SSD almalı mıyım?

ireemzs

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bilgisayarla pek aram olmadığı için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisayarımı sadece müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanıyorum. Fakat o kadar yavaş ki hiçbir şey yapılmıyor. Bir şey açacak olsam bayağı bekliyorum. SSD almak ve Windows'u ona kurmak biraz daha iyiymiş. Sadece Windows'u ve 1-2 tane oyun kursam kaç GB SSD lazım olur? Bir de diğer uygulamaları HDD'ye kursam PC daha da rahatlar mı?

Öncelikle merhaba. Bilgisayarla pek aram olmadığı için yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bilgisayarımı sadece müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanıyorum. Fakat o kadar yavaş ki hiçbir şey yapılmıyor. Bir şey açacak olsam bayağı bekliyorum. SSD almak ve Windows'u ona kurmak biraz daha iyiymiş. Sadece Windows'u ve 1-2 tane oyun kursam kaç GB SSD lazım olur? Bir de diğer uygulamaları HDD'ye kursam PC daha da rahatlar mı?
Ne oynayacaksan ona bağlı. Misal csgo ve valorant. 120 gb ssd sana yeter. |Ve hdd kaldı mı ? (!)|

Bilgisayarımı sadece müzik dinlemek ve oyun oynamak için kullanıyorum. Fakat o kadar yavaş ki hiçbir şey yapılmıyor. Bir şey açacak olsam bayağı bekliyorum. SSD almak ve Windows'u ona kurmak biraz daha iyiymiş. Sadece Windows'u ve 1-2 tane oyun kursam kaç GB SSD lazım olur? Bir de diğer uygulamaları
120 yeter. Ağır oyunlarsa 240.
HDD'ye kursam PC daha da rahatlar mı?
Hayır. Sakın yapma. Kabız olur, rahatlamaz.

PC daha da rahatlar mı?
OKUMA VE YAZMA HIZI FARKLARI

HDD Diskler:
Birden çok parçası bulunan Hard Disklerin işlemleri gerçekleştirebilmesi adına parçalarının her birinin stabil bir şekilde çalışması gerekmektedir. HDD’lerin okuma-yazma hızlarındaki performansları ne kadar iyi olursa olsun SSD’lerin yanına varabilecek kadar değildir. HDD‘lerin daha yüksek gecikme süreleri, daha uzun okuma-yazma süreleri, daha fazla performans kayıpları ve daha az zamanları bulunmaktadır.

Tüm bu işlemlere rağmen Hard Diskler‘in IOP’leri ( saniyede yapılan girdi çıktı işlemlerine denir ) desteklemektedirler. Ancak Hard Disklerin başta da belirtmiş olduğum üzere performans açısından SSD disklerin yanına uğramaları bile düşünülemez.

SSD Diskler: SSD Diskler HDD Disklere göre daha az bileşenlerden oluştukları için performans açısından çok daha tutarlı ve daha kalitelidir. Ancak SSD diskler de kendi içlerinde değişiklikler gösterebilmektedirler. DRAM SSD’ler piyasada bilinen en yüksek hıza sahip depolama birimidir ancak NAND teknolojisine sahip SSD Diskler ise % 85 oranında çok daha fazla performans gösterdikleri için en iyisi olarak bilinir.

SSD Disklerin gecikme süreleri, daha hızlı okuma yazma serileri vardır ve çok daha iyi IOP desteklemesini sağlayabilirler. Okuma-Yazma kısımlarında HDD Diskler ile karşılaştıracak olursak örneğin 50 GB dosyayı HDD yazmak istediğinizde 15 dakika gibi bir süre gerekiyorsa, bu SSD Diskler‘de 3 dakika gibi kısa bir süreye tekabül etmektedir.

Kesinlikle SSD sizin için biçilmiş kaftan, hangi oyunları kuracağına göre boyutu değişir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı