SSD Hard Disk tabiri doğru mudur?

MasterSlavePair

Kilopat
Bazı servis sağlayıcılarının reklamlarında sunucuda SSD kullanıldığı "SSD Hard Disk" şeklinde yazılarak anlatılmaya çalışılıyor.

SSD'lerin "SSD Hard Disk" tabiri doğru mudur?
HDD = "Hard Disk Drive" a denk geldiğinden milletimizin diline Hard Disk olarak yerleşmiş. Ancak bana kalırsa SSD'de böyle bir şey söz konusu değil.

Birde başka sorum daha var;

Diyelim ki VPS, VDS vs. herhangi bir sunucu kiralayacaksınız veya sadece domain alacaksınız. Bu alışverişi yapmayı düşündüğünüz firmanın sitesinde SSD'ye "SSD Hard Disk" denmesi gibi akla mantığa ters düşen açıklamalar yapılmış: Her ne kadar sadece alan adı alacak olsanız da bu alış-verişi tamamlar mısınız, yoksa madem para veriyorum işini bilen, takip eden bir firmaya gitsin diye düşünür müsünüz?
Not: Soru uzun olduğu için anket şeklinde paylaşmadım, kendinizi daha güzel ifade edebilmeniz dileğimle.

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, iyi forumlar dostlar.

Tabir olarak doğru değil, ancak şöyle düşünmek lazım; SSD denildiğinde hala onun ne olduğunu soracak olan büyük bir kitle varken, sonuna Hard-Disk diye eklediklerinde bilmeyenler onun da bir depolama birimi olduğunu anlayabileceği için o tabiri kullanmış olabilirler.

Diğer soruna ise, hangi firmayı kastettiğini bilmediğim için bir şey diyemem.

Depolama birimi olduğunu belirtmek için sabit disk anlamına gelen bir kelime kullanmaları çok gereksiz bana kalırsa. Kendi açımdan baktığımda ticari kimliklerini düşürüyorlar gibi geliyor bana. Zaten daha SSD ile HDD ayrımı yapamayan birisinin bu işlere adım atması saçma olmaz mı?

@Yararsız Üye Firma olarak kastettiğim bir isim yok ama örneğin Natro gibi büyük bir kesime hitap eden, sözde profesyonel bir ekibe sahip firma bile dedicated sunucu özelleştirmesinde "240 GB SSD HDD" gibi bir cümle kullanıyor. Diğer ufak firmaların anlaşılmamaktan korktuğunu var sayarsak Natro'nun bu konudaki endişesi nedir acaba?

(Mesajımda sözde profesyonel dememin sebebi kesinlikle bu yazdıkları falan değil daha önceden alışverişim olmuştu, destek ekibine koydukları adamların bir kere yardımcı olduklarını görmedim. Kaldı ki canlı destekte görev yapan bir çalışanlarına sorunun çözümü için remote desktop şifremi verdiğimde hallettim gir bak demişti, not defterine facebook adresini yazmış bana oradan ücretsiz yardımcı olacağını söyledi ve dediği gibi her şeyime yardım etti. Natro'nun bir CentOS kurulumu için 20 dolar ücret talep etmesine rağmen o abimiz bana baştan aşağı tüm özelleştirmeleriyle beraber CentOS'u sıkılmadan anlatmış, öğretmeye çalışmıştı. Kendi çalışanlarının bile "dolandırı bu herifler" dediği bir firmadan bahsediyorum. Yeri geldi Netinternet ile de alışverişte bulundum, Osman abi sağ olsun gecenin bir saati ne işim varsa görmüş birisidir. Makinemi doğrudan firewall'a bağlamayan ama elinden gelen her şeyi yapan, işe yaradığını düşündüğü scriptleri kuran birisidir. R10'da adına yazılmış şiirler dahi bulabilirsin :)).)

SSD'ye Nede ''Hard Disk'' denilir ?

2015-02-03 19_22_29-2 Ekran Kartı ile Call of Duty _ Sayfa 2 _ Technopat Sosyal.png

Sizce daha iyi bir neden olabilir mi ? :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Solid State = KatıHal (Ram çipi gibi düşünün) Disk=Bildiğimiz disk. Söyleniş olarak SSDisk denebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı