SQL veri tabanı bağlantı

Cihan1020

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
27
Öncelikle merhaba.

Ben bir uygulama yaptım bu uygulama C# ile yazıldı. Kendi bilgisayarımda SQL veri tabanı yüklü ve kendim baglanabiliyorum.

Sormak istediğim asıl soru yapmış oldugum bu uygulamayı başka PC'ye attıgımda bu kişinin bu veritabanına nasıl bağlanacağı.
O bilgisayara farklı bir şeyler kurmak gerekiyor mu yoksa SQL server Managment'i direk kurmamız mı gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Local olacak veritabanı kullanılan bilgisayarda olacak fakat veritabanını direk PC'ye atıp dosya yolunu string olarak belirterekmi yapacaz yoksa başka yöntemlerde varmı. Bazı kişiler internetten SQL server gibi birşeyler kuruyor karşı bilgisayara.
 
Hocam SQLite kullanmanızı öneririm. Kendim için geliştirdiğim programlarda SQLite kullanıyorum. Yerel veri tabanı kullanımı için ideal. Başka bilgisayara göndereceğiniz zaman sunucu kurmanıza vs. gerek yok. Veri tabanı dosyasını göndermeniz yeteri. Dosyayı programa entegre ederseniz gönderdiğiniz her bilgisayarda çalışır.
 
MySQL ve MSSQL gibi sağlayıcılar yerel kullanım için uygun değildir. Eğer programın diğer programlar (kullanıcılar) ile iletişim kurması gerekiyorsa sabit bir veri tabanına ihtiyacınız olur ve burada bu sağlayıcıları kullanabilirsiniz. Tabii bunun için bir sunucuya ihtiyacınız var.

Yalnız, eğer program sadece veri depolayacaksa o zaman SQLite gibi daha hafif ve taşınabilir çözümlere başvurmanız gerekiyor. Diğer türlü çok stabil olacağını sanmıyorum.
 
Ya Webservis yazip arkasinda DB tutacaksin, ya da programin calisacagi sistemde farkli sekilde data saklayacaksin.

Ben cogu desktop uygulamanin RDBMS'ye ihtiyaci oldugunu dusunmuyorum. Datani text dosyasina serialize et yeterli. Hem de daha hizli olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı