Spyware Watchdog Nedir?

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Merhabalar,
Bu siteyi belki duyanlarınız vardır, nedir bu? Neler var? Gibi şeylerin cevaplarına bakalım. Bu sitenin amacı kullanılan uygulamaların güvenlik konusunda (Bu seviye bayağı katı) ne olduğu hakkında bize bilgiler veriyor, tüm uygulamalar doğal olarak yok fakat çoğu uygulamalar mevcut.

Popüler olan makalelerden bazıları, Türkçe dil olarak hepsinde yok, isterseniz tarayıcı ile göz atabilirsiniz.
Şimdi biz bir tanesine bakalım. Bağıra bağıra kullanmayın dediğimiz, özellikle Avast'a geçtikten sonraki program CCleaner.
Açıklamada kısaca, size reklam vermek için kişisel bilgilerinizi toplar ve satar. Fiziksel konum gibi çoğu bilgiyi toplamaktadır.

İşaretli yerde bu açık bir şekilde bellidir.

CCleaner spyware.png


Gizlilik politikasında:
  • IP Adresi
  • Kullanıcı kimliği
  • İşletim sistemi
  • Diğer Avast ürünleri
  • Fiziksel konum
Topladıkları yazmaktadır.

CCleaner spyware 2.png


Sitenin en altında kaynak da belirtilmiştir. Kullandığınız uygulamalar hakkında bu şekilde hızlı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.
 
Fanatik bir site gibi geldi bana. Richard Stallman'ı zikretmesinden de anlaşılıyor zaten. Meşru yazılımları casus yazılımlıkla suçlamak tam bir fiyasko olsa gerek. Kullanıcının açıkça rızası bulunan bir eyleme karşılık halk ağzı kullanarak "spyware" denilmez. Hakkıdır, sorar sana o zaman kullanıcı, bunlar spyware ise antivirüslerin buldukları ne peki? Zararlı yazılımlarla eş tutmak çok yanlış, ayrıca manipülasyon niteliğinde bir eylem.

Bu iş yapılacaksa farkındalık kazandırmak için akademik ve uygun bir dil kullanılarak yapılır, kavramları istismar edip insanları paniğe sürekleyerek değil. Fanatikleri hiçbir zaman sevmedim, onların faydadan çok zarar verdiklerine inanıyorum. Gözlerini açıp toplum gerçeğini ve farklı fikirleri görmeleri gerek. Mevcut halleriyle oldukça itici ve toplumdan uzak görünüyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı