SSD Disk 1 Problemi

AlphaMale

Decapat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
8
Yakın bir zamanda Kingston Sa400S37/120 GB SSD Disk aldım ve Platoon HDD Caddy ile sistemime bağladım. Windows kurulumunu sadece SSD takılı iken yaptım. Sonradan HDD bağlantısını Caddy aracılığıyla gerçekleştirdim. Fakat şöyle bir sorun karşıma çıktı;

Bilgisayarımın BIOS ekranında SSD gayet gözüküyor ve önyükleme yapılıyor hiçbir şekilde sorun olmuyor. Fakat sadece SSD takılı bile olsa "Disk 1" olarak görünüyor. HDD her zaman "Disk 0 " oluyor. Haliyle laptopum çok yoruluyor. En basit bir işlemde fanlarım çok çalışıyor. Steam bile açılırken fanlar hemen bağırıyor. Masaüstünde sorun olmuyor fakat en basit bir işlemde fan bağırıyor. Bilgisayarın temizliğini macununu da değiştirdim. CPU çok yoruluyor. Bilmiyorum belki disk önceliğiyle alakası yoktur fakat bu sorundan muzdaripim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.


Bilgisayarımın özellikleri ;

365546
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopumun CD-ROM yeri maalesef SATA II olduğu için orada kullanamıyorum. Yine de teşekkür ederim.

Hocam iyi günler 1, 5 sene sonra hortlarmaya gerek yoktu ama bu sorun başıma geldi bir türlü çözemedim. Sorunun HDD’den kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. HDD lerimiz aynı gidip yeni HDD alacağım bakalım sorun neymiş.
 

Geri
Yukarı