SSD alınır mı?

En iyi özelliği, bilgisayarı her açışta 30-60 saniye arası zaman tasarrufu edersiniz. Bilgisayarın kendine gelme süresi falan da kalkıyor. HDD'den SSD'ye geçmek her zaman daha iyidir.
 
Hocam içini açın M.2 yuvası var mı yok mu bilelim. Büyük ihtimalle M.2 girişi vardır ve SATA M.2 destekler. SSD olarak ise Kingston A400 M.2 SATA 120 GB öneriyorum. Windows'u bu SSD'ye kurarsanız bariz bir hız farkı olacaktır. Kingston A400 SSDNow 120GB 500MB-350MB/s M.2 Sata SSD Fiyatı kapasitesi düşük geldiyse aynı modelin 240 GB olan sürümü de var lakin 318 TL.

Hocam içini açmakla ilgili pek bilgim yok doğrusu. Başka şekilde öğrenemez miyiz?

4-Evet, var. Yanlış görmüyorsam CD-ROM'da mevcut. Burayı da kullanabilirsin SSD için. Bir aparat alman lazım, bu şekilde kullanabilirsin.


Hocam evet CD-ROM var. Ve eğer direkt oraya takabilirsem çok daha iyi olue benim için. Zaten kullanmıyorum.

240 GB yeterli olacak mıdır?
 
Hocam evet CD-ROM var. Ve eğer direkt oraya takabilirsem çok daha iyi olue benim için. Zaten kullanmıyorum.
Evet, dediğim gibi CD-ROM'a takabilirsin. Yukarıdaki aparat işini görecektir, lakin piyasaya hakim değilim daha iyisi varsa önerilebilir.

Bütçeniz için 240GB mümkün görünüyor, fazlası imkansız.
 
Arkadaşlar HDD kullanmak işkencedir vs. demişler ama aslında o kadar da değil.
Masaüstünü temiz tuttuğun sürece sıkıntı olmaz.
Standart bir 5200RPM disk ile Win10 kullanıyorum ve sadece 8 saniyede açılıyor.
4GB sahibi akıllı tahta (2.nesil mobil I3 🙀) 15 saniyede açıyor.
Hayvan gibi, gereksiz, lüzumsuz program kurmadığın sürece, her şeyi masaüstüne yığmadığın sürece, arada diski birleştirdiğin sürece hiç sıkıntı olmaz.

Fakat SSD almanın yararı yok değil, autosave sürelerine iyi geliyor, artık ölmüş, üstüne toprak atılan HDD yerine çok daha hızlı bir çözüm geliyor, -fiyatları da aşırı pahalı değil zaten- ölü sistemi diriltiyor.
Yani demem o ki alabiliyorsan al alamıyorsan kıyamet değil.
 
Hocam içini açmakla ilgili pek bilgim yok doğrusu. Başka şekilde öğrenemez miyiz?



Hocam evet CD-ROM var. Ve eğer direkt oraya takabilirsem çok daha iyi olue benim için. Zaten kullanmıyorum.

240 GB yeterli olacak mıdır?
Hocam her iki durumda da M.2 olsun olmasın SSD'yi takmak için içini açmak zorunda kalacaksınız o yüzden emin olmak için sordum. M.2 Sata girişiniz varsa daha rahat edersiniz montaj da. Eğer M.2 Girişi yoksa Asus K555, K555U, K555L ikinci harddisk takma kızak ssd hdd dvd c Fiyatları ve Özellikleri Bu aparatı kullanarak bildiğimiz SSD takarak da kullanabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba. ASUS K555UB Laptop'um var. 4 yıl önce almıştım ve çok şükür şimdiye kadar geldi. SSD alıp almamak konusunda arada kaldım doğrusu ve sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.

Bilgisayarımın linki:

1-Çoğunlukla FPS oyunlarından ziyade Football Manager, Europa Universalis IV gibi oyunlar oynuyorum. SSD olursa bu oyunların yüklenme süresi azalacağını düşündüm. Belirgin bir fark yaratır mı?

2-Laptop'u 4 sene önce aldım ve büyük ihtimalle 2-3 sene daha kullanmayı planlıyorum. Bu süre için bu olaya girişmeli miyim yoksa gereksiz mi olur?

3-Diyelim ki 3 sene daha bilgisyarı kullandım ve sonra yeni bilgisayara geçiş yaptım. Bundaki SSD'yi çıkararak herhangi bir Laptop'a takabilir miyim? (2-3 sene sonra kardeşime laptop alma ihtimalimiz var.)

4-Bilgisayarımın SSD yuvası var mı? Rahatlıkla, içini açmadan takmam mümkün mü?

5-Kesinlikle al, farkını hissedersin, işine yarar derseniz de kaliteli bir adet önerebilir misiniz? 200-250₺ civarı iyidir sanırım.
Ama sen save süresi vs, istediğin için SSD alman daha iyi olur.
 

Geri
Yukarı