Squid Game dizisinin 2. sezonu sizce nasıldı?

Galiba derin analiz için 1.sezonu izlememiz gerekiyor. Ama ben izlemeyeceğim vaktim yok. Youtubede analiz yapanlar inla ki olur.
Bence front man'in haberi var ticaretten şonuçta para bir yerden gelmeli o da organ hadi her şeyi geçtim 1.sezon frontman'in oyunları izlediği odadaki o gizli yer dalış tüplerine gidiyor bir nevi haberi var diyebiliriz

Yani bazı yerlede gerçekten saçmalık var. Adam hac kolyesinin icinde yasakli madde getiriyor ama gi hunun disindeki takip cihazini buluyorlar. Onu gectim, tekne kaptani 3 yil boyunca hain miydi? Bu da demek oluyor ki abisi kardesini 3 yil boyunca takip etmis. 001 oyuncu 1.sezondaki yonetici degil mi? Ben mi benzettim? Bir de gi hun tam ucaga binecekken telefonla ona ne soylediler(aklimda degil şu an) ayrica 3 yil boyunca metro hattindaki adami 3 yil sonra mi buldular? Onun disinda dizide kime baglansak olduruluyor. Bence 001 oyuncunun fikrini degistirmesi gerekiyordu. Yoksa bunlarin sonu getirilemez. Açıkçası filmin sonunu az once bitirdim ve sinirliyim.

Cok buyuk bir sacmalik daha var. Deniz piyadesi olan karakterimiz sanki hamile bir kariymis gibi psikolojisi bozulup sarjor getiremiyor. Silah da sıkamıyordu zaten. Full tariyordu. Bu nasıl sacmalik?

Dişindeki çipi büyük ihtimalle gemi kaptanına ekipten birisi söylemişti. Çünkü adam diyordu ki, çok fazla alkol kaçırıp biriniz ağzınızdan mı kaçırdınız dedi. Sonra oturdu bir düşündü. %100 balıkçıya söylediler. Balıkçıda bildirdi onlara. Gel gelelim balıkçının hain olmasına. Dizinin başından beri belli olan bir şeydir bu. Sonunda görmem şaşırtmadı beni. Açıkçası çok mantıklı bir hareket. Kardeşini öldüremiyorsun ama kendinden uzak tutman lazım. Yanına adamlarından birini yerleştir. 3 sene boyunca boş boş adalarda gezdirsin kendisinden uzak tutsun çünkü kardeşi adayı bulursa büyük ihtimalle tek girecekti oraya ve onu öldüreceklerdi. Bu kısım mantıklı olmuş. Metrodaki adamı 3 sene sonra bulmadılar. Oradaki sıkıntı şu. Adam oyunlar oynanmaya başlayacağı zaman ortaya çıkıp birkaç gün adam toplayıp gidiyor. Bizim başrolde oyunların oynandıgı tarihe denk getirmeye çalışıyor bu da ortalama senede 1 güne denk geliyor. Denk gelmemeleri çok normal açıkçası. Ve söylediğimi yineliyorum. Dizi çok fazla potansiyelli karakter harcıyor. Yani karakterler gayet orijinal karakterler. Thanos tam bir ergen manyak. Bu adam cızbız köfte gibi çatallandı. Thanosların grubundaki kızda çok basit öldü. Dizinin başındaki boynuna arı konan fıstık. Yani neden öldürürsün ki onu. Travesti abimize abla diyen kızda yok oldu. Abicim bunlarla biz bir bağ kurduk. Hadi en baştaki güzel diye laf ediyoruz. Diğerleriyle bağ kurduk empati yaptıracak karakterler çünkü bunlar. Yani saydıgımız karakter diziyi izlerken kendimizi yerlerine koyabileceğimiz karakterler. Ama gel gelelim sen bu karakterleri ucuz bir para gibi harcadın. Nerede gereksiz adam var canlı tuttun. Hele o korkak keçi. Hala yaşıyor ya şaka gibi gerçekten bak yine sinirlendim

Dişindeki çipi büyük ihtimalle gemi kaptanına ekipten birisi söylemişti. Çünkü adam diyordu ki, çok fazla alkol kaçırıp biriniz ağzınızdan mı kaçırdınız dedi. Sonra oturdu bir düşündü. %100 balıkçıya söylediler. Balıkçıda bildirdi onlara. Gel gelelim balıkçının hain olmasına. Dizinin başından beri belli olan bir şeydir bu. Sonunda görmem şaşırtmadı beni. Açıkçası çok mantıklı bir hareket. Kardeşini öldüremiyorsun ama kendinden uzak tutman lazım. Yanına adamlarından birini yerleştir. 3 sene boyunca boş boş adalarda gezdirsin kendisinden uzak tutsun çünkü kardeşi adayı bulursa büyük ihtimalle tek girecekti oraya ve onu öldüreceklerdi. Bu kısım mantıklı olmuş. Metrodaki adamı 3 sene sonra bulmadılar. Oradaki sıkıntı şu. Adam oyunlar oynanmaya başlayacağı zaman ortaya çıkıp birkaç gün adam toplayıp gidiyor. Bizim başrolde oyunların oynandıgı tarihe denk getirmeye çalışıyor bu da ortalama senede 1 güne denk geliyor. Denk gelmemeleri çok normal açıkçası. Ve söylediğimi yineliyorum. Dizi çok fazla potansiyelli karakter harcıyor. Yani karakterler gayet orijinal karakterler. Thanos tam bir ergen manyak. Bu adam cızbız köfte gibi çatallandı. Thanosların grubundaki kızda çok basit öldü. Dizinin başındaki boynuna arı konan fıstık. Yani neden öldürürsün ki onu. Travesti abimize abla diyen kızda yok oldu. Abicim bunlarla biz bir bağ kurduk. Hadi en baştaki güzel diye laf ediyoruz. Diğerleriyle bağ kurduk empati yaptıracak karakterler çünkü bunlar. Yani saydıgımız karakter diziyi izlerken kendimizi yerlerine koyabileceğimiz karakterler. Ama gel gelelim sen bu karakterleri ucuz bir para gibi harcadın. Nerede gereksiz adam var canlı tuttun. Hele o korkak keçi. Hala yaşıyor ya şaka gibi gerçekten bak yine sinirlendim

Bende balikci ihtimalini düşündüm ama orada da mantik hatasi var. Balikciya soylendiginde oyunlar baslamisti. Eger operasyon gunu soyleselerdi o zaman mantikli olurdu. Karakter harcamalari iyi olmus. Gercek hayatta ta bunlar olabilir. 2.sezon cok iyi yapilmis bence. Sadece cok kotu mantik hatalari var. Bir de korkak keci kim? Mor sacli ergenin grubundaki mi yoksa deniz piyadesiyim deyip savas ortasinda hamile kalan mi?

1. sezonda beklediğimiz çoğu soruya bir cevap bulamadık. 001 önder hakkın da bir cevapta bulamadık. Polis kardeşi adayı da bulamadı adam 2 yıldır oyalıyormuş adayı buldurmamak için. Abisiyle iş birliği yapıp muhtemelen. Polis cinayet masasındaki adam bunu nasıl anlamadı 2 yıl boyunca. Üstüne 2. sezonda ada da ortada yok önder kim niye bu işi yapıyor oyunu kazandıysa niye döndü nasıl önder oldu yani Squid Game oyunuyla alakalı hiçbir cevap yok pek iyi olmamış final de zaten çok ahım şahım oha ya falan değildi ortalama altı bitirdiler 3. sezon umarım ocakta şubatta falan gelir

Bana göre dizide mantık hataları var. Yani bazı yerlede gerçekten saçmalık var. Adam hac kolyesinin icinde yasakli madde getiriyor ama gi hunun disindeki takip cihazini buluyorlar. Onu gectim, tekne kaptani 3 yil boyunca hain miydi? Bu da demek oluyor ki abisi(frot man) kardesini 3 yil boyunca takip etmis. 001 oyuncu 1.sezondaki yonetici degil mi? (frot man)ben mi benzettim? Bir de gi hun tam ucaga binecekken telefonla ona ne soylediler(aklimda degil şu an) ayrica 3 yil boyunca metro hattindaki adami 3 yil sonra mi buldular? Onun disinda dizide kime baglansak olduruluyor. Bence 001 oyuncunun fikrini degistirmesi gerekiyordu. Yoksa bunlarin sonu getirilemez. Açıkçası filmin sonunu az once bitirdim ve sinirliyim. Cok buyuk bir sacmalik daha var. Deniz piyadesi olan karakterimiz sanki hamile bir kariymis gibi psikolojisi bozulup sarjor getiremiyor. Silah da sıkamıyordu zaten. Full tariyordu. Bu nasıl sacmalik? Simdi sonuca gelelim. Dizide fazla gizem var ve çok başarılı olmuş. Kimileri beğenmemiş ama bir dizi sezon finali yapıyorsa kafada soru işaretleri olacak. Tek sinirlendiğim nokta mantık hataları var. Onun dışında diziye puanım 10/9 ve hatta 1.sezondan daha iyi. Neden mi? Çünkü 1.sezonu bitirdiğimizde kafamızda fazla soru işareti yoktu. Ama 2.sezon finalinde gerçekten çok soru var. Front man? Subay? Organ ticareti? Teknedeki kaptan? Ve sistemde yapı var. Cunku dizide insanlar cop olarak goruluyor ve bir sahnede tuvalet izni isteniyor. Kadinlar yalvarinca tuvalet izni veriliyor. Bu da askerin sistemdeki kurallara uymadigini gosteriyor. Eger bu dusunulmusse ince bir detay. Dusunulmemişse bu da mantık hatasına girer.(şu noktaya değinmeyi unuttum: Dizide subay karakteri yöneticiden veya üst yöneticilerden habersiz bir şekilde organ ticareti yapılıyor. Subay bir sahne de organların bağış için kullanıldığını söylüyor. Eğer böyleyse o sistemde gerçekten yapı vardır ve darbeyle sistem çökertilebilir. Her şeyi 2025'te gelecek olan 3.sezonda göreceğiz. Sizin fikirleriniz nelerdir? Yanlışım varsa düzeltin. Bir de 1.Bolu'mde nisanci tarafindan vurulmayan(sanirim 246 numarali) oyuncu da var onu da unutmayalım.

Nişancı tarafından vurulmayan oyuncunun bir önemi yok onu vurmamalarının nedeni organlarını çıkarmak için biliyorsun organ kaçakçılığı yapanlar var bacağından vuruyor yaşasın diye organlar çalışsın. 011 numaralı kız da istemediği için vuruyor.

Bende balikci ihtimalini düşündüm ama orada da mantik hatasi var. Balikciya soylendiginde oyunlar baslamisti. Eger operasyon gunu soyleselerdi o zaman mantikli olurdu. Karakter harcamalari iyi olmus. Gercek hayatta ta bunlar olabilir. 2.sezon cok iyi yapilmis bence. Sadece cok kotu mantik hatalari var. Bir de korkak keci kim? Mor sacli ergenin grubundaki mi yoksa deniz piyadesiyim deyip savas ortasinda hamile kalan mi?

Kızın önüne şişe atan gıcık bir tipleme. Ayar oldum ona ben. Ona korkak dedim gölgesinden bile korkuyor. Hocam karakter harcamaları çok çok büyük eksik. Bak final yapsa anlarım. Ama 3. Sezonuda var bunun. Gerçekten çok orijinal ve potansiyelli karakterleri öldürdüler. Yerine kalan karakterler orijinal değil. Özellikle thanos. Herif tam bir troll. Sonsuzluk taşlarını oje yapmış manyak. Oyunlardan önce ex atıp patlıyor. Renk kattı resmen diziye. İlk sezondaki kasıntı sığırdan daha iyi.

Kırmızı ışık Yeşil ışık oyununda Başkan 1 numara ise neden izleyen koltuğunda görüyoruz kendisini. Geçen sezon 1 numara olan Yaşlı amca bölümün başından beri içlerindeydi. Başkan Oylama yapılırken ortaya çıktı. 2 numara demez mi sen daha önce neredeydin diye ya da diyelim yerine başkası oynadı. 2 numara yine demeyecek mi sen de kimsin Önceki 1 numara nerede😁Bu kısım aşırı saçma olmuş bence. Gir aralarına sen de oyununa katıl Ne diye kameradan izliyorsun. Seyirci rahatsız oluyor sonra ve alay konusu oluyorsun.

Kırmızı ışık Yeşil ışık oyununda Başkan 1 numara ise neden izleyen koltuğunda görüyoruz kendisini. Geçen sezon 1 numara olan Yaşlı amca bölümün başından beri içlerindeydi. Başkan Oylama yapılırken ortaya çıktı. 2 numara demez mi sen daha önce neredeydin diye ya da diyelim yerine başkası oynadı. 2 numara yine demeyecek mi sen de kimsin Önceki 1 numara nerede😁Bu kısım aşırı saçma olmuş bence. Gir aralarına sen de oyununa katıl Ne diye kameradan izliyorsun. Seyirci rahatsız oluyor sonra ve alay konusu oluyorsun.
Bence yaşanan olaylardan kimse kimseyi fark edemedi. Dediğim gibi detaylı bir analiz için 1. Ve 2. Sezon dikkatle baştan izlenmeli.

1. sezonda beklediğimiz çoğu soruya bir cevap bulamadık. 001 önder hakkın da bir cevapta bulamadık. Polis kardeşi adayı da bulamadı adam 2 yıldır oyalıyormuş adayı buldurmamak için. Abisiyle iş birliği yapıp muhtemelen. Polis cinayet masasındaki adam bunu nasıl anlamadı 2 yıl boyunca. Üstüne 2. sezonda ada da ortada yok önder kim niye bu işi yapıyor oyunu kazandıysa niye döndü nasıl önder oldu yani Squid Game oyunuyla alakalı hiçbir cevap yok pek iyi olmamış final de zaten çok ahım şahım oha ya falan değildi ortalama altı bitirdiler 3. sezon umarım ocakta şubatta falan gelir

Nişancı tarafından vurulmayan oyuncunun bir önemi yok onu vurmamalarının nedeni organlarını çıkarmak için biliyorsun organ kaçakçılığı yapanlar var bacağından vuruyor yaşasın diye organlar çalışsın. 011 numaralı kız da istemediği için vuruyor.

Hayir o degil. 11 numarali asker 2? Nolu oyuncu elenmesine ragmen vurmadi. Orada durdu duraksadi. Diger asker bilerek baska bir oyuncuyu bacagindan vurdu, sonra 11 numarali asker elenen oyuncunun kafasina sıkıp ölmesini sağlıyor.

Son düzenleme:
3. sezona kadar beklemek çok zor dizide kime bağlansan hemen ölüyor ona çok sinir oldum. 001 in taraf değiştirdiğini düşünmüştüm tam son bölümde gösterdi marifetlerini. Gi-hun un arkadaşına çok üzüldüm hemen öldürdüler adamı. Gi-hun un hiç arkadaşı kalmadı artık neredeyse 3. sezonda çok öfkeli gelecek gibi hissediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı