SSD Alırsam Ne Faydası Olur?

Cem Argun

Kilopat
Herkese selamlar. Yakın zaman yeni bir bilgisayar topladım. Açılış hızı 1 dakika bilemedin 2 dakika sürüyor. 7200 RPM 1 TB harddisk var acaba SSD aldığımda sadece açılış hızımı değişecek bana bundan başka bir katkısı olacak mı? Ya da şöyle mi yapsam kullandığım RAM 8 GB 3000 MHz tek modül boş ver SSD'yi 8 GB daha RAM mi al dersiniz hangisi daha mantıklı? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hoşgeldiniz mi? Windows 7 mi kullanıyorsunuz?
Windows 10, 1903 sürümünü kullanmaktayım.
Yaptığım test sonucu açılış süresinin 20 küsür saniye olduğunu öğrendim. Sanırım daha öncesinde HDD'ye alıştığım için böyle geliyormuş. Kusura bakmayın.

Sadece pc açılış hızı için değil bir çok uygulama ve özellikle online oyunların yüklenme ve bağlanma süreleri için de bence olmazsa olmazdır.

Yaptığım test sonucu açılış süresinin 20 küsur saniye olduğunu öğrendim. Sanırım daha öncesinde HDD'ye alıştığım için böyle geliyormuş. Kusura bakmayın.
NVMe SSD ile 8-9 saniyede açılıyor benimki. Başlangıçta şifre istemesini kapattım. Hoşgeldiniz deyip demediğinden emin değilim. Ben perdeyi açarken açılmış oluyor bilgisayar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı