Çözüldü SSD ayırarak macOS (Hackintosh) kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MustafaBS

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
ASUS FX506LH
İşlemci
Intel Core i5 10300H Comet Lake
Merhaba merakımdan ve kullanma isteğimden dolayı bilgisayarıma macOS yüklemek istiyorum. Ancak Windows'um kaybolsun istemiyorum yani Dual boot ile çalıştırmak istiyorum bilgisayarımı, canım istediğinde Windows 11 açayım canım isteyince macOS açayım göz zevkime güzel geldiği için. Sistemim resimlerde mevcut. Recep abinin bu videosunda (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) yaptığı gibi kurulum yapsam ve kurulum esanasında OS'un kurulacağı yolu ayırdığım SSD kısmına kurulumu tamamlasam istediğime ulaşmış olur muyum? Yoksa yapmam gereken başka işlemler de var mıdır? Teşekkür ederim. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Grağh.png
    Grağh.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 82
  • GraphicCard.png
    GraphicCard.png
    28 KB · Görüntüleme: 69
  • Mainboard.png
    Mainboard.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 77
  • Memory .png
    Memory .png
    21,1 KB · Görüntüleme: 66
  • Processor .png
    Processor .png
    34,2 KB · Görüntüleme: 74
  • SPD.png
    SPD.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 74
SSD'nizden bölüm ayırıp biçimlendirdikten sonra macOS kurulumunda o bölümü seçip kurarsanız bir sorun olmaz. Yalnız W11 ile dualboot kullanacaksanız Secure Boot'u kapatmanız lazım, yani Valorant gibi Secure Boot isteyen bir program kullanıyorsanız her Windows'a geçişinizde Secure Boot'u açıp geçmeniz lazım.

SSD'nizden bölüm ayırıp biçimlendirdikten sonra macOS kurulumunda o bölümü seçip kurarsanız bir sorun olmaz. Yalnız W11 ile dualboot kullanacaksanız Secure Boot'u kapatmanız lazım, yani Valorant gibi Secure Boot isteyen bir program kullanıyorsanız her Windows'a geçişinizde Secure Boot'u açıp geçmeniz lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatılan sanırım tam olarak istediğim şey henüz yüklü olan Windows yanıdan Dual boot ile macOS kuruyor yaptığı şeyler temelinde Recep abinin yaptığı ile aynı sanırım. Esas olay şu Secure Boot haricinde (Secure Boot zaten yapmalıyım) Recep abinin yaptığı gibi diğer ayarları UEFI BIOS üzerinde değiştirecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet değiştirmelisiniz, aksi taktirde kurulumda hata alabilirsiniz. BIOS ayarlarına ve imaja aşağıdaki konudan erişebilirsiniz.

Evet değiştirmelisiniz, aksi taktirde kurulumda hata alabilirsiniz. BIOS ayarlarına ve imaja aşağıdaki konudan erişebilirsiniz.

Bu yazıyı gördüm, kuruluma başlayacağım birazdan hayırlısıyla. Kurulum esnasında ve sonrasındaki güncellemeleri burada paylaşacağım umarım sorunsuz bir kurulum yaşarım. Diğer kurmak isteyen arkadaşlarda hem görmüş olurlar.

Bu arada eklemeyi unutmuşum hocam, Wi-Fi kartınız MediaTek ise Wi-Fi kartınız desteklenmiyor, bu modelde MediaTek model kullanılıyor diye biliyorum.

Evet MediaTek MT7921 kullanıyor, ben zaten MacOS'u zevkine yüklüyorum daimi olarak kullanacağımı sanmam ancak çok hoşuma giderse ödev ve sunuluarımı bunun üzerinden yaparım. Böyle bir durumda sağlam bir USB Wi-Fi konnektörü alsam USB 3.0 portundan macOS üzerinde Wi-Fi erişimi sağlamam mümkün mü?

Uyumlu bir Wi-Fi kartı alırsanız mümkün, garantiyi sorun etmiyorsanız direkt bilgisayar içindeki Wi-Fi kartını da uyumlusu ile değiştirebilirsiniz.

Uzun kullanımda belki anakart üzerindeki Wi-Fi kartını değiştirebilirim. Ancak şu an değiştirmeyi düşünmüyorum zira bilgisayarım henüz yeni herhangi bir sorun yaşadığımda ASUS'a garantili bilgisayar göstermeyi tercih ederim. Duruma göre garanti bitiminde bilgisayar üzerinde bir takım yükseltmeler düşünüyorum zaten. Bu yüzden şu anlık USB portundan bağlanabilen Wi-Fi kartı benim işimi fazlasıyla görecek.

Uyumlu bir Wi-Fi kartı alırsanız mümkün, garantiyi sorun etmiyorsanız direkt bilgisayar içindeki Wi-Fi kartını da uyumlusu ile değiştirebilirsiniz.

Hocam bir şey daha sorabilir miyim? Realtek PCI-e GBE Family Controller var laptopta kablolu bağlantı olarak. USB Wi-Fi konnektörü alana kadar bu kablolu laptop ana kartına gömülü konektör macOS Monterey ile uyum sağlar mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı