vücut yapım süresi nedir?

En özet şekilde yazayım.
1 yıldır haftanın 5 günü spor yapıyorum ve göbek hala aynı. 10 kilo verdim ama 5 kilo daha 1 yıldır veremedim.
Günlük kalori alımını 2000 kaloriye düşürmezsen benim gibi 1 yılda 5 kilo yağ yakamadan spor yapmaya devam edersin. Haftanın 5 günü spor yaparsın ama göbek hiç erimez.
Spordan önemlisi kalori kısıtlaması. Yoksa kas yapsan da göbekli yaşamaya devam edersin.

En özet şekilde yazayım.
1 yıldır haftanın 5 günü spor yapıyorum ve göbek hala aynı. 10 kilo verdim ama 5 kilo daha 1 yıldır veremedim.
Günlük kalori alımını 2000 kaloriye düşürmezsen benim gibi 1 yılda 5 kilo yağ yakamadan spor yapmaya devam edersin.

Spor yapmasam bile elimden geldiğince kalori açığı oluşturuyorum, normalde 1800 vs almam gerekiyora ama genelde 1400 almaya çalışıyorum.

1800 üzerine çıkarsan benim gibi 1 yıl spor da yapsan göbek hiç erimez.
En önemlisi kalori açığı oluşturmak ve spor yapmıyorsan günlük 30 dakika yürüyüş.
Tekrar yazayım. En önemlisi 1800 kalori üzerine çıkmaman.

En özet şekilde yazayım.
Günlük kalori alımını 2000 kaloriye düşürmezsen benim gibi 1 yılda 5 kilo yağ yakamadan spor yapmaya devam edersin. Haftanın 5 günü spor yaparsın ama göbek hiç erimez.
Spordan önemlisi kalori kısıtlaması. Yoksa kas yapsan da göbekli yaşamaya devam edersin.

Düzgün beslenme işini nasıl yapalım? Sabahları salatalık yerim genelde, öğlenleri ya et çıkar, ya da pilav+bakliyat vs. akşamları da evde yemek çıkıyor, ya çorba, ya da ev yemeği işte. Ne yapabilirim?

Bek hiç erimez.

1800 üzerine çıkarsan benim gibi 1 yıl spor da yapsan göbek hiç erimez.
En önemlisi kalori açığı oluşturmak ve spor yapmıyorsan günlük 30 dakika yürüyüş.

45 dk 7 8 hız ile yürüyüş yapıyorum.

Düzgün beslenme işini nasıl yapalım? Sabahları salatalık yerim genelde, öğlenleri ya et çıkar, ya da pilav+bakliyat vs. akşamları da evde yemek çıkıyor, ya çorba, ya da ev yemeği işte. Ne yapabilirim?

45 dk 7 8 hız ile yürüyüş yapıyorum.

Hocam sabahları yumurta yiyin mutlaka 3 tane falan yemeye çalışın hem proteinli.

Arkadaşlar spora başlayacağım 5 Ocakta, ama ne kadar sürede değişirim bilmiyorum. 81 kiloyum, 178 boyum var. Yaklaşık yaz tatiline kadar sürem var. O zamana kadar, nelere dikkat etmeli, ne yemeli, ne kadar sürede nasıl değişikliler göreceğim vücudumda. Bu konuları detaylı şekilde yazacak birisi olursa çok memnun olurum.

Dostum senin beslenmene ve antrenman stiline bağlı kesin bir şeyi hok ama benim tercihim ilk 3 ay Full cardio yap ve yeşillik ağırlıklı beslen günlük protein ihtiyacını hesapla karbonhidrattan kaçın zayıflama döneminde sonrasında ise hard idman at ufak çaplı bir değişim görürsun bazı setlerde tükeniş yap.

Kilo verip, kas yapmayı düşündüğünü varsayarak cevap veriyorum. Kilo verip kas yapmak çok zordur hatta imkansızdır, kalorinin hesaplamalısın öncelikle. Karbonhidratı ve yağı azaltmalısın. Protein odaklı, sağlıklı ve ideal karbonhidratla beslenmelisin ki kilo vermen hızlansın ve metabolizmanı da destekleyesin. Ve yaza kadar vücut yapamazsın, şu anki halindeki kasların bir çoğunu kaybederek kilo verebilirsin. İstediğin kilolara ve yağ oranına indiğinde o zaman kalori ihtiyacının üstünde beslenip hem büyüyebilirsin hem kuvvetlenebilirsin.

İşin zor sabır gerekiyor. Umarım yanlış anlamamışımdır :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı