Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Nedir bu Windows Search? Açık kalmasının veya kapalı kalmasının artıları neler?
Hocam bunu neden kapatmalıyız?
Windows Search basitçe dosya indexleme mekanizmasıdır. Diske her yeni veri eklendiğinde oluşan periyodik indexleme sistemidir. Bunun tek faydası Windows dosya arama sisteminin hızlı çalışmasını sağlaması. EveryThing gibi efsanevi yazılım varken Windows'un kendi aramasını kullanmak kötü bir tercih olacaktır. Windows'un kendi arama sistemi düşük başarımda sonuç vermektedir. Windows Search'ı kapatmamak SSD'ye sürekli veri yazma işlemi uygulayacağı gibi SSD performansını anlık olarak düşürecektir. Ayrıca harici disk kullanıyorsanız utanmadan onu bile indexlemeye çalışacaktır. Bunların hepsi Windows arama motorunun hızlı sonuç vermesi içindir.

Kısacası makalede paylaştığım 4. ve 8. yönerge mutlaka uygulanmalı.

Merhaba, dediklerinizi yaptım fakat "Cihazınız için en iyi sürücüler zaten yüklü." Şeklinde bir cevap aldım. Fakat hâlâ "Standart SATA AHCI Denetleyici" yazmakta. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim? @Neurevt ayrıca çözemediğim bir HDD sıkıntısı var, bununla ilgili konu oluşturdum, henüz bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilme şansın var mı?

İlgili konu;

Ben yeni HDD'den SSD'ye geçtim. Data Migration ile klonlarsam sıkıntı olur mu? Bios'da AHCI modu kapalı. Açınca mavi ekran veriyormuş öyle okudum.

SanDisk Ultra 3D M.2 NVMe 1 TB SSD kullanıyorum. SanDisk'in kendi SSD uygulaması üzerinde TRIM isminde bir özellik var. Bunu kullanmalı mıyım? Bir de yazma önbelleği diye bir ayar var. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    392,5 KB · Görüntüleme: 55
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    322,7 KB · Görüntüleme: 59
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…