Spotify hakkında soruşturma başlatıldı

Saçma bir karar olmuş, dijital içerik platformları vergisini veriyorlar bir de içeriklerine sansür uygulamak zorunda kalıyorlar.
Spotify'da ne sansürü uygulandı ki?
 
Spotify böyle playlist başlıkları açmayacağına göre kullanıcılar açmıştır diye varsayıyorum. Peki neden Spotify bundan sorumlu tutuluyor? İnsanlar bence istediği başlığı koyabilir playlistlerine çok hassas olmadığı sürece ve @berkayx in attığına göre bir sıkıntı yok ne hakaret içeriyor ne bir şey ki hakaret olsa bile bence bir sıkıntı olmamalı insanların kendi playlistleri her şeyden önce.
 
Bunda rahatsız olunmasını gerektirecek şeyler yok, soruşturma başlatmaları çok ahmakça olmuş. Umarım Spotify bu duruma tepki olarak Türkiye'den çekilme kararı almaz. İktidar sevdalısı moruklar yüzünden Spotify'ı kaybetmek istemem.
 
Bunda rahatsız olunmasını gerektirecek şeyler yok, soruşturma başlatmaları çok ahmakça olmuş. Umarım Spotify bu duruma tepki olarak Türkiye'den çekilme kararı almaz. İktidar sevdalısı moruklar yüzünden Spotify'ı kaybetmek istemem.
Kolay kolay çekilmez. Ülkede en çok abonesi olan müzik platformu diye biliyorum.
 
Olay nedir ne değildir diye baktım ve yanlış bir şey göremedim. Şikayetler var. Cimer'e onlarca şikayet gelmiş. Gelen şikayetler üstüne savcılıkta soruşturma başlatmış nedir ne değildir gibisinden.

Şikayet edilen bazı listeler şu şekilde... ( İçinde Hakaret ve küfür olanlarda olduğu söyleniyor.)
-Allah'ın telefon zil sesi
-Hz. Muhammed'in devesiyle yanlarken dinledikleri”,
-Allah'ın Hz. Adem'i cennetten kovarken dinlediği şarkılar”,
-Hz. Muhammed görse Kuran'a ekler”, “
-Recep Tayyip Erdoğan'ın rakı içerken dinlediği şarkılar”,
-Hz Ali'nin makas atarken dinlediği şarkılar”, “
-Hz. Muhammed'in miraca yükselirken dinlediği şarkılar”
-Allah yasaklı meyve anonsu yaptığı sırada Hz. Meryem bu listeyi dinlerken anonsu duymadı”, “Kerbela olayında Hz. Ali'yi gazlayan şarkılar”, “
-Hz. Ali'nin halifeliği kaybettiğinde dinlediği şarkılar.”

Not: Soruşturma neden bu kullanıcılara açılmayıp Spotify'a açıldı sorusunun cevabı ise. Bunların onaydan geçiyor olmasıymış.
Savcılık incelemeleri sonucunda, kullanıcıların hazırladıkları müzik listelerinin Spotify’ın onayından geçtiği kaydedildi.

Yani işin özeti Spotify'dan dini değerler içeren hakaret içeren dalga geçilen listelere izin verme diyorlar bu kadar basit.
 
Bilmem ne dinine göre "inek" sözcüğü dini hakaret sayılıyor olursa o zaman inek kelimesini kullanamayız. Kendi dininize gelince aman kimse bir şey demesin aman hakaret edilmesin. Öyle değil mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı