SSD değişiminden sonra RTX 4060'ın performansı neden düştü?

• Konuyu başlatan Orfee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 261

Orfee

Yoctopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 990pro 1TB
Ekran kartı
NVIDIA RTX4060 Laptop
İşlemci
Intel Core i7 13620H
Herkese merhaba,

MSI Cyborg 15 A13VF-892xtr Intel Core i7 13620H, 16 GB RAM, 512 GB SSD ve RTX 4060 modeline sahibim. SSD'mi Samsung 990 Pro 1TB'a yükselttim ve klonlama işlemini başarıyla tamamladım. Yükseltme sonrası laptopu açtığımda her şey normal görünüyordu ve sorunsuz çalışıyormuş gibiydi. Ancak CS2 oynamaya çalıştığımda, normalde 150-200 FPS alırken, FPS'in 5-10'a kadar düştüğünü fark ettim.

Her şeyin normal göründüğünden emin oldum; sürücüler güncellenmişti, MSI Center güncellenmişti ve tüm güç seçenekleri en yüksek seviyeye ayarlanmıştı. Ancak RTX 4060, sanki sınırlanmış gibi davranıyordu.

GPU-Z'yi kurduktan sonra GPU değerlerinin anormal olduğunu fark ettim. GPU çekirdek saati 210MHz olarak görünüyordu, oysa çalışırken 1400MHz'in üzerinde olması gerekiyordu. Sanki bir şey onun tam performansta çalışmasını engelliyordu. Ayrıca GPU Power 450-500W civarında görünüyor ki bu imkânsız; bildiğim kadarıyla 30-35W civarında olması gerekiyor. Bunun dışında sistemimde her şey normal görünüyor, ancak RTX 4060 ya tanınmıyor ya da yanlış algılanıyor, emin değilim.

Birkaç gündür bu sorunu çözmeye çalışıyorum ama ne forumlarda ne de internette bir çözüm bulabildim. Biri yardımcı olabilir mi? Gerçekten çok ihtiyacım var!

Dosya Ekleri

• c670438b-e40c-4237-826a-ffd3274c84e1.jpeg
    c670438b-e40c-4237-826a-ffd3274c84e1.jpeg
    138,2 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam klonlama kullandığınız program eksik klonlama yapmış olabilir sıfırdan bir Windows kurun öyle deneyin ya da sürücüyü silin bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında tekrar kurun sürücüyü.
Bu bahsettiklerinizin hepsini yaptım hocam inanın çaresiz durumdayım, windows11’i 2 kez, son olarak windows10’u 1 kez kurdum. Hata devam ediyor

Acaba değişim kısa devreye falan mı neden oldu kartta. Evet çok uçuk bir durum ama aklıma anakart üzerindeki denetçilerin arızası dışında birşey gelmiyor.
Laptop msi ve garantisi devam ediyor. Galiba tek çare bu, çünkü önerilen her şeyi defalarca kez yaptım. Bi açık nokta şu, ddu ile temizlemek için güvenli moda geçmek istediğimde güvenli mod açılış ekranında pin hatası verdi ve o esnada nedense wi-fi çalışır durumda olduğu halde WiFi görmedi. Bu sebeple ddu temizliğini normal moddayken yapmak zorunda kaldım. Yani onca çözüm denemesinin içinde sırf bu sebeple hata düzelmemiş olamaz herhalde?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı