SSD Alırsam Ne Faydası Olur?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar. Yakın zaman yeni bir bilgisayar topladım. Açılış hızı 1 dakika bilemedin 2 dakika sürüyor. 7200 RPM 1 TB harddisk var acaba SSD aldığımda sadece açılış hızımı değişecek bana bundan başka bir katkısı olacak mı? Ya da şöyle mi yapsam kullandığım RAM 8 GB 3000 MHz tek modül boş ver SSD'yi 8 GB daha RAM mi al dersiniz hangisi daha mantıklı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle SSD al derim. Sistem 15 saniyede açılıyor bende. 120 GB de olsa bir SSD şart.

Eskiden bende SSD kullanmıyordum ancak bir kere arkadaşımda deneyim ettikten sonra direk SSD aldım. Şu an sistemimde 2 SATA SSD ve 2 tane 1 TB HDD var.

Herkese selamlar. Yakın zaman yeni bir bilgisayar topladım. Açılış hızı 1 dakika bilemedin 2 dakika sürüyor. 7200 RPM 1 TB harddisk var acaba SSD aldığımda sadece açılış hızımı değişecek bana bundan başka bir katkısı olacak mı? Ya da şöyle mi yapsam kullandığım RAM 8 GB 3000 MHz tek modül boş ver SSD'yi 8 GB daha RAM mi al dersiniz hangisi daha mantıklı? Şimdiden teşekkürler.

SSD almak daha mantıklı ileride aynı RAM'den 1 tane daha eklersiniz. SSD o kadar fark ediyor ki yani eşekten çitaya geçmek gibi bir şey.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önce SSD almalısın. SSD sadece bilgisayar açılış hızı değil bununla beraber windows üzerinde çalışan bütün uygulama, servisleri de ciddi oranda hızlandırır. Keşke daha önce SSD alıp kullanmaya başlasaymışım diyebilirsin. Çünkü ssd ciddi fark yaratıyor. 8GB bellek şimdilik seni idare eder. Bu devirde SSD siz pc kanser eder insanı :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı