SR450 vs VOGE250RR

Toprak_17

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Motorumu yükseltmek istiyorum. SR450 ile VOGE250RR arasında gidip geliyorum hangisi almak daha mantıklı? Çok sorun çıkarmayacak ve piyasası olan bir şey almak istiyorum satabileceğim bir motor olsun yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki motor arasında kalacaksan kesinlikle 450SR. Benim gördüğüm kadarıyla bu motorun tek sıkıntısı yağ soğutucusunun patlatması, ama o da çözülemeyecek bir şey değil.

Bu iki model dışında alternatif bakarsan da ben CB250R’ı öneririm.

İki motor arasında kalacaksan kesinlikle 450SR. Benim gördüğüm kadarıyla bu motorun tek sıkıntısı yağ soğutucusunun patlatması, ama o da çözülemeyecek bir şey değil.

Bu iki model dışında alternatif bakarsan da ben CB250R'ı öneririm

2.el Max kaç km olmalı? Daha önce ki motorum sifirdi 2.el R25 falan düşündüm ama km çok yüksekti

450 Sr'ı kötüleyip MT-25 önermek şaka gibi. Bu iki motoru alacak kişinin genelde nakit parası yoktur, taksitle alacaktır. 450 sr ayrıca o kadar kötü bir motor değil. R25 ve MT-25 kullandım; gayet iyi motorlar, kötü demiyorum ama şahsi olarak 450 sr varken almam. 450 Sr'ın yeni modellerinde yağ soğutucu problemini çözdüklerini söylüyorlar ve şu zamana kadar 23 model üstünde yağ soğutucu patlatan çok az gördüm. Patlatanlar da genelde 24 modeller; 25 modellerde patlatma yaşayan görmedim. Var mıdır? Olabilir, bilemiyorum ama grenaj kalitesi vs. R25 ve MT-25 ile kapışır. Teknoloji olarak söylememe gerek yok, fersah fersah üstünde R25'e göre. Blok kalitesi Japon kadar diyemeyiz tabii ki; şu an öyle bir şey demek için deli olmak lazım ama onun dışında gayet kaliteli bir motor. Sosyal medyada 2-3 kişide olmuş olayları “kronik” demek hoşunuza gidiyor herhalde. Bu dediklerime göre R25 ve MT-25'teki yağ pompası ve avare dişlisi kırması veya yatak sarması da kronik oluyor; çünkü yüzlerce kişi bu sorunları yaşamış.

Burada MT-25 ve R25 kötü demiyorum; gayet hoş ve zevkli motorlar ama 450 sr gibi bir motorla kıyaslanamaz. Aynı segmentte bile değiller. 450 Sr'ın rakipleri voge 525rr, Aprilia RS457, CBR500r vs. gibi motorlar; o yüzden bu karşılaştırmaya gerek yok.

Niye R25 ve MT-25 önermediğime gelirsem, fiyatları çok fahiş. Yani 250 CC çift silindir, teknolojisi sıfır bir motora 400 bin TL fiyat çekmek? Edeceği en fazla 250, o da en baba yani. Fakat bu güzellemeler yüzünden Japon markalar fiyatları iyice yukarı çekmeye devam ediyor. 250 bine ikinci ellerini anca bulabiliyorsun. Mesela ben R3 modelini çok beğeniyorum fakat ikinci el fiyatları bile 400 bin TL. O fiyata hornet 750, Suzuki GSX-S 800, Triumph 600-765 gibi bir ton model bulunuyor. Yani fahiş değil, başka bir şey desek yeridir.

Konu sahibi cevabımı anlamıştır ama 450 sr alabilirsin Japon kadar olmasa da gayet kaliteli bir motor fakat 3-5 tane servis harici servisleri çok da iyi değil yedek parçası bulunur örnek ayna grenaj gidon kütükleri far ekran vs. vs. Ama böyle spesifik parçalara gelindiğinde biraz bekleyebilirsin ona göre ve 2. el piyasasında değer kaybeden motorlar Çinli olanlar o yüzden 300'e alıp 250'ye satarken o 50 bini motora bindiğine sayacaksın ona göre alman daha iyi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı